Sərin Limon şərbəti
1 limon
2 litr qaynar su
Qənd
Bir az zəfərana
Limonu qabıqdan ayırıb xırda doğrayın, bir qaba qoyulub üzərinə qaynar su tökülür. Amma yoxlamaq lazımdır, limon acı olmasın.
Sonra şəkəri qatın (şıkıri az-çox olduğu üçün dadına baxin). Dəsmalla örtüb 8-10 saat saxlayın (mən gecədən hazırlayıram). Fincana bir qədər zəfəran töküb qaynar su əlavə edin, nəlbəki ilə üstünü örtün (ətiri qaçmamaq üçün).
Səhər qarışığı qarışdırıb süzün (limon xırdalıqları içində olmalıdır). Zəfəran şirəsini əlavə edin. Soyuducuya qoyun. Süfrəyə şərbət buz parçası və limonla verin.
Nuş olsun!
Tarix: 11.12.2012 / 11:02 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 278 Bölmə: İçkiler
loading...