Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

İçkilerQırmızı alça suyu

Qırmızı alça suyu

Qırmızı alça suyu

1 kq qırmızı alça
1 su s.Toz şəkər
2 lt. Su
1 parça qabıq darçın



İÇİ

Qazana təmizlənmiş alça və suyu qoyuruq. 1 parça qabıq darçın ataraq yanvarda qaynamağa qoyuruq. Alça rəngini suya qoyanda şəkər tozunu əlavə edirik.
10 dəqiqə qaynadırıq və qızılı bağlayırıq. Süzgəcdən keçirərək dolçaya doldururuq və soyumağa qoyuruq. Otaq temperaturuna gəlincə soyuducusunda soyudaraq xidmət edirik. Ardı »

İçkilerReyhan Şərbəti

MATERİAL SİYAHISI:

10 su s. Su
5 şorba q. Toz şəkər
1 çay q. Limon duzu
1 dəstə reyhan

İÇİ:

Böyük bir qarışdırma qabına şəkər tozu və limon duzunu qoyuruq. Reyhan yarpaqlarını da qarışdırma qabına alırıq. Üzərinə qaynar su tökürük. Qarışdırırıq və gözlədirik. Şərbətin rəngi ortaya çıxanda reyhanı qabdan alırıq. Soyumağa qoyuruq. Soyuducuda soyudub, iftarda xidmət edirik. Ardı »

İçkilerRamazan Şərbəti

Ramazan Şərbəti

ALZEME SİYAHISI:

2 lt. Su
1 su s. Toz şəkər
10 ədəd qərənfil
3 hissə quru zəncəfil
4 quru alça
2 quru əncir
1 su s. Albalı
1 su s. Bənövşəyi üzüm

İÇİ:

Suyu qazana tökürük. İçinə qərənfili və zəncəfili atırıq. Qapağını bağlayaraq qaynamağa qoyuruq. Qaynayanda şəkər tozunu tökürük. Ənciri və alçanida bütün olaraq göndəririk. Qapağını bağlayırıq və yenə qaynamağa qoyuruq. Yaxşıca çıxdıqdan sonra bütün olaraq yolsuz albalı və üzümü qoyuruq. 1-2 dəqiqə daha qaynadırıq və altini bağlayırıq. Qapağı da qapalı şəkildə ılımaya buraxırıq. Dolçanın ağzına süzgəci qoyuruq və şərbətin dənələrini süzərək tökürük. Soyuyanda soyuducuya qoyuruq. Soyuq xidmət Ardı »

İçkilerMoruq kokteyli resepti

Tərkibi:
300 qr (1 stəkan) təzə və ya dondurulumuş moruq
500 ml süd
200 qr dondurma
3 x.q şəkər

Hazırlanması:
Moruq qazana qoyulur və üzərinə şəkər səpilir
Bir az qaynadılır
Sonra moruq süzgəcdən keçirilir və soyuducuda soyudulur
Soyudulmuş moruğun üzərinə dondurma əlavə edilir
Sonra 2-3 dəqiqə ərzində mikserlə çırpılır və içiləcək bakallara qoyulur

Nuş olsun! Ardı »

İçkilerNar şərbəti

Şəkər - 30q,

nar şirəsi – 40q,

su - 120q,

buz – 20q.



Şəkər qaynadılmış suda əridilir. Nar ayrıca qaba sıxılır, alınmış şirə şərbətə qatılır və soyudulur. Ardı »

İçkilerBananlı kokteyl

Yay aylarının içkisi olan bananlı və konyaklı kokteyl

Ərzaqlar:

3-4 porsiya üçün nəzərdə tutulub

250 qram dondurma (plombir)

130-150 ml süd

1 ədəd banan

1-2 x.q. konyak

Hazırlanma qaydası:

Bananı təmizləyib, doğrayın. Blenderin qabına südü töküb,100 qram dondurma da əlavə edin. Sonra bir neçə saniyə ərzində çalın.Üzərinə banan əlavə edib, yenidən çalın. Sonra qalan dondurmanı da əlavə edib, yaxşıca çalın. Sonda alınmış kütləyə konyak töküb, qarışdırın. Kokteyli qədəhlərə töküb, kivi, banan və ya portağal dilimləri ilə bəzəyin. Nuş olsun! Ardı »

İçkilerMeyvə növ kompotu

Meyvə növ kompotu

İÇİ:

Şəkəri və suyu qaynadırıq. Ananası, armudu, şaftalı və kivi soyub halğa halğa doğrayırıq. Meyvələri qaynayan şirəyə əlavə edirik. 2-3 dəqiqəyə qədər bişirib ocaqdan alırıq.
Hazırladığımız növ kompotu şüşə qaba alaraq soyumağa qoyuruq. Soyuyanda xidmət edirik.

MEYVƏ Növ Kompotu

1 ananas
1 armud
1 şaftalı
2 kivi
500 q. Qaysı
Üzüm
1,5 lt. Su
5 yemək q.Toz şəkər Ardı »

İçkilerAlmalı çiyələkli kompot

Ləvazimatlar

Çiyələk – 250 q

Alma – 2 ədəd

Şəkər tozu – 200 q

Su – 1,5 l

Hazırlanma qaydası

1. Alma lay-lay doğranılır.

2. Çiyələk yuyulur, süzgəcdən süzülüb təmizlənir.

3. Qazanda şirəli su hazırlanır və qaynadılır.

4. Qaynayan şəkərli suya öncə alma dilimləri, 10 dəq. sonra çiyələk əlavə edilir.

5. Hazır kompot süfrəyə soyuq halda verilir. Ardı »