Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarÜstü şokaladlı peçenya

Üstü şokaladlı peçenya

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
2 yumurta
175 q kərə yağı
1 su stəkanı şəkər kirşanı
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
1 çay stəkanı toz fındıq

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Sürülə şokolad
Yaşıl fıstıq
Hindistan qozu

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, toz fındığı, qabartma tozunu və vanili tökürük. Hamısını qarışdırırıq və ortasını açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtaları da qırırıq. Kərə yağı və yumurta yetişdirdikdən sonra toz materialları əlavə edərək xəmiri yoğururuq. Ələ yapışmayan konsistensiya bir xəmir əldə edirik. Xəmirdən yoxlar qoparırıq və yuvarlayırıq. Yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına diziyoruz.
Ardı »

ŞirniyyatlarRəşid halvası

Ərzaqlar:

2-3 st. un
8 yumurtanın ağı
2 yumurtanın sarısı
bitki yağı
400 q bal
400 q şəkər tozu

Hazırlanma qaydası:

Yumurta ağlarını 15-20, sarılarını isə 10-15 dəqiqə ərzində çalın. Sonra birləşdirin və 20-25 dəqiqə ərzində hissə-hissə un tökməklə qarışdırın. Bu zaman xəmirin temperaturu 20 dərəcə Selsidən artıq olmamalıdır.
Xəmiri 250-300 q olmaqla hissələrə ayırın. Hər hissəni 3 mm qalınlıqda yayın. Yuxaları aralarına un səpməklə üst-üstə yığın. Sonra bunu bıçaqla yarıya bölün. Hər hissəni rulet kimi büküb əriştə formasında doğrayın. Alınan əriştəni otaq temperaturunda qurudun.
Əriştələri bitki yağında 5-7 dəqiqə, azacıq qızarana qədər qovurun. Sonra kəfkirlə aşsüzənə yığın ki, yağı axsın.

Ayrıca qazanda balla şəkəri qarışdırıb Ardı »

ŞirniyyatlarQozlu rulet

Dadlı ruletin daha bir resepti.

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

3 ədəd yumurta

1 x.q. şəkər tozu

0,5 banka qatılaşdırılmış süd

1 ç.q. qabartma tozu

100 qram kərə yağı və ya marqarin

4-6 x.q. un

Iç üçün:

1 banka qatılaşdırılmış süd

qoz ləpəsi

Şirə üçün:

100 qram şokolad

2-3 x.q. süd

1 x.q. kərə yağı

Hazırlanma qaydası:

Unu ələkdən keçirib, qabartma tozu ilə qarışdırın. Yumurtaları sındırıb, üzərinə şəkər tozu əlavə edib, yaxşıca çalın. Sonra üzərinə qatılaşdırılmış süd əlavə edib, yenidən mikserlə çalmağa davam edin. Sonra üzərinə un və kərə yağı əlavə edib, qarışdırın.

Bişirmək üçün xüsusi forma qabına perqament kağızı sərib və yaxud yağlayandan sonra xəmiri tökərək, bərabər şəkildə yayın.

Xəmiri 180 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə ərzində bişirin. Bişmiş Ardı »

ŞirniyyatlarAlmalı Şarlotka

[i]ALMALI ŞARLOTKA

5 ədəd turşməzə alma (1 kg)
1 xörək qaşığı çörək qırıntısı (suxarik)
bir-iki çimdik darçın (zəruri deyil)
4 ədəd yumurta, oda hərarətində (soyuducudan hardasa 30 dəqiqə əvvəldən çıxardın)
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan un
bir çimdik vanil və ya bir neçə damcı vanil ekstraktı
şəkər kirşanı (pudrası), üstü üçün
[/i]


1. Əvvəlcə almaları soyun. Sonra 4 hissəyə bölüb, hər hissəni nə çox nazik, nə də çox qalın dilimlərə doğrayın.

2. Kənarları çıxan tort formasının (23 cm diametri olan) dibini və kənarlarını yağlayın. Əgər belə formanız yoxdursa, onda adi formadan da istifadə edə bilərsiniz. Dibinə çörək qırıntısı səpin. Alma dilimlərini formaya yığın. Əgər Ardı »

ŞirniyyatlarPortağalli peçeniya

Portağalli peçeniya

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
150 q kərə yağı
2 yumurta
1 su stəkanı şəkər kirşanı
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

1 kasa portağal qabığı mürəbbəsi
1 çay stəkanı toz fındıq
1 su stəkanı hindistan qozu

İÇİ:

Unu, kirşanını, qabartma tozunu və vanili qarışdırma qabına alıb qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Hovuzun içinə otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtaları ortaya qırırıq. Əvvəl kərə yağı yumurta qarışdırırıq. Kənardan toz materiallardan alıb yaxşıca yoğururuq. Xəmiri yaxşıca yogururuq,xirdaliyiriq. Orta hesabla 20 yumuru çıxarırıq.

Daxili xərci üçün, portağal mürəbbəni, toz fındığı Ardı »

ŞirniyyatlarNabat (Bişmiş qənd)

300 gr şəkər

100-150 gr süd

Bir az kakao və qo


Balaca bir tavanı nazik laylı bitki yağı ilə sürtün. Balaca qazanda şəkərlə südü qaynadın. Şəkər tam əriməlidir. Öncə kütlə belə olacaq.

Odu azaldıb 5 dəqiqədək kütləni qarışdıraraq bişirin. Xırdalanmış qozu əlavə edin. Daha 15 dəq. bişirin. Kütlə rəngini sarıya dəyışəcək. Belə olmalıdır.
Kütləni hazırlanmış tavaya töküb soyudursuz. Soyuyandan sonra tavanı çevirib döyürsüz. Qənd tavadan ayrılmalıdır. Sonra qəndi xırdalayırsız.

Birinci dəfə mən südlə kakao əlavə etdim, qozsuz. Məndə belə alındı.Bu isə süd və qozla qənddir.
Əgər maye az əlavə olunur, onda qənd bərk çıxır. Sonuncu dəfə mən 100 ml maye və qoz əlavə etdim, doğrudan da qənd daha Ardı »

ŞirniyyatlarAsan və dadlı peçenye topları -Resept

Ərzaqlar:
1 paket peçenye
1–1,5 ədəd banan
20 qr fındıqlı şokolad əzməsi
20 qr kokos

Hazırlanması:
Peçenye əl blenderi ilə (doğrayıcı mətbəx əşyası) əzilir. Sonra soyulan bananlar və şokolad yağını əlavə edib qarışdırın. Hazırlanan məhsulu əl ilə top şəklinə salıb, kokosa batırın.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarŞokoladlı sous kremli keks

Şokoladlı sous kremli keks

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
1 su s. Toz şəkər
1 çay s. Duru yağ
1 çay s. Süd
2 şorba q. Kakao
1 pk. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
1 çay b. Çəkilmiş qoz
5 şorba q. Un

İSLATMAQ ÜÇÜN:

1 su s. Süd

KREMİ ÜÇÜN:

3 su s. Süd
1 su s. Toz şəkər
3 şorba q. Un
1 şorba q. Nişasta
1 pk. Vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 poşet şokolad sousu

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. İçinə duru Ardı »