beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Mərci Şorbası.

MATERİAL SİYAHISI:

1 su s. Mərci
1 soğan
2 kiçik yerkökü
2 şorba q. Un
Duz
Zeytun yağı
Su

SOSU ÜÇÜN:

2 şorba q. Kərə yağı
1 şirin q. Pomidor tomatı

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

4 dilim tost çörəyi

İÇİ:

Soğanı və kökləri nazik nazik doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Soğan və yerkökü inadı keçənə qədər qovururuq. Mərcini dağıdırıq və əlavə edib qovurmaya davam edirik. Çiy qoxusu çıxanda qazana qaynar su əlavə edirik və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Materiallari tamamilə pörtüb əl blendırıyla püre halına gətiririk. İsti suyla konsistensiyanı açırıq. Unu ayrı bir tavaya alırıq. Kərə yağını əlavə edirik və qovururuq. Unun xam qoxusu çıxana qədər qovururuq.

Yaxşıca çəkdikdən sonra içinə soyuq su götürüb çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Hazırladığımız tərbiyə də şorba qazanına əlavə edirik. Çırpma teliylə dərhal qarışdırırıq. Duzunu atırıq və qaynamağa qoyuruq. Kərə yağını kiçik bir tavada əridirik. Tomatı əlavə edirik və qovururuq. Çörəkləri küp küp doğrayırıq və əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada qızarana qədər bişiririk. Şorbanı süfrəyə verərkən tomatlı sousu üzərinə gezdiririk.Qızarmış çörəkləri də üzərinə qoyaraq xidmət edirik.


Tarix: 23.01.2015 / 13:08 Müəllif: Aziza Baxılıb: 64 Bölmə: Şorbalar ve Helimler