Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Şorbalar ve HelimlerQıymalı kartof şorbası resepti

Tərkibi:
250 qram qıyma
3 ədəd kartof
5 su stəkanı su
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı kərə yağı
1 çay qaşığı istiot

Hazırlanması:
Əvvəlcə şorbanı hazırlayacağımız qazana kərə yağını əlavə edin. Kərə yağı əridikdən sonra qıymağı əlavə edin. Qıyma yaxşıca qovrulana qədər qarışdırın. Qazana yarısına qədər isti su əlavə edin. Daha sonra qazana rəndələnilmiş kartofları əlavə edərək şorbanı qarışdırın. Kartoflar yumşalana qədər qarışdırmağa davam edin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQaşxəngəli resepti

Tərkibi:
1 ədəd soğan
2 ədəd pomidor (və ya 2 ç/q tomat)
1 ədəd (1 diş) sarımsaq
100 qram kərə yağı
1 stəkan (1 kündəlik) un
2 ədəd kartof
1.5 litr su

Hazırlanması:
1. İlk olaraq bir baş soğanı narın-narın doğrayaraq 100 qram yağda qızardana yaxın, 2 ədəd pomidoru xırda-xırda doğrayıb soğana əlavə etməliyik.

2. Pomidor qızarana yaxın litr yarım su əlavə edirik.

3. Su qaynayana yaxın, kartofu xırda-xırda kvadrat şəklində doğrayıb suya əlavə etməliyik.

4. Kartof bişənə yaxın, kündəni 1 santimetr qalınlığında yayıb, xırda-xırda kvadratlarla doğrayıb qazana əlavə etməliyik.

5. Xəmiri əlavə edib duz və istiotu zövgə görə tökəndən sonra, 5 dəqiqə qaynadıb qazı söndürüb zövqə görə göyərti əlavə edirik.

6. Yeməkdən əlavə olaraq, Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTaxıllı Şorba

MATERİAL SİYAHISI;
1 su s. Buğda
1 su s. Noxud
Ət suyu

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
3 şorba q. Un
1 yumurta sarısı
Yarım limon

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Nanə
Pulcuq istiot

İÇİ:

Buğdani isti su ilə isladırıq. Kiçik bir qazana buğda qoyuruq. Suyunu qoyuruq və qaynadırıq. Yaxşıca qaynadırıq. Suyu bitsə təkrar edirik. Pörtən buğda və noxudu böyük şorba qazanına çatdırırıq. Üzərinə isti su və ət suyu qoyub birlikdə bişiririk. Tərbiyəsi üçün, qatiqı qarışdırma qabına qoyuruq. Unu qoyuruq, limon suyunu sixiriq. Yumurta sarısını da əlavə edirik.

Çırpma teliylə qarışdırırıq. Bir tərəfdən də soyuq Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBuğdalı qış şorbası

Vəsaitlər:

1 su stəkanı buğda
1 su stəkanı noxud
200 qr brokoli
1 kök
1 soğan
2 salçalıq qırmızıbiber
1 yemək qaşığı tomat pastas
ı1 yemək qaşığı kərə yağ
ı1 yemək qaşığı günəbaxan yağı
Yarım limonun suyu
3 diş əzilmiş sarımsaq
3-4 su stəkanı isti toyuq suyu və ya su
duz
istiot

Hazırlanması:

Noxudu bir gecə əvvəldən suda gözlədin.Sabahısı gün suyunu dəyişdirib yumuşayana qədər qaynadın.Buğdanı yuyub 1 gecə əvvəldən soyuq suda gözlədin.Sabahısı gün suyunu süzüb qazana alın və üzərinə 2 su stəkanı isti su əlavə edərək qaynadın.Ayrı bir qazanda kərə yağı və günəbaxan yağını istilədin.Doğradığınız soğanı əlavə edib bişirin.Soğan bir az yumuşalandan sonra nərd zəri böyüklüyündə doğradığınız kökü və qırmızı bibəri əlavə edin.2-3 dəqiqə sonra tamat da Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏriştəli Toyuq Şorbası

İÇİ:

Toyuq budlarını yuyuruq və qaynadırıq. Toyuqları didirik. Suyunu şorba bişirmək üçün ayırırıq. Qazana bir az zeytun yağı qoyuruq və yerkökünü qovururuq. Arpa əriştəni əlavə edirik. Toyuq suyunu qoyaraq bişməyə qoyuruq.

Bir az isti su qoyuruq. Bişməsinə yaxın toyuq ətini əlavə edirik. Duzunu atırıq. Cəfərini nazik doğrayırıq. Süfrəyə verərkən doğranmış cəfəri səpirik və limon sıxırıq.

ƏRİŞTƏLİ TOYUQ ŞORBASI

300 q. Toyuq but
1 su s. Arpa əriştə
1 yerkökü
1 dəstə cəfəri
1 limon
Duz
Su Ardı »

Şorbalar ve HelimlerGicitkən şorbası

Lazım olanlar:

2 qaşıq qarğıdalı unu
1 qaşıq buğda unu
1 soğan
1 qaşıq kərə yağı
1 kasa gicitkən
1 dəstə kereviz yarpağı
2-3 zoğ təzə sarımsaq,
kərəyağı və duru yağ
su
duz.
Hazırlanması:

Kərə yağını və duru yağı qazana qoyun. İncə-incə doğranmış soğanı bu yağda qızardın. Sonra buna qarğıdalı ununu və buğda ununu əlavə edib qovurmağa davam edin.

Üzərinə soyuq su əlavə edin, yavaş-yavaş qarışdıraraq qaynadın. Şorba qatılaşmağa başlayandan sonra, incə-incə doğranmış gicitkənin yarpaqlarını, sarımsaq zoğlarını və kərəviz yarpaqlarını əlavə edin. Bir az qaynadın və şorbamız servis üçün hazırdır. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBorş

BORŞ

6 porsiya üçün nəzərdə tutulub

1 kq iri tikələrə bölünmüş sümüklü mal əti
5 xörək qaşığı kərə yağı və ya duru yağ
1 baş soğan
1 ədəd orta boy çuğundur (300 g)
2 ədəd yerkökü (300 g)
2 xörək qaşığı tomat
3-4 dəfnə yarpağı (rusca: lavroviy list)
1 ədəd orda boy kələm (700 g)
3 ədər kartof
2 stəkan xırda-xırda doğranmış cəfəri
zövgə görə duz
zövgə görə istiot


1. İri qazana mal ətini qoyub, üstünə təxminən 20 stəkan su töküb qaynadın. Tez-tez kəfini alın. Ət yumuşalanadək orta odda bişirin (ətin sərtliyindən asılı olaraq, ət 40 dəqiqəyə qədər bişə bilər). Ətin suyunu süzün ki, Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMilli Dovğa

[c][i][color=#b53dd2][b]Dovğa

6 pay üçün

Qeydlər

* Dovğa üçün keyfiyyətli qatıqdan (ev şəraitində hazırlanan qatıq ola bilər) və təzə göy-göyərtidən istifadə edin. Əgər qatığınız turşdursa, onda doğvanı 3 stəkan qatıq və 1 stəkan xamayla harızlayın. Və yaxud, bişmiş dovğanı kənara çəkdikdən və soyudduqdan sonra, ona bir az süd əlavə edin. Beləliklə, turşməzə dad gedəcək.

* Dovğanı bişirdiyiniz vaxt onu duzlamağa tələsməyin, yoxsa dovğa çürüyər. Dovğanı bişirilib kənara çəkdikdən və bir qədər soyutduqdan sonra ona duz əlavə edin.

* Göyərti dəstlərini yaşxı-yaxşı yuyun. Doğradıqdan sonra aşsüsənə qoyub, üstündən su gəzdirin ki, göyərtilərin yaşılı bir az getsin. Beləlilə dovğanız ağ olacaq.

* Doğvanın qatılığı zövgə görə dəyişə bilər. Qatı və Ardı »