Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Xəmir xörəkləriSalami pendirli sendvic

Salami pendirli sendvic

MATERİAL SİYAHISI:

3,5 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
1 çay stəkanı qatıq
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 yumurta
Duz
Su

ARASI ÜÇÜN:

Salami
Kaşar pendiri
Cəfəri
Kornişon turşu

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu səpirik, ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə qatqı tökürük, otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını əlavə edirik. Yumurtanın sarısını üzəri üçün ayırıb ağını xəmirə iştirak edirik. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə maya əridirik, kənardan un alaraq xəmiri yoğurmağa davam edirik. Yumşaq bir xəmir əldə edirik.

Xəmirdən Ardı »

Xəmir xörəkləriƏtli yuxa

Ətli yuxa

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı un
1 yumurta
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

500 q qiymə
2 soğan
Duz
İstiot
Zirə
Su

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq və ortaya yumurta qırırıq. İlıq su tökürük və ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq.

Daxili xərci üçün, qiyməni qarışdırma qabına alırıq. Soğanları yeməli doğrayırıq və əlavə edirik. Duz, istiot, zirə əlavə edirik, xərcimizi yoğururuq. Xərcimizə su qataraq konsistensiya halına gətiririk və qarışdırırıq. Xəmirdən yoxlar qoparıb yuvarlayırıq. Xəmirlərə və dəzgaha un səpərək pərlə incə və servis boşqabı böyüklüyündə xəmirlər açırıq. Xəmir yarısına daxili xərcdən Ardı »

Xəmir xörəkləriPendirli mini kruassan

Pendirli mini kruassan

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 çay stəkanı süd
50 q dil pendiri
100 q ağ pendir
1 yumurta
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu səpirik. Dil pendiri və ağ pendiri üzərinə rəndələyirik. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə zeytun yağını və südü tökürük. Yumurtanın ağını qoyuruq, sarısını üzəri üçün ayırırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı maye materiallarla əvvəl maya əridirik. Kənardakı materialları Ardı »

Xəmir xörəkləriPendirli basdırmalı baton kətə

Pendirli basdırmalı baton kətə

MATERİAL SİYAHISI:

3 yuxa
1 su stəkanı süd
2 yumurta
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
150 q kaşar pendiri
60 q pastırma

İÇİ:

Baton keks qəlibini yağlayırıq. İlk yuxa qəlibin içinə qoyuruq, kənarlarını kənara sallayırıq. İki yuxa da hissə-hissə ayırırıq, arasına bir iki parça daha yuxa qoyuruq. Sosu üçün, kərə yağını əridirik.

Qarışdırma qabına südü, zeytun yağı və kərə yağını tökürük. Yumurtaları sındırıq və çırpma teliylə qarışdırırıq. Qəlibə qoyduğumuz yuxa üzərinə sous tökürük. Dilim-dilim kəsilmiş olan kaşar pendirindən və pastırma-dan qat qat qoyuruq. Aralara yuxa qoyub sos tökürük. Bu şəkildə bütün qəlibi Ardı »