beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Küftə bozbaş

Tərkibi:
Sümüklü ət
Qiymə ət
1 soğan
1 pomidor
Düyü
Duz ,istiot, bir reyhan yarpağı
Nanə, sarıkök, quru alça, noxud

Hazırlanması:
Əvvəl sümüklü əti yuyub bir qazana qoyuruq, soğanında qabığın soyub başından iki yerə yarımçıq formada kəsib suya atırıq və qazanı qaynamağa qoyuruq orta odda. Çəkilmiş ətə düyü, sarıkök, duz, istiyot, dağ kəklikotu, dağ otu, giləmərzə və reyhanın yarpağın xırda doğrayıb vuraraq ətimizi qatışdırırıq. Əti hazırladıqdan sonra küftələrimizi düzəldirik. Əti əlimizin içinə qoyaraq ətin içinə bir quru alça qoyub əti top formasında yumru hala gətiririk. Qaynamağa qoyduğumuz sümüklü ət qaynamağa düşəndə onun kəfin yığırıq. Ətin kəfin təmiz yığdıqdan sonra içinə quru alça atırıq və əti təmiz bişiririk. Yeməyimiz yağa düşəndə hazırladığımız küftələri içinə tökürük. Yeməyin bişməyinə 15 dəq qalmış kartoflarıda tökürük. Kartoflar bir az bişdikdə doğranmış pomidoru töküb yeməyi təmiz bişməyə qoyuruq orta odda. Və artıq yeməyimiz hazırdır. Əziz xanımlar, indi deyərsiz ki, bəs noxud hanı? Məndə noxud olmadığına görə noxudsuz hazırlamışam. Burda Azərbaycanda olan noxuddan tapmaq çətindi. Yeməyi süfrəyə verəndə nanə və sumaq da qoyulur zövqə görə.

Nuş olsun.


Tarix: 29.11.2014 / 12:26 Müəllif: Aziza Baxılıb: 60 Bölmə: Şorbalar ve Helimler