beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerKüftəli qatıq şorbası resepti

Tərkibi:
3 l su
6 x.q. ulduz makaron
1 yumurta
1 kasa qatıq
1 dolu x.q. un
qiymə (mal əti)
duz
istiot

Hazırlanması:
Xırda ulduz formasında makaronları suda bişirin. Yumurta, qatıq və unu bir qabda çalın, qaynayan makaronların suyundan bir neçə çömçə götürüb (qarışdıra-qarışdıra) həmin qatığın üzərinə tökün. Sonra eyni qayda ilə makaronların olduğu qazanı dayanmadan qarışdıraraq bu qarışığı oraya əlavə edin.
Qiyməyə duz, istiot vurub balaca küftələr tutun, azacıq yağda qızardın. Sonra qaynamaqda olan şorbaya əlavə edin.
Qırmızı istiotu yağda qovurun. Şorbanı süfrəyə verərkən üzərinə əlavə edin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerÜmmüş şorbası

Tərkibi:

3 toyuq budu
2 ovuc əriştə
2,5 st. qatıq
2 dolu x.q. un
1 yumurta
1-2 x.q. kərə yağı
qırmızı pul bibər

Toyuq budlarını yuyub suda qaynadın. Yaxşıca bişəndən sonra ətləri qazandan çıxarın, suyunda əriştəni bişirin. Toyuq ətinin dərisini və sümüyünü çıxarın, ətini isə didin, qaynayan əriştəyə əlavə edin.

Bir qazanda qatıq, yumurta və unu çalın. Su əlavə etmədən ocağın üstünə qoyun. Dayanmadan qarışdıraraq bişirin. Poqquldamağa başlayanda qaynayan toyuq suyundan əlavə edib qarışdırmağa davam edin. Sonra o biri qazandakıları (əriştə, ət, su) da buraya əlavə edin, qarışdıraraq bişirin. Əriştələr bişincə yeməyiniz hazırdır.
Şorba qatı alınır. Ancaq duru xoşlayırsınızsa, toyuq bulyonunu çox edə bilərsiniz.

Üzərinə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBuğda şorbası

Buğda şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq qatıq
1 su b. Buğda
1 dəstə nanə
Duz
Su

İÇİ:

Buğda qaynadırıq və soyumağa qoyuruq. Qatqı böyük bir kasaya görürük və bir qədər soyuq su tökürük. Çırpma teliylə qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Nanə nazik doğrayırıq və kasaya əlavə edirik. Buğda da əlavə edirik və qarışdırırıq. Duzunu atırıq. Üzərində nanə yarpağı qoyaraq xidmət edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerYayla Şorba

Yayla Şorbası

4-5 pay üçün

3 stəkan qatıq
4 stəkan su
1 ədəd yumurta
3 xörək qaşığı un
3 xörək qaşığı yumru düyü
3 xörək qaşığı kərə yağı
2 çay qaşığı narın quru nanə (süzgəcdən sürtərək keçirin ki, narın olsun)
Balaca çimdik qırmızı şirin toz bibər (zəruri deyil)
Zövqə görə duz


Bir qazanda qatıq, su, yumurta, un və düyünü yaxşıca qarışdırın. Orta odda taxta qaşıqla dəyanmadan qarışdıraraq qaynayanadək bişirin. Qaynayandan sonra tez-tez qarışdıra-qarışdıra düyü bişənədək bişirməyə davam edin. Düyü bişəndə şorbanı kənara çəkin.

Balaca tavada yağı qızdırın. Cızıldamağa baslayan kimi, kənara çəkib quru nanə və pul bibəri (zəruri deyil) əlavə edib yarım dəqiqə qarışdırın. Alınan Ardı »

Şorbalar ve Helimlerİspanaqlı Mərci Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

Yarım dəstə ispanaq
1 çay s. Yaşıl mərci
1 çay s. Çatda
1 şorba q. Pomidor tomatı
1 şirin q. Bibər tomatı
2 şorba q. Un
1 şorba qk. Kərə yağı
1 su s. Ət suyu
2 diş sarımsaq
1 soğan
Su
Duz

İÇİ:

Yaşıl mərcini yuyub isti suyla ıslayırıq. Soğanı və sarımsaqları yeməli doğrayırıq. Qazana bir az duru yağı töküb soğanı əlavə edirik. Kərə yağını əlavə edirik və qovururuq. Sarımsağı qoyuruq. Unu qoyub qovurmaya davam edirik. Tomatları əlavə edirik.

Bulyonla konsistensiyanı açıb qarışdırırıq. Bir az isti su veririk. Yaşıl mərcini süzüb qazana alırıq. Yenə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerNoxudlu Mantı Şorbası

İÇİ:

Qazanda su qaynadırıq. Mantını əlavə edirik və pörtdətməyə başlayırıq. Mantının pörtmə müddəti qısa olacağı üçün, pörtmüş noxudu da əlavə edirik. Duzunu atırıq və qaynamağa qoyuruq.

Tərbiyəsi üçün, qatığı qarışdırma qabına qoyuruq. Unu tökürük və limonu sıxırıq, çalırıq. Əvvəl soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Sonra mantının qaynama şirəsindən bir - iki qaşıq qədər tərbiyəyə qoyub bir tərəfdən də qarışdırırıq. Hazırladığımız tərbiyəni yavaş-yavaş şorba qazanına tökürük, bir tərəfdən də qarışdırırıq ki kəsilməsin.

Kərə yağını tavada əridirik, üstünə nanə atırıq və şorbanın üzərinə gəzdirərək xidmət edirik.

NOXUDLU MANTI ŞORBASI

1 kasa düşbərə
1 su s. Pörtmüş noxud
Su
Duz
Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBağ Şorbası

[c][color=#03939b][i][b]Bu vitamin dolu şorbanın digər yaxşı cəhətlərindən biri də budur ki, o, improvizasiyalara açıqdır. Məsəl üçün, əgər qıvırcıq otunuz yoxdursa, əvəzində ispanaqdan istifadə etmək olar. Lobya yoxdur? Noxudla əvəz edin. Tərəvəz suyu və ya adi su əvəzinə, toyuq suyundan istifadə etmək olar. Nuş olsun.

“Bağ” Şorbası

Better Homes and Gardens saytından adaptə edilmişdir

8-10 pay üçün

Ərzaqlar:

2 xörək qaşığı zeytun yağı
1 diş sarımsaq – xırda-xırda doğrayın
1 ədəd qırmızı baş soğan – xırda-xırda doğrayın
2 ədəd yerkökü – xırda-xırda doğrayın
2 kərəviz sapı – xırda-xırda doğrayın
1 ədəd kabaçok – xırda-xırda doğrayın
1 ədəd balaca pırasa – yuyun və xırda-xırda doğrayın
Yarım çay Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTəbriz küftəsi

500 gr çəkilmiş ət (qoyun ya mal əti)

250 gr baş soğan

125 gr ləpə (yarıya bölünmüş noxud)

125 gr düyü

2 orta ölçülü kartof

2+3 yumurta

1 banka xırdalanmış pomidor

Göyərti – cəfəri, keşniş, şüyüd

Duz, istiot, sarıkök


Qiyməni soğanla qarışdırın. Düyünü sarıköklə yarıbişmiş vəziyyətə çatdırın. Suyunu süzüb qiyməyə əlavə edin. Noxudu və kartofu ayrı-ayrılıqda bişirin. Əzilmiş kartofu və üç çiy yumurtanı qiyməyə qatın. Duz, istiot əlavə edib yaxşica qarışdırın. Sonra qöyərtini əlavə edin (əgər göyərti qurudursa, onda əvvəldən isladın və suyu süzün).

Ayrıca 2 yumurtanı bərk bişirin, qabıqdan təmizləyib 4 hissəyə bölün. Soğanı həlqəvi doğrayın. Böyuk qazana bir qədər yağ töküb soğanı qızılı rəngə düşənədək qızardın. Onun 2/3 hissəsini Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTaxıllı Şorba

MATERİAL SİYAHISI;
1 su s. Buğda
1 su s. Noxud
Ət suyu

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
3 şorba q. Un
1 yumurta sarısı
Yarım limon

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Nanə
Pulcuq istiot

İÇİ:

Buğdani isti su ilə isladırıq. Kiçik bir qazana buğda qoyuruq. Suyunu qoyuruq və qaynadırıq. Yaxşıca qaynadırıq. Suyu bitsə təkrar edirik. Pörtən buğda və noxudu böyük şorba qazanına çatdırırıq. Üzərinə isti su və ət suyu qoyub birlikdə bişiririk. Tərbiyəsi üçün, qatiqı qarışdırma qabına qoyuruq. Unu qoyuruq, limon suyunu sixiriq. Yumurta sarısını da əlavə edirik.

Çırpma teliylə qarışdırırıq. Bir tərəfdən də soyuq Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSüdlü Mərci Şorbası.

İÇİ:

Mərci yuyuruq və süzürük. Kartofu, yerkökünü və soğanı yarım ay şəklində nazik nazik doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Soğanı və kökü qovururuq. Mərci əlavə edirik.

Kartofları qoyuruq və qovurmaya davam edirik. İsti suyunu veririk, duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Tərbiyəsi üçün, kərə yağını və unu kiçik bir qazanda qovururuq. Unun iyi çıxana qədər istiləşəndən sonra soyuq südü tökərək konsistensiyanı açırıq. İsti su veririk və qaynadırıq.

Bişmiş olan xörəyimizi əl blendırından keçiririk. Hazırladığımız meyaneni şorbaya əlavə edirik. İsti suyla konsistensiyanı açırıq. Duzunu nəzarət edib, lazım gələrsə, təkrar atırıq. Xörəyimiz bir az da dalğalandıqdan sonra xidmət edirik.
Ardı »

Şorbalar ve Helimlerəriştəli yaşıl mərci Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa əriştə
1 çay stəkanı yaşıl mərci
2 diş sarımsaq
1 soğan
2 xörək qaşığı kərə yağı
3 xörək qaşığı un
1 su stəkanı ət suyu
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Nanə
Pulcuq istiot

İÇİ:

Yaşıl mərci qaynadırıq, amma tam bişirmirik,%70-%80 nisbətində bişiririk. Suyunu töküb süzürük. Polad qazana kərə yağını qoyuruq. Yeməli doğranmış soğan və sarımsağı qoyub qovururuq. Unu əlavə edirik və unun iyi çıxana qədər qovururuq. Soyuq su töküb, çırpma teliylə qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Ət suyunu və isti suyunu da əlavə edirik. Su qaynayanda yaşıl mərci və ərşiteni qoyuruq. Duzunu atırıq. əriştə və Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKıtır Çörəkli Pomidor Şorbası

İÇİ:

Soğanı piyazlık doğrayırıq. Qazana duru yağını və kərə yağını alırıq. Soğanı qovururuq, arxasınca unu əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Dəfnə yarpağını və dənə istiot əlavə edirik.

Abqora-sını qoyuruq, qarışdırırıq. Qırmızı istiotu seçirik və küp doğrayaraq qazana qoyuruq. Soyuq su qoyaraq konsistensiyanı açırıq. Pomidorları soyuruq və doğrayaraq qazana atırıq. Duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Xörəyimiz bişəndə blendırdan keçiririk.

Tost çörəyi xırda kub şəklində doğrayırıq və sobaya veririk. Şorbanı süfrəyə verərkən üzərinə qızarmış çörəkləri atırıq.

KITIR ÇÖRƏKLİ POMİDOR ŞORBASI

3 pomidor
1 qırmızı istiot
1 soğan
2 budaq dəfnə yarpağı
1 çay q. Dənə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerEzogəlin şorbası

6 nəfərlik Bişmə müddəti 30 dəqiqə

İçindəkilər:

1 çay stəkanı qırmızı mərcimək 3 xörək qaşığı düyü
3 xörək qaşığı yarma
3 xörək qaşığı incə qısa vermişel
1 soğan
2 xörək qaşığı tomat
1 xörək qaşığı kərə yağı yarım çay qaşığı qırmızı pul bibər
2 çay qaşığı quru nanə
6-7 stəkan qaynanmış su 1 xörək qaşığı duru yağ duz


Hazırlanması:
İlk öncə düyü, yarma, mərciməyi yuyun və suyunun tam süzülməsi üçün bir kənara qoyun. Soğanı incə doğrayın, kərə yağını içinə bir az da duru yağ qataraq əridin.

Soğanları içinə atın və diriliyi gedənə qədər qarışdırın.

Daha sonra üzərinə un əlavə edin. Bir az qarışdırın. Arxasınca içərisinə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQarğıdalılı sup

Vəsaitlər:
* 1 çay stəkanı sarı yarma qarğıdalı
* 1 çay stəkanı ağ yarma qarğıdalı
* 1 su stəkanı buğda
* 500 qram süzmə qatıq
* Şüyüd
* Təzə nanə
* Duz
* Su
Hazırlanması:
İki rəngdə olan qarğıdalını qazanda qaynadın. Bir başqa qazanda də buğdanı qaynadın. Qaynadılan qarğıdalını və buğdanı bir qazanda birləşdirin və qaynatmağa davam edin. Süzmə qatığı Şorbanın isti suyundan bir az alaraq ilə yaxşıca çalın. Şorbanın ağzını bağlayın və çaldığınız qatığı qazana əlavə edin və qarışdırın. Üzərinə incə incə doğranmış olan şüyüd və nanəni əlavə edin. Soyuq olaraq xidmət edin.

Nuş olsun Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏriştəli Misirli Qatıq Şorbası

İÇİ:

Arpa əriştəni qaynadırıq. Şüyüdü incə nazik doğrayırıq. Arpa əriştəni süzürük və soyumağa qoyuruq. Qatığı çalırıq və içinə arpa əriştəni, misiri, şüyüdü əlavə edirik.

Zeytun yağını tökürük və qarışdırırıq.

ƏRİŞTƏLİ MİSİRLİ QATIQ ŞORBASI

1,5 kq qatıq
1 kasa misir
1,5 su s. Arpa əriştə
1 dəstə şüyüd
Zeytun yağı Ardı »

Şorbalar ve Helimler+++++++++++++Pomidor Şorbası.

Süfrələrimizin ən asan, ləzzətli şorbasıdır pomidor şorbası. Vaxtınız yoxdur? qonağınız gələcək? və sizə ən asan şorba tərifi lazımdır?Elə isə buyurun sizə tez hazırlanacaq şorba tərifi.Bu şorbanı qış aylarında pişirmək istəyirsinizsə o zaman pomidor yerinə 2 yemək qaşığı tamat istifadə edin. Mən yay ve qış aylarında da tamatla bişirirəm. Bəzən bir yemək qaşığı tamat, 1 ədəd də pomidor rəndələyirəm. Sizin üçün hansı asan gəlirsə elə də edə bilərsiniz.

Ərzaq:
(4 nəfərlik)
3 ədəd pomidor
1 litr soyuq su
1yemek qaşığı un
2 yemek qaşığı duru yağ
1 yemek qaşığı kərə yağı
duz, qara istiot

Üstünə səpmək üçün:
Rəndələnmiş holland pendiri (mən bunun əvəzinə yağda qızardılmış nanə tökürəm)

Hazırlanması:
Qazana duru Ardı »

Şorbalar ve HelimlerToyuq Suyunda Əriştə Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su s Arpa əriştə
2 şorba q. Kərə yağı
3 pomidor
1 yerkökü
1 dəstə cəfəri
1 limon
Toyuq suyu
Su
Duz

İÇİ:

Qazana duru yağ tökürük və arpa əriştəni qovururuq. Kərə yağını əlavə edirik. Yerkökünu soyub xırda doğrayırıq. Pomidorları soyuruq və doğrayıcıdan keçirib püre halına gətiririk. Arpa əriştəni bişirdikdən sonra yerkökünu qoyub qovurmaya davam edirik. Pomidor püresini əlavə edirik və qarışdırırıq. Toyuq suyunu axıdırıq, qarışdırırıq. İsti suyla konsistensiyanı açırıq. Duzunu da ataraq bişiririk. Lazım gəlsə yenə də isti su qoyuruq. Cəfərini incə nazik doğrayırıq. Şorbanın üzərinə cəfəri səpirik və limon sıxaraq xidmət edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərbiyəli İspanaqli Şorba

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəstə ispanaq yarpağı
1 kasa misir
1 su s. Ət suyu
3 şorba q. Qatıq
Yarım limon
2 şorba q. İlə un
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Qazana qatiqı, unu qoyuruq. Limonun suyunu sıxıb əlavə edirik. Soyuq ət suyunu tökürük və çırpma teliylə qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açdıqdan sonra isti su veririk və qazanının altını açıb qaynamağa qoyuruq.

Bir tərəfdən də tez-tez qarışdırırıq. Şorba qaynayanda içinə dənə qarğıdalı və duzunu atırıq. Ocaqdan almadan dərhal əvvəl də doğranmış ispanağı iştirak edirik. Altini bağlayırıq. Kərə yağını tavada eridirik, içinə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerAnadolu Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su s. Pörtmüş buğda
1 su s. Mandi
1 su s. Dənə misir
1 su s. Ət suyu
Duz
Su

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
2 şorba q. Un
Yarım limon

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Nanə

İÇİ:

Qazanda su qaynadırıq. İçinə buğda və mantı ataraq qaynadırıq. Mantı bişəndə misiri və ət suyunu axıdırıq. Duzunu atırıq. Bir kasaya qatqı qoyuruq. Unu əlavə edirik və limon suyunu sıxıb qarışdırırıq.

Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Qaynama bulyondan bir az əlavə edib bir tərəfdən də çalırıq. Tərbiyəni də yavaş-yavaş qazana tökürük. Bir tərəfdən də çalırıq. Ardı »