beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

+++++++++++++Pomidor Şorbası.

Süfrələrimizin ən asan, ləzzətli şorbasıdır pomidor şorbası. Vaxtınız yoxdur? qonağınız gələcək? və sizə ən asan şorba tərifi lazımdır?Elə isə buyurun sizə tez hazırlanacaq şorba tərifi.Bu şorbanı qış aylarında pişirmək istəyirsinizsə o zaman pomidor yerinə 2 yemək qaşığı tamat istifadə edin. Mən yay ve qış aylarında da tamatla bişirirəm. Bəzən bir yemək qaşığı tamat, 1 ədəd də pomidor rəndələyirəm. Sizin üçün hansı asan gəlirsə elə də edə bilərsiniz.

Ərzaq:
(4 nəfərlik)
3 ədəd pomidor
1 litr soyuq su
1yemek qaşığı un
2 yemek qaşığı duru yağ
1 yemek qaşığı kərə yağı
duz, qara istiot

Üstünə səpmək üçün:
Rəndələnmiş holland pendiri (mən bunun əvəzinə yağda qızardılmış nanə tökürəm)

Hazırlanması:
Qazana duru yağı və kərə yağını qoyub, unu əlavə edin və az xodda 2-3 dəqiqə qovurun. Pomidoru rəndənin iri diş tərəfində rəndələyin.(Əğər tamatdan istifadə edirsinizsə unu qovurandan sonra tamatı və duzu əlavə edib onuda azca qovurun və suyu yavaş-yavaş əlavə edib mikserlə və ya qatıq acanla tez tez qarışdırın.)
Qovrulmuş unun üzırinə rındılınmiş pomidoru əlavə edip 2-3 dəqiqə qarıştırırık. Sonra üstünə soyuq suyu əlavə edib, qatıq açan tellə tez tez qarışdırın.
1-2 dəqiqə qaynadıqdan sonra qazın üstündən alın, üzərinə rəndələnmiş holland pendirini və ya yağda qızdırılmış nanəni tökün.

Nuş Olsun :)


Tarix: 29.11.2014 / 12:29 Müəllif: Aziza Baxılıb: 64 Bölmə: Şorbalar ve Helimler