Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarLəziz kəsmik kətəsi resepti

Tərkibi:
Kəsmik 5%-li - 600 qram
Yumurta - 1 ədəd
Duz - bir çimdik
Şəkər tozu - 100-150 qram
Un - 2 xörək qaşığı

Hazırlanması:
1. Bütün ərzaqları qatın, ələkdən keçirin. Kəsmiyi ələkdən keçirməsəniz də olar. Yaş əllə bu kütlədən kürəciklər düzəldin.
2. Bu ölçüdən istifadə etsəniz təqribi 13 ədəd kəsmik kətəsi olmalıdır. Unlayın, sonra bir balaca silkələyin ki, artıq un üzərindən tökülsün.
3. Tavaya yağ tökün, orta atəşdə kəsmik kətəsini qızardın.
4. Bir tərəfi qızarandan sonra tavanın qapağını örtün. Zəif odda ikinci tərəfini bişirin. Bu zaman kətə şişəcək.
5. Bişən kətələri kağız salfetin üzərinə yığın ki, artıq yağı hopsun.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarYumuşaq-Nəm Brauni

Ərzaqlar

6 xörək qaşığı (85 qram) kərə yağı – kubiklərə doğrayın
225 qram 60% və ya 70%-lik acı-şirin (bittersweet) şokolad (plitka) – iri-iri doğrayın
bir stəkanın dortdə üçü qədər + 2 xörək qaşığı şəkər tozu
bir çay qaşığının dörtdə biri qədər duz
2 ədəd iri yumurta
bir stəkanın üçdə biri qədər un
yarım stəkan qoz ləpəsi


Sobanı 160Cdək qızdırın. Ölçüsü 20 sm x 40 sm olan perqament kağızı kəsib hazırlayın.

Ölçüsü 20 x 20 x 5 sm olan formanın dibini bir az yağlayıb perqament kağızı buraya sərin. Kağızın kənarları iki tərəfdən bir qədər formanın kənarına çıxacaq – bu, belə də olmalıdır. Perqamentin üstünü yağlayın.

Əvvəlcə şokoladı Ardı »

Şirniyyatlar2 Rəngli Qurabiyə

Ərzaqlar
3 Yumurta,
250 gr margarın (1 paket)
1 st. şəkər tozu (kirşanı da olar)
1 x/q dan biraz çox kakao
1 paket qabartma tozu
3-3.5 st un (“kulak memesi” yumşaqlığında xəmir alınanacan)
Hazırlanması

2 Yumurtanın sarısını və 1 yumurtanın ağını, şəkər tozunu qəşəngcə çalırıq mixerlə, pesok tamam əriyir.
Margarini əridib qaba qatırıq və mixerlə çalmağa davam edirik.
Unu və qabartma tozunu ələkdən keçiririk, stakan-stakan bayaqki qarışığa əlavə etdikcə yoğururuq, yumşaq xəmir alınır.
Xəmiri bərabər iki hissəyə ayırırıq, bir hissəsinə kakao qatıb yoğururuq.
Sadə xəmiri oxlovla açırıq, kakaolu xəmiri də eyni qalınlıqda(orta qalınlıqda olmalıdırlar, nazik yox) açıb üst-üstə qoyub bir dəfə üstündən oxlov gəzdiririk.
Xəmiri rulet formasında bükürük.
Rulet çox qalın olmamalıdır.
35-40 dəq. ruleti soyuducuda Ardı »

ŞirniyyatlarPaxlava

Xəmir üchün

Maya – 30 gr

Yumurta – 1

Qızdırılmısh süd – 0,5 l

Un – 1 kg

Yağ – 250 gr

İci

Qoz – 1 kg, əvvəldən qovrulub chəkilmish

Shəkər – 1 kg

Kardamon

Üstü üchün

Maye-sirop: 1 stəkan su + 1 stəkan shəkər + 1 x.q. bal

Ərinmish yağ 10 x.q.


30-35 gradus Selsiya qızdırılmısh biraz südün ichində mayanı əridin. Un və 1 x.q. shəkər əlavə edin. Orta kütlə (nə bərk, nə də ki yumshaq) alınsın. İsti yerə qoyun, kütlə 3-4 dəfə artmalıdır.

Yağı əridin və qalmısh südü qatın ichinə. Otaq temperaturuna qədər soyudun.

Bir qaba unu töküb chuxur achın və oraya mayalanmısh kütləni tökün. Sonra yumurtanı və yağla südü əlavə edin. Əvvəlcədən Ardı »

ŞirniyyatlarMeyvəli börək resepti)

Tərkibi:
8 ədəd milföy xəmiri
4 ədəd orta boy şaftalı
6 ədəd ərik
1 şorba qaşığı nişasta
5 şorba qaşığı su
1 çay stəkanı moruq

Üzəri üçün:
Pudra şəkəri

Hazırlanması:
Qabıqları soyulub dilimlənmiş şaftalı və ikiyə bölünmüş ərikləri batıq atəşdə 15-20 dəqiqə bişirin. Su ilə açılmış nişastanı əlavə iki dəqiqə daha bişirin. Ocağın altını bağlayıb Karadutum əlavə edin. Milföy xəmirlərini 5-10 dəqiqə otaq istiliyində gözlədin. Soyuyan daxili harçtan xəmirin bir kənarına qoyun və rulo şəklində sarın. Əvvəldən isidilmiş 200 dərəcə sobada bişirin. Üzərinə pudra şəkəri səpərək xidmət edin.


Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarKlassik tort

Üç korjlu tort

Ərzaqlar:

Qoz ləpəsi olan korj üçün:

1 ədəd yumurta

0,5 stəkan (80 qram) şəkər tozu

115-120 qram xama (yağlılığı 25%)

0,5 ç.q. soda

0,75-1 stəkan (70-100 qram) un

1 x.q. nişasta

0,75 stəkan qoz ləpəsi

Xaş-xaşlı korj üçün:

1 ədəd yumurta

0,5 stəkan (80 qram) şəkər tozu

115-120 qram xama (yağlılığı 25%)

0,5 ç.q. soda

0,75-1 stəkan (70-100qram) un

1 x.q. nişasta

0,5 stəkan xaş-xaş

Qaysı qurusu olan korj üçün:

1 ədəd yumurta

0,5 stəkan(80qram) şəkər tozu

115-120 qram xama

0,5 ç.q. soda

0,75-1 stəkan (70-100 qram) un

1 x.q. nişasta

0,5 stəkan qaysı qurusu


Krem üçün:

100-150 qram kərə yağı

0,5 banka (200 qram) qatılaşdırılmış süd

Tortu bəzəmək üçün:

şokolad

qoz ləpəsi

Hazırlanma qaydası:

Tort üçün müxtəlif ədavalarla olan 3 korj bişirmək lazımdır.

Qoz ləpəsini xırdalayın. Qaysı Ardı »

ŞirniyyatlarArmud tortu

Lazım olan ərzaqlar:

3 ədəd yumurta

1 stəkan qatıq

1 stəkan duru yağ

1,5 stəkan şəkər tozu

3 stəkan un

1 paket vanil

1 paket pakmaya (qabartma tozu)

5 ədəd armud

1 qəhvə fincanı damla şokolad

2 yemək qaşığı şəkər tozu

yarım paket krem şanti

yarım stəkan soyuq süd

Hazırlanma qaydası:

Kasaya 3 yumurta vurulur, üzərinə 1,5 stəkan şəkər tozu əlavə olunur, şəkər həll oluna qədər miksərlə 7-8 dəqiqə qarışdırılır. Sonra bunun üzərinə qatıq, duru yağ, ələnmiş un, vanil, pakmaya əlavə olunaraq qarışdırılır. Ortası dəlik olmayan keks qəibi əvvəlcə yağlanır, sonra üzərinə un səpilir. Hazırlanmış keks qarışığının yarısı qəlibə qoyulur və düzəldilir. Onun üzərinə nazik kəsilmiş armud dilimləri düzülür. Armud dilimlərinin üzərinə əvvəlcə bir yemək Ardı »

ŞirniyyatlarKakaolu-Albalılı Qurabiyə

24 qurabiyə üçün

1 stəkan + 1/4 stəkan + 3 xörək qaşığı un
1 + yarım stəkan şəkər kirşanı (pudrası)
1/3 stəkan şirinləşdirilməmiş kakao tozu
1 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1/4 çay qaşığı duz
115 qram soyuq kərə yağı – xırda-xırda doğrayın
yarım stəkan doğranmış quru albalı
1/3 stəkan buz kimi soyuq su
1/4 çay qaşığı vanil ekstraktı (vanilla extract)


İri qabda un, şəkər kirşanı, kakao tozu, nişasta və duzu qarışdırın.Kərə yağını əlavə edib çəngəllə kütlə ləpə boyda komalar halına gələnədək döyün. Üzərinə quru albalını əlavə edin, qarışdırın.

Ayrı qabda su və vanil ekstraktını qarışdırın. Sonra bu qarışığı tədricən unlu qarışığa əlavə edin və Ardı »