Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Şorbalar ve HelimlerQarğıdalılı pomidor şorbası resepti

Tərkibi:
1 ədəd soğan
3 diş sarımsaq
2 ədəd uzunsov bibər
3 xörəkqaşığı pomidor püresi
250 qram konserv qarğıdalı
1 xörək qaşığı yağ
3 su stəkanı su
Duz

Hazırlanması:
Əvvəlcə qazanın içindəki duru yağın içinə incə doğranmıl soğan və sarımsaqları atıb qovurun. Sonra bibərləri incə doğrayıb əlavə edin. Pomidor püresinidə üzərinə əlavə etdikdən sonra beş dəqiqə bişirin. Üç stəkan su, duz və qarğıdalı dənələrini əlavə edin və 10 dəqiqə daha bişirin. İstəsəniz üzərinəpendir əlavə edərək servis edin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKartof şorbası

Vəsaitlər:
3 yemək qaşığı un 3 yemək qaşığı maye yağ Soğan ət suyu 2 ədəd iti bibər 4 ədəd pomidor 4 diş sarımsaq duz
Hazırlanması:
İncə doğranmış bibər yağda qovrulur. Içinə rəndələnilmiş pomidor əlavə edilir, su qonub qaynadılır. Ayrı bir kab içində azaldılmış un yavaş yavaş qarışdırılaraq qazana qatılar. Duzu qoyular. 10 dəqiqə qaynar. İncə doğranmış təzə soğan əlavə edilir. 4 dəqiqə daha qaynadılır. Döyülmüş sarımsaq ilə xidmət edə bilər.

Nuş olsun ! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerYayla Şorba

Yayla Şorbası

4-5 pay üçün

3 stəkan qatıq
4 stəkan su
1 ədəd yumurta
3 xörək qaşığı un
3 xörək qaşığı yumru düyü
3 xörək qaşığı kərə yağı
2 çay qaşığı narın quru nanə (süzgəcdən sürtərək keçirin ki, narın olsun)
Balaca çimdik qırmızı şirin toz bibər (zəruri deyil)
Zövqə görə duz


Bir qazanda qatıq, su, yumurta, un və düyünü yaxşıca qarışdırın. Orta odda taxta qaşıqla dəyanmadan qarışdıraraq qaynayanadək bişirin. Qaynayandan sonra tez-tez qarışdıra-qarışdıra düyü bişənədək bişirməyə davam edin. Düyü bişəndə şorbanı kənara çəkin.

Balaca tavada yağı qızdırın. Cızıldamağa baslayan kimi, kənara çəkib quru nanə və pul bibəri (zəruri deyil) əlavə edib yarım dəqiqə qarışdırın. Alınan Ardı »

Şorbalar ve HelimlerZirəli Kərəviz Şorbası

İÇİ:

Kərəvizi soyuruq və küp küp doğrayırıq. Qazanda su qaynadıb kerevisleri qaynadırıq. Soğanı və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Qazana kərə yağını və unu qoyub qovururuq. Soğanı və sarımsağı əlavə edib qovururuq. Toyuq suyunu və südü qoyub qarışdırırıq. Pörtmüş kərəvizi də suyla birlikdə digər qazana çatdırırıq. Konsistensiya görə yenidən isti su qoyarıq. Duzunu atırıq və qaynadırıq. Üzəri üçün, bir tavada abqora və duru yağı qovururuq. İçinə zirə atırıq. Bişmiş olan şorbanı süfrəyə kasasına tökürük. Tomatlı sousu üzərinə gəzdirərək xidmət edirik.

ZİRƏLİ KƏRƏVİZ ŞORBASI

2 kərəviz
2 su s. Süd
1 soğan
1 su s. Toyuq suyu Ardı »

Şorbalar ve HelimlerXırda küftəcikli şorba - Resept

Lazım olan ərzaqlar:
100 qram qoyun əti
15 qram ərinmiş yağ
1 ədəd soğan
200 qram kartof
100 qram pomidor, və yaxud 15 qram tomat püresi
Duz, istiot
Zövqə görə göyərti

Hazırlanması:
Qoyun əti sümüklərdən ayrılır və baş soğan qatılaraq ət çəkən maşından keçirilir. Çəkilmiş ətə duz, istiot vurulub qarışdırılır və hərəsi 20 – 25 qram çəkidə xırda küftəciklər hazırlanır. Sümüklərdən isə bulyon bişirilib, süzülür və bunun içinə soyulmuş, doğranılmış kartof tökülür. Sonra isə bulyona küftə, qızardılımış soğan, tomat, pomidor qatılıb bişirilir. Hazır olmasına az qalmış ədviyyat vurulur.

Nuş Olsun Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏvəlik aşı

Lazım olanlar:
əriştə
əvəlik
soğan
lobya
yağ
istiot
qatıq (qurut)
sarımsaq
Hazırlanma qaydası:
Bir gün əvvəlcdən quru lobya bol suda isladılmaq üçün buraxılır.
Soğan doğranır, yağda yüngül qızardılır.
Bir gün əvvəlcədən islağa qoyulmuş lobyalar süzülüb yuyulur. Yağla soğana əlavə edilir və biraz su qoyularaq qaynadılır. Bu arada əvəlik doğranır və üzərinə qaynar su tökülür.
Lobya bişdikdən sonra əvəlik əlavə edilir. Biraz qaynadıqdan sonra əriştə də əlavə edilir. Az qaynadılır. Yeməyin bişməsinə az qalmış duz əlavə edilir.
Süfrəyə verilən zaman üzərinə istəyə bağlı olaraq istiot, sarımsaqlı və ya sarımsaqsız qatıq əlavə edilə bilər. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerLobyalı şorba

Ləvazimatlar

Təzə lobya – 300 q

Pomidor – 1 ədəd

Baş soğan – 1 ədəd

Kartof – 1 ədəd

Kərə yağı

Tomat pastası – 1 x.q.

Su – 1 lt

Abqora – 1 x.q.

Quru nanə, duz, istiot


Hazırlanma qaydası

1. Təzə lobya, pomidor, soğan, kartof xırda doğranılır.

2. Lobyanın üzərinə su əlavə edilib bişirilir.

3. Kərə yağı əlavə edilmiş tavada əvvəlcə soğan qızardılır, soğanın üzərinə pomidor və tomat pastası əlavə olunub yağa düşənədək qovrulur.

4. Suyu çəkilmiş və tam bişmiş lobyanın üzərinə qovrulmuş tərəvəzlər, kartof və qaynar su, duz, istiot, abqora əlavə edilib zəif odda bişirilir.

5. Hazır şorbanın üzərinə nanə səpilir. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKöbələkli yerkökülü şorba

Köbələkli yerkökülü şorba

MATERİAL SİYAHISI:

1 paket göbələk
2 yerkökü
2 xörək qaşığı kərə yağı
2,5 xörək qaşığı un
1 soğan
2 diş sarımsaq
1 su stəkanı süd
1 su stəkanı ət suyu
Zeytun yağı
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şüyüd

İÇİ:

Soğanları, sarımsaqları və göbələkləri balaca kub şəklində doğrayırıq. Şorba qazanına kərə yağı və soğanı qoyub qarışdırırıq. Doğranmış göbələyi və rəndələnmiş yerkökü əlavə edirik. Hamısını bir qovururuq. Yaxşıca çəkdikdən sonra zeytun yağı tökürük.

Tərəvəzlər suyunu çəkəndə unu əlavə edib qovururuq. Unun qızardılmış qoxusu çıxanda soyuq süd və soyuq ət suyunu axıdırıq. Çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Konsistensiya açılanda isti Ardı »