beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Qozlu və sarımsaqlı ovduq

Ləvazimatlar:

Xiyar – 4 ədəd

Sarımsaq – 2 diş

Qoz ləpəsi – 200 q

Zeytun yağı – 25 q

Qatıq – 500 q

Limon şirəsi – ½ hissə

Göyərti (şüyüd, nanə, tərxun) – ½ hissə

Su

Qırmızı istiot – 15 q

Duz – 20 q

Hazırlanma qaydası


1. Qatığa su əlavə edilib çalınır.
2. Qoz ləpəsi və sarımsaq həvəngdəstədə döyülür.

3. Xiyarın qabığı soyulur və sürtgəcdən keçirilir.

4. Göyərti xırda doğranılır.

5. Bütün ərzaqlar, limon şirəsi, zeytun yağı və duz çalınmış qatığa əlavə edilib qarışdırılır.

6. Ovduq qədəhlərə tökülür, üzərinə qırmızı istiot əlavə edilib 2 saatlıq soyuducuya yerləşdirilir.


Tarix: 18.12.2012 / 14:30 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 208 Bölmə: Şorbalar ve Helimler