Yeməyin yanına şərab seçimi
Şərab alarkən damağ dadınıza görə seçki etmənizlə yanaşı, şüşənin yatıq vəziyyətdə olması da əhəmiyyətlidir. Şərabın hava ilə təmasının kəsilməsi üçün göbələyin islanmış olması lazımdır, buna görə şərab şüşəsinin yatıq edilmiş olması vacib.Yeməyin yanına şərab seçərkən də yeməyin növünə görə dəyişir.
Balıq, digər dəniz məhsulları və toyuq kimi yeməklərin yanına ağ şərab gedir. Qırmızı ətə bildiyiniz qırmızı şərab daha yaraşır. Məsələn; quzu kürəyinə 18-19 dərəcə istilikdə xidmət ediləcək Merlot üzümündən süzülmüş bir şərab uyğunlaşma içində yoldaşlıq edəcək.
Tarix: 24.11.2014 / 10:57 Müəllif: Aziza Baxılıb: 46 Bölmə: İçkiler
loading...