Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Xəmir xörəkləriMilföylü yuxa böreği

vəsaitlər

2 Dənə yuxa

6 dənə milföy xəmiri

1çay fincanı. Soda

½ su b. duruyağ

½ su b. süd

1 dənə yumurta

iç üçün:

200 qr. göbələk

1 kasa ispanaq

1 soğan

100 qr. holland pendiri


Hazırlanması:

Əvvəlcə içni hazırlayaq, göbələyi və soğanı kiçik doğrayaq. İspanağı ayırd edib, yuyaq və doğrayaq.

Kiçik bir qazana yağı götürək, göbələk və soğanı əlavə edib qizardaq . Üzərinə ispanağı tökək duzu və qara bibəri əlavə edib tərəvəzlər yumşalana qədər qızaradaq.

Orta boy bir nimçəyə 3 dənə milföy xəmirini bir az yayaq. Üzərinə bir yuxanı parçalayaraq sərək, hazırladığımız içi tökək və üzərinə dilim holland pendirləri .Digər yuxaları parçalayaraq üzərini bağlayırıq.

Qalan 3 parça milföy xəmirini bir az yayaraq yuxanın üzərinə qoyuruq. Bir Ardı »

Xəmir xörəkləriSobada Pirojki

[color=#b53dd2][c][b]Ərzaqlar

Xəmir Üçün

½ stəkan (125ml) ilıq su
1 paket (7g) quru maya
3 stəkan (470g) əla növ buğda unu
1 ½ çay qaşığı duz
2 xörək qaşığı şəkər tozu
½ stəkan (125ml) süd
1 yumurta+ 1 yumurtanın ağı (sarısını üstü üçün ayırın) – qeyd: yumurtalar otaq hərarətində olmalıdır
½ stəkan (125ml) duru yağ

İçi Üçün

Kartoflu İç:
3 xörək qaşığı duru yağ
1 baş xırda doğranmış soğan
4 ədəd orta boy kartof
1/3 stəkan xırda doğranmış şüyüd (və yaxud keşniş ya da cəfəri)
zövqə görə duz
zövqə görə istiot

Ətli İç:
3 xörək qaşığı duru yağ
1 baş xırda doğranmış soğan
400 g çəkilmiş Ardı »

Xəmir xörəkləriPendir topları

Pendir topları

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa ağ pendir
1 kasa tam yağlı ağ pendir
1 kasa kaşar pendiri
1 kasa kəsmik

MANTOLAMAK ÜÇÜN:

2 yumurta
Un
Suxarı

QIZARTMAQ ÜÇÜN:

Duru yağ

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

1 kasa rəngli göyərti
Yarım dəstə semizot-u
1 kasa gilas pomidor
Nar turşsu
Zeytun yağı

İÇİ:

Ağ pendiri, tam yağlı ağ pendiri qarışdırma qabına alırıq və əlimizlə yoğuraraq əzirik. İçinə kaşar pendiri rəndəsini qoyuruq. Kəsmik pendirini əlavə edirik və xərcimizi yaxşıca yoğururuq.

Dərin bir kasaya iki yumurtanı sındırıb çalırıq, bir kasaya suxarı, başqa bir kasaya də unu qoyuruq. Pendir toplarını Ardı »

Xəmir xörəkləriKartoflu pendirli bulku

Kartoflu pendirli bulku

MATERİAL SİYAHISI:

1 su stəkanı duru yağ
1 su stəkanı qatıq
1 yumurta
1 paket instant maya
Ala bildiyi qədər un
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

3 pörtmüş kartof
150 q kaşar pendiri
50 q ağ pendir

Üzəri üçün

Suxarı
İÇİ:


Duru yağı, qatqı qarışdırma qabına alırıq. Yumurtasını qırırıq. Aldığı qədər un və instant maya əlavə edirik. Bir az da ilıq su tökürük. Xəmiri özleş-ənə qədər yoğururuq. Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmirdən naringi böyüklüyündə yoxlar qoparırıq və yuvarlayırıq.

Daxili xərci üçün ayrı bir kasaya pörtmüş kartofları rəndələyirik. Kaşar pendiri və ağ pendiri də rəndələyirik. Duzunu Ardı »