Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Şorbalar ve HelimlerKərəviz Şorbası...

MATERİAL SİYAHISI:

1 böyük kərəviz
1 soğan
1 kartof
1 kasa qatıq
2 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
1 limon
Duz
İstiot
Su

İÇİ:

Soğanları yeməli doğrayırıq. Kərəvizi və kartofu kub şəklində doğrayırıq. Qazana bir az duru yağ tökürük. Soğanı, kartofu və kərəvizi qoyub qovururuq. İsti suyunu qoyuruq, duzunu atıb bişməyə qoyuruq. Tərbiyəsi üçün, qatığı qarışdırma qabına alırıq. Unu əlavə edirik.

Limon suyunu sıxırıq. Soyuq su qoyub çalırıq. Bir az da isti su əlavə edirik, bir yandan da qarışdırırıq. Tərbiyə də bişmiş olan tərəvəzlərin qazanını qarışdırırıq və bir az da bişiririk. Duzunu və qara Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQarğıdalılı sup

Vəsaitlər:
* 1 çay stəkanı sarı yarma qarğıdalı
* 1 çay stəkanı ağ yarma qarğıdalı
* 1 su stəkanı buğda
* 500 qram süzmə qatıq
* Şüyüd
* Təzə nanə
* Duz
* Su
Hazırlanması:
İki rəngdə olan qarğıdalını qazanda qaynadın. Bir başqa qazanda də buğdanı qaynadın. Qaynadılan qarğıdalını və buğdanı bir qazanda birləşdirin və qaynatmağa davam edin. Süzmə qatığı Şorbanın isti suyundan bir az alaraq ilə yaxşıca çalın. Şorbanın ağzını bağlayın və çaldığınız qatığı qazana əlavə edin və qarışdırın. Üzərinə incə incə doğranmış olan şüyüd və nanəni əlavə edin. Soyuq olaraq xidmət edin.

Nuş olsun Ardı »

Şorbalar ve HelimlerXamalı ispanaq şorbası

Xamalı ispanaq şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəstə ispanaq
1 qırmızı istiot
2 xörək qaşığı kərə yağı
2,5 xörək qaşığı un
1 paket xama
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

İspanaqları incə doğrayırıq. Qırmızı istiotu də balaca balaca doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük və qırmızı istiotu qovururuq İspanağı əlavə edib qovurmağa davam edirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Tərəvəzlər yumşalan altını bağlayırıq.

Şorba qazanına kərə yağı və unu qoyub qovurmaya başlayırıq. Unun iyi çıxana qədər qovururuq. Soyuq su tökürük və çırpma teliylə qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsinə mane oluruq. İsti suyla konsistensiyanı tənzimləyirik. Qaynamağa başlayanda xamasını tökürük. Şorba ocaqdan almadan öncə tərəvəz qovurmasını Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏtli dovğa

Ləvazimatlar

Qatıq – 2 l

Can əti – 250 q

Baş soğan – 1 ədəd

Xama – 100 q

Yumru düyü – 50 q

Noxud – 80 q

Yumurta – 2 ədəd

Göyərti (keşniş, şüyüd, göy soğan, cəfəri, çuğundur yarpağı, təlpətöyün, turşəng, nanə, ispanaq)

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası

1. Ətçəkən maşınından keçirilmiş ət və soğan qarışığına duz və istiot əlavə olunub balaca küftələr hazırlanır.

2. Küftələr bir az duz əlavə edilmiş suda bişirilir.

3. Axşamdan noxud isladılır və bişirilir.

4. Qatığın üzərinə bir az su, xama, yumurta əlavə edilib çalınır, daha sonra axşamdan isladılmış düyü, bişmiş noxud, xırda doğranılmış göyərti əlavə olunub zəif odda bişirilir.

5. Düyünün bişməsinə az qalmış dovğaya küftələr əlavə edilir. Duz Ardı »

Şorbalar ve HelimlerDuzlu Qatıq Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa duzlu qatıq
1 çay s. Düyü
1 su s. Ət suyu
2 şorba q. Un
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 şorba q. Kərə yağı
Nanə
Toz bibər

İÇİ:

Düyünü dağıdırıq və qazanda qaynadırıq. İsti suyunu qoyuruq. Ət suyu tökürük və bişiririk. Qatığı qarışdırma qabına alırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Bir az da isti su tökürük və çalırıq. Tərbiyəni də yavaş-yavaş qazana tökürük.

Tərbiyədə yumaq əmələ gəlməsi olmamalıdır. Lazım gəlsə yenə qaynar su tökürük. Duzunu atırıq. Qaynayanda xidmət kasasına qoyuruq. Kərə yağını tavada əridirik. Nanə və toz istiotu kərə yağının içinə atırıq. Bu Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKələm şorbası 2

Kələm şorbası 2

MATERİAL SİYAHISI:

500 q kələm
1 kasa barbunya
1 kasa qırıq qarğıdalı
1 xörək qaşığı istiot abqora
1 xörək qaşığı qarğıdalı unu
2 xörək qaşığı kərə yağı
300 q. Quzu qabırğası
1 dənə acı quru istiot
Duz
Su

İÇİ:

Doğranmış quzu qabırğasını şorba qazanına qoyub qovururuq. Suda isladılmış qırıq qarğıdalı ağlobya dənəsi əlavə edirik. Kərə yağını qoyuruq. Qarışdırırıq və isti su verib qaynamağa qoyuruq. Ağ lobya və sınıq qarğıdalı bişmək ərəfəsində doğrayan kələmi əlavə edirik. Qarğıdalı ununu və bibər tomatı bir qaba qoyuruq. İsti suyunu əlavə edirik və çırpma teliylə qarışdıraraq qazana əlavə edirik. Bişməsinə yaxın duzunu Ardı »

Şorbalar ve HelimlerAnında Tarhan Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

2 qırmızı istiot
2 yaşıl istiot
1 pomidor
1 soğan
2 şorba q. Pomidor tomatı
1 su b. Ət suyu
1 dəstə cəfəri
3 şorba q. Un
1 kasa qatıq
2 şorba q. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Qırmızı istiot və yaşıl bibərləri seçirik və iri doğrayırıq. Pomidoru soyuruq və iri doğrayırıq. Cəfəri doğrayırıq. Soğanı soyub yenə iri doğrayırıq. Doğranmış tərəvəzləri doğrayıcıdan keçiririk. Bu püreni də qazana alırıq və bişiririk.

Ayrı bir qazanda kərə yağı əridirik və unu əlavə edib qovururuq. Abqora-sını qoyuruq. Soyuq bulyonla konsistensiyanı açırıq. Hazırladığımız püreni soyuduruq və qatıqla qarışdırırıq. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQaymaqlı tomat şorbası

Ləvazimatlar

Tomat pastası – 150 q

Un – 50 q

Dəfnə yarpağı – 2-3 ədəd

Duru yağ – 80 q

Parmezan pendiri

Qaymaq

Suxarı

Pul bibər, duz və istiot


Hazırlanma qaydası


1. Yağda qovrulmuş unun və tomat pastasının üzərinə su əlavə edilib zəif odda qaynamağa qoyulur.

2. Qaynayan şorbaya dəfnə yarpağı, pul bibər, duz və istiot əlavə edilir.

3. Hazır şorbanın üzərinə qaymaq, suxarı əlavə olunur, sürtgəcdən keçirilmiş parmezan pendiri səpilir. Ardı »