Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Şorbalar ve HelimlerƏriştəli Toyuq Şorbası

İÇİ:

Toyuq budlarını yuyuruq və qaynadırıq. Toyuqları didirik. Suyunu şorba bişirmək üçün ayırırıq. Qazana bir az zeytun yağı qoyuruq və yerkökünü qovururuq. Arpa əriştəni əlavə edirik. Toyuq suyunu qoyaraq bişməyə qoyuruq.

Bir az isti su qoyuruq. Bişməsinə yaxın toyuq ətini əlavə edirik. Duzunu atırıq. Cəfərini nazik doğrayırıq. Süfrəyə verərkən doğranmış cəfəri səpirik və limon sıxırıq.

ƏRİŞTƏLİ TOYUQ ŞORBASI

300 q. Toyuq but
1 su s. Arpa əriştə
1 yerkökü
1 dəstə cəfəri
1 limon
Duz
Su Ardı »

Şorbalar ve HelimlerGicitkən şorbası

Lazım olanlar:

2 qaşıq qarğıdalı unu
1 qaşıq buğda unu
1 soğan
1 qaşıq kərə yağı
1 kasa gicitkən
1 dəstə kereviz yarpağı
2-3 zoğ təzə sarımsaq,
kərəyağı və duru yağ
su
duz.
Hazırlanması:

Kərə yağını və duru yağı qazana qoyun. İncə-incə doğranmış soğanı bu yağda qızardın. Sonra buna qarğıdalı ununu və buğda ununu əlavə edib qovurmağa davam edin.

Üzərinə soyuq su əlavə edin, yavaş-yavaş qarışdıraraq qaynadın. Şorba qatılaşmağa başlayandan sonra, incə-incə doğranmış gicitkənin yarpaqlarını, sarımsaq zoğlarını və kərəviz yarpaqlarını əlavə edin. Bir az qaynadın və şorbamız servis üçün hazırdır. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBorş

BORŞ

6 porsiya üçün nəzərdə tutulub

1 kq iri tikələrə bölünmüş sümüklü mal əti
5 xörək qaşığı kərə yağı və ya duru yağ
1 baş soğan
1 ədəd orta boy çuğundur (300 g)
2 ədəd yerkökü (300 g)
2 xörək qaşığı tomat
3-4 dəfnə yarpağı (rusca: lavroviy list)
1 ədəd orda boy kələm (700 g)
3 ədər kartof
2 stəkan xırda-xırda doğranmış cəfəri
zövgə görə duz
zövgə görə istiot


1. İri qazana mal ətini qoyub, üstünə təxminən 20 stəkan su töküb qaynadın. Tez-tez kəfini alın. Ət yumuşalanadək orta odda bişirin (ətin sərtliyindən asılı olaraq, ət 40 dəqiqəyə qədər bişə bilər). Ətin suyunu süzün ki, Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMilli Dovğa

[c][i][color=#b53dd2][b]Dovğa

6 pay üçün

Qeydlər

* Dovğa üçün keyfiyyətli qatıqdan (ev şəraitində hazırlanan qatıq ola bilər) və təzə göy-göyərtidən istifadə edin. Əgər qatığınız turşdursa, onda doğvanı 3 stəkan qatıq və 1 stəkan xamayla harızlayın. Və yaxud, bişmiş dovğanı kənara çəkdikdən və soyudduqdan sonra, ona bir az süd əlavə edin. Beləliklə, turşməzə dad gedəcək.

* Dovğanı bişirdiyiniz vaxt onu duzlamağa tələsməyin, yoxsa dovğa çürüyər. Dovğanı bişirilib kənara çəkdikdən və bir qədər soyutduqdan sonra ona duz əlavə edin.

* Göyərti dəstlərini yaşxı-yaxşı yuyun. Doğradıqdan sonra aşsüsənə qoyub, üstündən su gəzdirin ki, göyərtilərin yaşılı bir az getsin. Beləlilə dovğanız ağ olacaq.

* Doğvanın qatılığı zövgə görə dəyişə bilər. Qatı və Ardı »

Şorbalar ve HelimlerDovğa)

Tərkibi:
Yarım stəkan gecədən islağa qoyulmuş quru noxud
2 stəkan doğranmış keşniş
2 stəkan doğranmış şüyüd
½ stəkan doğranmış ispanaq
½ stəkan doğranmış təzə sarımsaq (yalnız yarpaqları)
½ stəkan doğranmış nanə
½ stəkan stəkan doğranmış cəfəri
3 stəkan qatıq
4 stəkan su (qatıq qatıdırsa daha çox su əlavə etmək olar, durudursa, daha az)
1 xörək qaşığı un
1 ədəd yumurta
Bir stəkanın üçdə biri qədər yuyulmuş yumru düyü
Zövgə görə duz
İstiot, bəzək üçün (zəruri deyil)

Harızlanması:
Noxudu yumuşalanadək bişirib, kənara qoyun.
Doğranmış göyərtini aşsüzənə qoyub yuyun ki, yaşılı getsin. Əlinizlə sıxmayın. Aşsüzəni kənara qoyun.Qazanda qatıq, sü, un və yumurtanı qarışdırın. Düyünü əlavə edin. Taxta qaşıqla dəyanmadan qarışdıra-qarışdıra (vacibdir – yoxsa doğva çürüyər) orta odda qaynadın. Bu proses Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKüftəli qatıq şorbası resepti

Tərkibi:
3 l su
6 x.q. ulduz makaron
1 yumurta
1 kasa qatıq
1 dolu x.q. un
qiymə (mal əti)
duz
istiot

Hazırlanması:
Xırda ulduz formasında makaronları suda bişirin. Yumurta, qatıq və unu bir qabda çalın, qaynayan makaronların suyundan bir neçə çömçə götürüb (qarışdıra-qarışdıra) həmin qatığın üzərinə tökün. Sonra eyni qayda ilə makaronların olduğu qazanı dayanmadan qarışdıraraq bu qarışığı oraya əlavə edin.
Qiyməyə duz, istiot vurub balaca küftələr tutun, azacıq yağda qızardın. Sonra qaynamaqda olan şorbaya əlavə edin.
Qırmızı istiotu yağda qovurun. Şorbanı süfrəyə verərkən üzərinə əlavə edin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerÜmmüş şorbası

Tərkibi:

3 toyuq budu
2 ovuc əriştə
2,5 st. qatıq
2 dolu x.q. un
1 yumurta
1-2 x.q. kərə yağı
qırmızı pul bibər

Toyuq budlarını yuyub suda qaynadın. Yaxşıca bişəndən sonra ətləri qazandan çıxarın, suyunda əriştəni bişirin. Toyuq ətinin dərisini və sümüyünü çıxarın, ətini isə didin, qaynayan əriştəyə əlavə edin.

Bir qazanda qatıq, yumurta və unu çalın. Su əlavə etmədən ocağın üstünə qoyun. Dayanmadan qarışdıraraq bişirin. Poqquldamağa başlayanda qaynayan toyuq suyundan əlavə edib qarışdırmağa davam edin. Sonra o biri qazandakıları (əriştə, ət, su) da buraya əlavə edin, qarışdıraraq bişirin. Əriştələr bişincə yeməyiniz hazırdır.
Şorba qatı alınır. Ancaq duru xoşlayırsınızsa, toyuq bulyonunu çox edə bilərsiniz.

Üzərinə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBuğda şorbası

Buğda şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq qatıq
1 su b. Buğda
1 dəstə nanə
Duz
Su

İÇİ:

Buğda qaynadırıq və soyumağa qoyuruq. Qatqı böyük bir kasaya görürük və bir qədər soyuq su tökürük. Çırpma teliylə qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Nanə nazik doğrayırıq və kasaya əlavə edirik. Buğda da əlavə edirik və qarışdırırıq. Duzunu atırıq. Üzərində nanə yarpağı qoyaraq xidmət edirik. Ardı »