Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Xəmir xörəkləriQuymaq resepti

Buğda unu – 150 qr

Ərinmiş yağ – 150 qr

Su – 1,5 l

Şəkər

Darçın


Ərinmiş yağa un əlavə edilir və un yağda açıq qəhvəyi rəng alınca qovrulur (halvada olduğu kimi). Kütlə təxminən 15 dəqiqəyə hazır olur.

Unu qovurarkan, suyu qaynadın. Nəzərinizə çatdırım ki, quymaq bişirmək üçün geniş qab götürmək lazımdır. Arası kəsilmədən qarışdırmaqla üç dəfəyə bir litr qaynar suyu qovrulmuş una əlavə edin. Bu zaman ehtiyatlı olun, kütlə qaynayır və sıçrayır. Unla su eynicinsli hala düşüncə qarışdırılmalıdır. Kütlənin arasına biraz su tökün və qapaqla örtün. Zəif od üzərində 1 saat ərzində dəmləyin.

Quymaq süfrəyə dərin boşqabda verilir. Üstünə darçın və şəkər tozu səpilir.

İranda quymağı su əvəzinə Ardı »

Xəmir xörəkləriMini sendviç

Mini sendviç

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
1 yumurta
1 şirin qaşığı duz
1 çay stəkanı süd
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

Salyami
Pomidor
Kaşar pendiri

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu atırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə zeytun yağını və südünü tökürük. Yumurta qırırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. İlıq su tökürük və ortadakı mayelərlə əvvəl maya əridirik. Unu da iştirak edirik və yoğururuq.

Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmirdən naringi Ardı »

Xəmir xörəkləriXƏMİRAŞI

Qoyun əti – 163 q,

buğda unu – 35 q,

yumurta -1/4 əd.,

ərinmiş yağ – 10 q,

ağ lobya – 20 q,

şərab sirkəsi – 10 q,

baş soğan – 20 q,

keşniş – 20 q,

quru nanə - 1 q,

istiot,

duz.


Qoyun əti qiyməsindən hər pay üçün 5-6 ədəd xırda küftələr hazırlanır. Lobya ayrıca bişirilir. Mayasız xəmir 1 mm qalınlığında yayılır, üstünə un töküb 5 sm enində nazik lentlər kəsilib əriştə doğranır. Bulyona əvvəlcə ət küftələri salınıb bişirilir, sonra əriştə və bişmiş lobya qatılıb hazır vəziyyətə gətirilir.

Hazır xörəyə doğranmış göyərti, süfrəyə verdikdə isə quru nanə səpilir. Şərab Ardı »

Xəmir xörəkləriQat-qatlı xəmirin içində toyuq əti

Toyuq ətindən hazırlanan daha bir ləziz yemək

Ərzaqlar:

5-6 ədəd toyuq budları

200-250 qram pendir

500 qram qat-qat xəmir

2-3 diş sarımsaq

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası:

Toyuq budlarını yuyub, salfetlə qurulayın. Üzərinə duz , istiot və xırdalanmış sarımsaq səpin. Pendiri xırda-xırda doğrayıb, toyuğun dərisinin içinə yerləşdirin.

Qat-qat xəmiri 0,5 sm ölçüsündə yayıb, uzunsov nazik zolaqlar şəkilində doğrayın.

Hər toyuğun budunu zolaqlı xəmirlə bürüyün.

Sobanın listinə yağ çəkib, toyuq budlarını yerləşdirin.

180-200 dərəcə qızdırılmış sobada 40-50 dəqiqə ərzində toyuqları bişirin. Nuş olsun! Ardı »

Xəmir xörəkləriSortuq

Sortuq üçün ərzaqlar.

Xəmiri düzəltmək üçün.

500 qram un

Aldığı qədər su

50 qram duz.

İçini düzəltmək üçün.

500 qram çəkilmiş ət.

10 15 qram duz stiot.


Xəmiri yayın, yumru yumru kəsin, qıymanı içinə qoyub şar kimi bükün.
və sonra suyu qoyun qaynağa, qaynıyanda xəmirləri içinə tökün. 3, 4 dəqiqə gözləyib. servis edin. Nuş olsun Ardı »

Xəmir xörəkləriOtlu xəmir qızartması

Otlu xəmir qızartması

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı un
1 şirin qaşığı karbonat
1 çay stəkanı qatıq
1 yumurta
On beş limon
1 dəstə şüyüd
1 dəstə cəfəri
Duz
Su

LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:

Gilas pomidor
İstiotlu yaşıl zeytun
Krem pengasas

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına qoyuruq. Duzunu səpirik. Cəfəri və şüyüd nazik doğrayırıq və unla qarışdırırıq. Ortasını hovuz bəzi açırıq, ortaya karbonatı tökürük. Karbonat üzərinə limon suyunu sıxırıq. Qatqı tökürük, yumurta qırırıq. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı materialları sıyıq halına gətiririk. Kənardan un tökərək xəmiri yoğururuq. Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmiri tökürük. Bir qaba un səpirik və xəmiri Ardı »

Xəmir xörəkləriGöy qutabı

Xəmir

Buğda unu

Yumurta

1-2 çay qaşığı qatıq

Su

Duz

İç

Müxtəlif göy-göyərti – turşəng, keşniş, şüyüd

Yumurta

1-2 çay qaşığı qatıq

Baş soğan, duz, istiyot, limon turşusu (turşəng yoxdursa)


Müxtəlif göyərt lazım olacaq, xüsusilə turşəng, onda qutabın dadı bir qədər turşməzə alınacaq. Əgər turşəng olmazsa, onda suda ərimiş limon turşusundan istifadə etmək olar.

Əvvəlcə soganı qızılı rəngədək qızardın. Göyərtini yuyub, qurudun, sonra xırda-xırda kəsin, yaxşı olar kiçik balta ilə, üstünə duz tökün, amma çox da göyərtini əzmək olmaz, çünki onda suya dönər. Əgər göyərtinin şirəsi çıxsa, onda onu sıxmaq lazımdır.

Doğranmış göyərtinin üstünə qızarılmış soğan tökün, 1 yumurta və 2-3 qaşıq qatıq. Bunları qarışdırın.

Ayrıca undan, yumurtadan, 1-2 qaşıq qatıq və sudan xəmir Ardı »

Xəmir xörəkləriƏtli yuxa

Ətli yuxa

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı un
1 yumurta
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

500 q qiymə
2 soğan
Duz
İstiot
Zirə
Su

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq və ortaya yumurta qırırıq. İlıq su tökürük və ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq.

Daxili xərci üçün, qiyməni qarışdırma qabına alırıq. Soğanları yeməli doğrayırıq və əlavə edirik. Duz, istiot, zirə əlavə edirik, xərcimizi yoğururuq. Xərcimizə su qataraq konsistensiya halına gətiririk və qarışdırırıq. Xəmirdən yoxlar qoparıb yuvarlayırıq. Xəmirlərə və dəzgaha un səpərək pərlə incə və servis boşqabı böyüklüyündə xəmirlər açırıq. Xəmir yarısına daxili xərcdən Ardı »