Şirniyyatlar → Üstü şokaladlı peçenya
MATERİAL SİYAHISI:
3 su stəkanı un
2 yumurta
175 q kərə yağı
1 su stəkanı şəkər kirşanı
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
1 çay stəkanı toz fındıq
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Sürülə şokolad
Yaşıl fıstıq
Hindistan qozu
İÇİ:
Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, toz fındığı, qabartma tozunu və vanili tökürük. Hamısını qarışdırırıq və ortasını açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtaları da qırırıq. Kərə yağı və yumurta yetişdirdikdən sonra toz materialları əlavə edərək xəmiri yoğururuq. Ələ yapışmayan konsistensiya bir xəmir əldə edirik. Xəmirdən yoxlar qoparırıq və yuvarlayırıq. Yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına diziyoruz.
Ardı »