beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Acılı lobya şorbası

Acılı lobya şorbası

Vəsaitlər:
• 2 su stəkanı qaynadılmış lobya
• 3 yemək qaşığı maye marqarin
• 2 ədəd acı bibər
• 1 ədəd quru soğan
• 2 ədəd pomidor
• 6 su stəkanı ət suyu
• Duz - qara bibər

Sousu üçün:
• 2 yemək qaşığı maye marqarin
• 1 çay qaşığı quru nanə
• 1 çay qaşığı qırmızı pul bibər

Bişirmək qaydası.
Acı bibərlərin toxumlarını çıxarıb rəndələyin keçirdin. Quru soğanın qabıqlarını soyub küp halında doğrayın. Pomidoru rəndənin geniş tərəfi ilə rəndələyin. Paxlaları əvvəldən isladıb qaynadın. Qaynadılmış paxlaları 3 su stəkanı ət suyu ilə mikserdə püre halına gətirin. Tavada 3 yemək qaşığı maye marqarini qızdırıb quru soğanları qızarana qədər qovurun. Qızaran soğanların içinə qıyılmış acı bibərləri əlavə edib qarışdırmağa etməyə davam edin.
Son olaraq rəndələnilmiş pomidoru püre halına gəlmiş paxlaları və qalan ət suyunu duz-qara bibəri əlavə edib qaynadın. Bişən şorbanı xidmət qabına alıb kiçik bir tavada maye marqarini, quru nanəni, qırmızı pul bibərləri qovurub şorbanın üzərinə töküb şorbanı isti olaraq xidmət edin.


Tarix: 29.11.2014 / 12:13 Müəllif: Aziza Baxılıb: 41 Bölmə: Şorbalar ve Helimler