Xəmir xörəkləri → Milföylü yuxa böreği
vəsaitlər
2 Dənə yuxa
6 dənə milföy xəmiri
1çay fincanı. Soda
½ su b. duruyağ
½ su b. süd
1 dənə yumurta
iç üçün:
200 qr. göbələk
1 kasa ispanaq
1 soğan
100 qr. holland pendiri
Hazırlanması:
Əvvəlcə içni hazırlayaq, göbələyi və soğanı kiçik doğrayaq. İspanağı ayırd edib, yuyaq və doğrayaq.
Kiçik bir qazana yağı götürək, göbələk və soğanı əlavə edib qizardaq . Üzərinə ispanağı tökək duzu və qara bibəri əlavə edib tərəvəzlər yumşalana qədər qızaradaq.
Orta boy bir nimçəyə 3 dənə milföy xəmirini bir az yayaq. Üzərinə bir yuxanı parçalayaraq sərək, hazırladığımız içi tökək və üzərinə dilim holland pendirləri .Digər yuxaları parçalayaraq üzərini bağlayırıq.
Qalan 3 parça milföy xəmirini bir az yayaraq yuxanın üzərinə qoyuruq. Bir Ardı »