beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Toyuqlu Tərəvəz Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 toyuq budu
1 balqabaq
1 yerkökü
1 qırmızı istiot
2 kartof
2 şorba q. Kərə yağı
Toyuq suyu
Su
Duz

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
2 şorba q. Un
Yarım limon

İÇİ:

Toyuğu qaynadırıq. Balqabağı, yerkökü, qırmızı bibəri və kartofları xırda kub şəklində doğrayırıq. Qazana kərə yağını qoyuruq və doğranmış tərəvəzləri qoyub qovururuq. Qaynadilmiş toyuğun suyunu axıdırıq. Bir kasaya qatiqı, unu və limon suyunu qoyuruq və çırpma teliylə qarışdırırıq.

Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Çırpma teliylə sürətli qarışdırarkən isti suyunu da yavaş-yavaş veririk. Qazandakı tərəvəzlər pörtəndə tərbiyəni qazana tökürük, bir tərəfdən də qarışdırırıq. Pörtmüş toyuğu da küp küp doğrayırıq və şorba bişməsinə yaxın qazana alırıq. Duzunu atırıq. Xörəyimiz bişib konsistensiya ortaya çıxanda altını bağlayırıq və xidmət edirik.


Tarix: 23.01.2015 / 11:45 Müəllif: Aziza Baxılıb: 45 Bölmə: Şorbalar ve Helimler