Xəmir xörəkləri → Pizza, Pizza – Isti Pizza!
PIZZA
Xəmirin orijinal resepti Peter Reinhartin “The Bread Baker’s Apprentice” kitabından götürülmüşdür.
Bu xəmirdən 6 pizza kündəsi (diametri 23-30 sm) əldə edə bilərsiniz. Bir az qalın pizza istəyirsinizsə, xəmiri 5 kündəyə bölün.
Ərzaqlar:
4 stəkan yarım (607.5 q) ağ un
1 + dörtdə üç çay qaşığı duz
1 çay qaşığı toz maya
dörtdə bir stəkan (60q) zeytun yağı və ya başqa duru yağ
1 + dörtdə üç stəkan (420q və ya 420ml) soyuq su (4.5° C – buz kimi soyuq olmalıdır)
1 xörək qaşığı şəkər tozu
BİRİNCİ GÜN
1. Bir qabda unu¸duzu və toz mayanı qarışdırın.
2. Üzərinə zeytun yağı, şəkər tozu və soyuq suyu əlavə edin. Ardı »