Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Xəmir xörəkləriƏtli yuxa

Ətli yuxa

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı un
1 yumurta
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

500 q qiymə
2 soğan
Duz
İstiot
Zirə
Su

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq və ortaya yumurta qırırıq. İlıq su tökürük və ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq.

Daxili xərci üçün, qiyməni qarışdırma qabına alırıq. Soğanları yeməli doğrayırıq və əlavə edirik. Duz, istiot, zirə əlavə edirik, xərcimizi yoğururuq. Xərcimizə su qataraq konsistensiya halına gətiririk və qarışdırırıq. Xəmirdən yoxlar qoparıb yuvarlayırıq. Xəmirlərə və dəzgaha un səpərək pərlə incə və servis boşqabı böyüklüyündə xəmirlər açırıq. Xəmir yarısına daxili xərcdən Ardı »

Xəmir xörəkləriHörüklü bulku

Hörüklü bulku

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 su stəkanı süd
Yarım paket yaş maya
1 yumurta
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

Ağ pendir
Kaşar pendiri

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu atırıq və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə südü və zeytun yağını tökürük, yumurta ağını qoyuruq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını da qoyuruq və bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə maya əridirik. Ortadakı materialları tam yetişdirdikdən sonra kənardan un alaraq yoğururuq. Xəmiri özleş-ənə Ardı »

Xəmir xörəkləriÇudu

Yumurta sarısı 5 dənə

Xama 250 gr

İç

Mal ətindən qiymə (ya da ki mal-qoyun ətindən qiymə)

Baş soğan

Duz, istiot

Lavaşana


Unu yağla qum zərrəsinədək kəsin, sonra xamanı və yumurta sarısını əlavə edib yoğurun. Xəmiri soyuq yerdə saxlayıb bir-neçə saatdan sonra bişirə bilərsiniz.
Xəmiri qoz boyda (50 gr) xırda kürəciklərə bölün. Onları 7-8 sm diametrli dairələr şəklidə yayın.
İç – mal qiyməsi və ya yarıbayarı mal-qoyun qiyməsinin qarışığından soğan əlavə etməklə hazırlanır. Hazırlanmış qiyməyə lavaşana qatılır və 5 dəqiqə yenə qızardılır. Ət turshməzə olumalıdır. Yayılmış xəmirin içinə ət qoyulur. Sonra onlardan qıraqları bərk-bərk birləşdirilərək, aşağı hissədən hörülməklə çudu (pirojki) düzəldilir. Çudunun qırağı aşağıdan yuxaarıyadək barmaglarla dartılıb, böyük barmaqla içəri Ardı »

Xəmir xörəkləriYabanı göyərtidən qutab

Yabanı göyərti (balva, quşəppəyi, quzuqulağı, gicitikən, cincilim və s.) – 400q,

buğda unu – 150q

, ərinmiş yağ – 20q,

lavaşana – 10q,

yumurta – 1/2 əd., maya – 10q,

qatıq - 50q,

kərə yağı – 20q,

istiot, duz.


Göyərti təmizlənir, yuyulur və yağda pörtlədildir. Göyərtiyə duz, istiot və lavaşana qatılıb yaxşıca qarışdırılır. Una yumurta, su, duz və maya qatılıb xəmir yoğrulur. Xəmir gəldikdən sonra kündələnir 2mm qalınlığında kiçik dairələrə yayılır. Arasına göyərti qiyməsi qoyulub aypara şəklində bükülür və qızğın hər iki üzü bişirilir. Süfrəyə verdikdə qutabın üstünə ərinmiş kərə yağı tökülür, yanına isə qatıq qoyulur. Ardı »

Xəmir xörəkləriPizza…

buğda unu 500 gr
maya 1 paket(20 gr yaş ya da quru)
süt 1 su bardağı
behmez 1 çay qaşığı
zeyun yağı 1 yemek qaşığı
təzə reyhan 8 yarpaq
light peynir rəndəsi(holland və beyaz pendir) 1 stəkan
pomidor 2 ədəd
sarımsağ 2 ədəd
duz


Maya ılıq sütün içinde eridilir ve içerisine 1 çay qaşığı behmez əlave edilir.Behmez çörək,pizza ve pide kimi unlu məmulların daha gözəl qızarmasına komək edir ayrıca şeker ve behmez mayanın daha tez ve daha gözəl effekt gösterir.20 dəqiqə otaq istiliyində gözlənilir maya geniş bir qabın içine boşaldılmış unun ortasına tökülür.Duzuda qatıb qulağ memesi yumuşaqlığına gelene qədər yoğurulur..Xəmiri el ile Ardı »

Xəmir xörəkləriPendirli yumru bogça

Pendirli yumru bogça

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
2 xörək qaşığı qatıq
100 q kərə yağı
1 yumurta
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

Ağ pendir
Kaşar pendiri
1 dəstə cəfəri

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə qatqı tökürük, yumurta qırırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə maya əridirik və kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Ələ yapışmayan, yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmiri tökürük.

Dəzgaha və xəmirə un səpirik, Ardı »

Xəmir xörəkləriToyuqlu Alfredo pizza

Toyuqlu Alfredo pizza

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
Zeytun yağı
Duz
Su

SOSU ÜÇÜN:

1 su stəkanı krem
2 xörək qaşığı parmesan pendiri
1 xörək qaşığı kərə yağı
3 diş sarımsaq
1 dəstə reyhan
Duz
İstiot

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

5 pörtmüş toyuq baket
200 q kaşar pendiri
1 qırmızı istiot

İÇİ:

Sosu üçün, kiçik bir qazana kərə yağını qoyuruq. Kremi tökürük. Reyhanı içinə rəndələyirik. Parmesan pendiri də əlavə edib bişiririk. Altını bağlayanda içinə doğranmış təzə reyhanı, duz və istiotu qoyub qarışdırırıq.

Unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya Ardı »

Xəmir xörəkləriSalami pendirli sendvic

Salami pendirli sendvic

MATERİAL SİYAHISI:

3,5 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
1 çay stəkanı qatıq
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 yumurta
Duz
Su

ARASI ÜÇÜN:

Salami
Kaşar pendiri
Cəfəri
Kornişon turşu

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu səpirik, ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə qatqı tökürük, otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını əlavə edirik. Yumurtanın sarısını üzəri üçün ayırıb ağını xəmirə iştirak edirik. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə maya əridirik, kənardan un alaraq xəmiri yoğurmağa davam edirik. Yumşaq bir xəmir əldə edirik.

Xəmirdən Ardı »