Ramazan Şərbəti
ALZEME SİYAHISI:
2 lt. Su
1 su s. Toz şəkər
10 ədəd qərənfil
3 hissə quru zəncəfil
4 quru alça
2 quru əncir
1 su s. Albalı
1 su s. Bənövşəyi üzüm
İÇİ:
Suyu qazana tökürük. İçinə qərənfili və zəncəfili atırıq. Qapağını bağlayaraq qaynamağa qoyuruq. Qaynayanda şəkər tozunu tökürük. Ənciri və alçanida bütün olaraq göndəririk. Qapağını bağlayırıq və yenə qaynamağa qoyuruq. Yaxşıca çıxdıqdan sonra bütün olaraq yolsuz albalı və üzümü qoyuruq. 1-2 dəqiqə daha qaynadırıq və altini bağlayırıq. Qapağı da qapalı şəkildə ılımaya buraxırıq. Dolçanın ağzına süzgəci qoyuruq və şərbətin dənələrini süzərək tökürük. Soyuyanda soyuducuya qoyuruq. Soyuq xidmət edirik
Tarix: 24.03.2015 / 02:04 Müəllif: Nurana Baxılıb: 115 Bölmə: İçkiler
loading...