Xəmir xörəkləri → Bakı Düşbərəsi
300 gr ət qiyməsi (mal əti ilə qoyun ətin qarışması daha ləzətlidir)
150 gr çəkilmiş soğan
Duz, istiot
250-270 gr un
1 yumurta
100 ml su
1 çay qaş. duz
1 dəstə keşniş
1 orta pomidor
1 sərmisaq
7-8 çay qaş. sirkə
Ət soğanla yaxşı qarışdırıılır, duz və istiot əlavə edilir, sonra xırda kəsilmiş goyərti də qatılır. Undan su, duz və yumurta ilə bərk olmayan xəmir yoğrulur. Xəmir bir qədər duzlu, elastik olmalıdır və ələ yapıshmamalıdır. Xəmir 150-180 gramlıq dörd kündəyə bölünür.
Kündələr dəsmalın üstünə qoyulur və qurumamaq üçün selofanla örtülür. 5-10 dəqiqə kündələr qalır, “özlərinə gəlmək üçün”. Nazik yuxa alınanadək kündə oxlov ilə yayilir. Xəmiri yayarkən, oxlova yapışmamaq üçün un Ardı »