Xəmir xörəkləri → Basdırmalı rulet
MATERİAL SİYAHISI:
2,5 su stəkanı un
3 xörək qaşığı zeytun yağı
Duz
Su
YAĞLAMAQ ÜÇÜN:
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı duru yağ
DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:
3 köz qırmızı istiot
100 q ağ pendir
100 q kaşar pendiri
1 dəstə ispanaq
50 q pastırma
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Yumurta sarısı
İÇİ:
Daxili xərci üçün, ispanaqları doğramamış, tavaya az zeytun yağıyla qoyub qısa müddət qovururuq Suyunu qoymadan altını bağlayırıq. Ağ pendiri və kaşar pendiri rəndələyirik.
Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu atırıq. Ortaya zeytun yağı tökürük və bir az da ilıq su tökürük. Ardı »