Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Şorbalar ve HelimlerQatıqlı toyuq şorbası resepti

Tərkibi:
1 ədəd toyuq döş əti
3 xörək qaşığı Westgold kərə yağı
1 xörək qaşığı ağ un
4 xörək qaşığı yumru düyü
1 ədəd yumurta
3 xörək qaşığı qatıq
Duz və istiot
İstəyə görə toz-bibər (şirin qırmızı bibər tozu)

Hazırlanması:
Toyuq ətini 6 stəkan suda qaynadın. Bişdiyində sudan çıxardın (suyu ayrı qaba alın) və əlinizlə didin.
Qazanda 2 xörək qaşığı kərə yağı əridin. Əridikdə buraya 1 xörək qaşığı un əlavə edib tez-tez qarışdıraraq azacıq qızardın. Toyuq suyunu da əlavə edib qaynadın. Düyünü əlavə edib, bişirin. Şorbanın suyu azdırsa, bir az qaynar su əlavə edin.
Düyü bişəndə, bir qabda yumurta və qatığı qarışdırın. Buraya isti toyuq suyundan bir az əlavə edib yenidən qarışdırın. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBuğda şorbası

Buğda şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq qatıq
1 su b. Buğda
1 dəstə nanə
Duz
Su

İÇİ:

Buğda qaynadırıq və soyumağa qoyuruq. Qatqı böyük bir kasaya görürük və bir qədər soyuq su tökürük. Çırpma teliylə qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Nanə nazik doğrayırıq və kasaya əlavə edirik. Buğda da əlavə edirik və qarışdırırıq. Duzunu atırıq. Üzərində nanə yarpağı qoyaraq xidmət edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKörili Balqabaq Şorbası

İÇİ:

Balqabaqları və qırmızı bibəri xırda kub şəklində doğrayırıq. Qazana bir az duru yağ tökürük və balqabaqla istiotu qoyaraq qovururuq. Tərəvəzləri istiləşəndən sonra isti su qoyuruq. Qapağını bağlayaraq bişirməyə buraxırıq.

Tərbiyəsi üçün, qatığı, unu və limon suyunu bir kasaya qoyub çalırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Qazandakı isti sudan da qoyaraq bir tərəfdən də qarışdırırıq. Tərbiyəmizi yavaş-yavaş qazana tökərkən bir yandan da qarışdırmağa davam edirik. Ət suyunu və körisini əlavə edirik. Duzunu atırıq.

Konsistensiyanı alana qədər bişiririk. Əgər çox tünd olsa isti suyla konsistensiyanı açarıq. Kərə yağını əridirik. Üstünə doğranmış şüyüdü atırıq. Şorbanın üzərinə tökərək servis edirik.

KÖRİ-li Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTəbriz küftəsi

500 gr çəkilmiş ət (qoyun ya mal əti)

250 gr baş soğan

125 gr ləpə (yarıya bölünmüş noxud)

125 gr düyü

2 orta ölçülü kartof

2+3 yumurta

1 banka xırdalanmış pomidor

Göyərti – cəfəri, keşniş, şüyüd

Duz, istiot, sarıkök


Qiyməni soğanla qarışdırın. Düyünü sarıköklə yarıbişmiş vəziyyətə çatdırın. Suyunu süzüb qiyməyə əlavə edin. Noxudu və kartofu ayrı-ayrılıqda bişirin. Əzilmiş kartofu və üç çiy yumurtanı qiyməyə qatın. Duz, istiot əlavə edib yaxşica qarışdırın. Sonra qöyərtini əlavə edin (əgər göyərti qurudursa, onda əvvəldən isladın və suyu süzün).

Ayrıca 2 yumurtanı bərk bişirin, qabıqdan təmizləyib 4 hissəyə bölün. Soğanı həlqəvi doğrayın. Böyuk qazana bir qədər yağ töküb soğanı qızılı rəngə düşənədək qızardın. Onun 2/3 hissəsini Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQarğıdalılı pomidor şorbası resepti

Tərkibi:
1 ədəd soğan
3 diş sarımsaq
2 ədəd uzunsov bibər
3 xörəkqaşığı pomidor püresi
250 qram konserv qarğıdalı
1 xörək qaşığı yağ
3 su stəkanı su
Duz

Hazırlanması:
Əvvəlcə qazanın içindəki duru yağın içinə incə doğranmıl soğan və sarımsaqları atıb qovurun. Sonra bibərləri incə doğrayıb əlavə edin. Pomidor püresinidə üzərinə əlavə etdikdən sonra beş dəqiqə bişirin. Üç stəkan su, duz və qarğıdalı dənələrini əlavə edin və 10 dəqiqə daha bişirin. İstəsəniz üzərinəpendir əlavə edərək servis edin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKartof şorbası

Vəsaitlər:
3 yemək qaşığı un 3 yemək qaşığı maye yağ Soğan ət suyu 2 ədəd iti bibər 4 ədəd pomidor 4 diş sarımsaq duz
Hazırlanması:
İncə doğranmış bibər yağda qovrulur. Içinə rəndələnilmiş pomidor əlavə edilir, su qonub qaynadılır. Ayrı bir kab içində azaldılmış un yavaş yavaş qarışdırılaraq qazana qatılar. Duzu qoyular. 10 dəqiqə qaynar. İncə doğranmış təzə soğan əlavə edilir. 4 dəqiqə daha qaynadılır. Döyülmüş sarımsaq ilə xidmət edə bilər.

Nuş olsun ! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerYayla Şorba

Yayla Şorbası

4-5 pay üçün

3 stəkan qatıq
4 stəkan su
1 ədəd yumurta
3 xörək qaşığı un
3 xörək qaşığı yumru düyü
3 xörək qaşığı kərə yağı
2 çay qaşığı narın quru nanə (süzgəcdən sürtərək keçirin ki, narın olsun)
Balaca çimdik qırmızı şirin toz bibər (zəruri deyil)
Zövqə görə duz


Bir qazanda qatıq, su, yumurta, un və düyünü yaxşıca qarışdırın. Orta odda taxta qaşıqla dəyanmadan qarışdıraraq qaynayanadək bişirin. Qaynayandan sonra tez-tez qarışdıra-qarışdıra düyü bişənədək bişirməyə davam edin. Düyü bişəndə şorbanı kənara çəkin.

Balaca tavada yağı qızdırın. Cızıldamağa baslayan kimi, kənara çəkib quru nanə və pul bibəri (zəruri deyil) əlavə edib yarım dəqiqə qarışdırın. Alınan Ardı »

Şorbalar ve HelimlerZirəli Kərəviz Şorbası

İÇİ:

Kərəvizi soyuruq və küp küp doğrayırıq. Qazanda su qaynadıb kerevisleri qaynadırıq. Soğanı və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Qazana kərə yağını və unu qoyub qovururuq. Soğanı və sarımsağı əlavə edib qovururuq. Toyuq suyunu və südü qoyub qarışdırırıq. Pörtmüş kərəvizi də suyla birlikdə digər qazana çatdırırıq. Konsistensiya görə yenidən isti su qoyarıq. Duzunu atırıq və qaynadırıq. Üzəri üçün, bir tavada abqora və duru yağı qovururuq. İçinə zirə atırıq. Bişmiş olan şorbanı süfrəyə kasasına tökürük. Tomatlı sousu üzərinə gəzdirərək xidmət edirik.

ZİRƏLİ KƏRƏVİZ ŞORBASI

2 kərəviz
2 su s. Süd
1 soğan
1 su s. Toyuq suyu Ardı »