Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarCənnət həzzi tortu resepti

Tərkibi:
Xəmir üçün:
250 qram kərə və ya marqarin yağı
200 qram şəkər tozu
200 qram un
2-2,5 çay qaşığı qabartma tozu
4 yumurta
4 xörək qaşığı süd
3 xörək qaşığı kakao tozu

Krem üçün:
500 ml süd
6 xörək qaşığı mannı yarması
200 qram yağ
200 qram şəkər
200 qram kakos dənəcikləri

Şirəsi üçün:
180 qram südlü şokolad

Hazırlanması:
Bütün ərzaqları qarışdırın, xəmiri yağlanmış qəlibdə, 175 dərəcə temperaturda təxminən 50 dəqiqə bişirin. Soyuyandan sonra tort xəmirini iki hissəyə, laya bölün.
Süddən mannı sıyığı bişirin, yağla şəkər tozunu ayrıca çalın. Sonra yağlı kütləni və kakosu mannı sıyığına əlavə edin, yenidən qarışdırın. Tort layına bu kremden çəkin.
Südlü şokoladı buxarda əritdikdən sonra tortun üzərinə tökün və soyuq yerdə saxlayın. Ardı »

ŞirniyyatlarArmudlu ürək peçenyəsi

Armudlu ürək peçenyəsi

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 çay stəkanı şəkər kirşanı
1 paket vanil
Yarım paket qabartma tozu
150 q kərə yağı
2 yumurta

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

2 armud
1 yerkökü
1 çay stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı qoz
1 çay qaşığı darçın

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şəkər kirşanı

İÇİ:

Armudları və yerkökü soyuyoruz və rəndələyirik. Tavaya yerkökü və armudu qoyuruq soteliyoruz. Şəkər tozunu əlavə edirik və bişiririk. Bişməsinə yaxın üyüdülmüş qoz və darçın qoyuruq. Bir az daha qarışdırırıq və qızılı bağlayırıq. Daxili xərcimizi bir kasaya alırıq və soyumağa qoyuruq.

Xəmiri üçün, unu qarışdırma Ardı »

ŞirniyyatlarQuru üzümlü keks resepti

Qadınlar.biz üzüm qurusu tərkibli ləzzətli keksin reseptini təqdim edir.

Tərkibi:
200 qr kərə yağı
200 qr şəkər tozu
1 çimdik duz
4 yumurta
250 qr un
50 qr buğda nişastası
1 limon qabığı rəndəsi
250 qr üzüm qurusu
Şəkər pudrası
Qabartma tozu

Hazırlanması:
Şəkər və yumurtanı mikserlə ağarana kimi çalışın. İçinə ələyərək unu, buğda nişastası, isti olmayan ərimiş yağı, duzu qatıb mikserlə qarışdırın. Xəmir özünə gəlincə üzüm qurusu, limon qabığı rəndəsi və qabartma tozunu qatın. Hazırlanan xəmiri yağlanmış və un səpilmiş soba qabına tökün. 180 dərəcədə isinmiş 35-45 dəqiqə bişirin. Bişdikdən sonra süfrəyə verəndə üzərinə şəkər pudrası tökün.
Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarVişnəli Çörək

Ərzaqlar:
15 qr pivə mayası
1/3 stəkan ilıq süd
3 stəkan Un
1 stəkan toz şəkər
2 ədəd yumurta
50 qr kərə yağı
2 stəkan tumu çıxarılmış vişnə
1 ədəd yumurta sarısı
Bir çimdik duz
Hazırlanması:

Pivə mayasını ilıq süddə qaynadın. Maya əridikdən sonra 1 stəkan unun üzərinə əlavə edin.
Qatı xəmir yoğurun. Üzərini salfet ilə örtüb sərin bir yerdə yarım saat gözlədin.
Qalan unu, şəkər tozunu, 2 ədəd yumurta, kərə yağı və duz ilə qarışdırın.
Mayalanan xəmirdən kiçik parçalar qoparıb bu qarışığın üzərinə qoyub yoğurun.
Əldə etdiyiniz xəmirdən kiçik parçalar qoparın. Içlərinə vişnə qoyub xəmiri bağlayın.
Dilədiyiniz şəkli verib, yağlanmış kağızlı qabın üzərinə qoyun. Çörəkləri bu şəkildə gözlədin.
Qabardığı zaman üzərlərinə yumurta sarısını sürtün. Əvvəldən isidilmiş Ardı »

ŞirniyyatlarZebra peçenyesi

Ərzaqlar:
Kövrək xəmir üçün:
150 qram kərə yağı
150 qram şəkər tozu,
bir çimdik vanilin
1 x.q. su
3 ədəd yumurtanın sarısı
300 qram un
3 qram xəmir qabardıcı
Şokoladlı xəmir üçün:
150 qram kərə yağı
100 qram şəkər tozu
50 qram kakao tozu
3 x.q. su
1 ədəd yumurta sarısı
300 qram un
3 qram xəmir qabardıcı
1 ədəd yumurtanın ağı


Hazırlanma qaydası:

Kövrək xəmir hazırlayın. Kərə yağını şəkər və vanil tozu ilə yaxşıca çalın. Üzərinə su və yumurtanın sarısını əlavə edib, yenə də çalın.
Unu ələkdən keçirib, üzərinə yumşaldıcı əlavə edib qarışdırın. Sonra həmin hazırladığınız kütlənin üzərinə əlavə edib, qarışdırın. Xəmiri sellofan Ardı »

ŞirniyyatlarAnjelika pirojnası resepti

Tərkibİ:
Xəmiri üçün:
6 yumurta
2 s,t şəkər tozu
1 s,t qatıq
1 abgərdən (50 qram) yağ
2,5 stəkan un
qabartma tozu

Kreminə:
300 qram yağ
1 banka malako
vanel

Hazırlanması:
Sobanı qızdırırıq, xəmir üçün olan ərzaqları mikserin köməyi ilə çalırıq.Hazır olan ərzaqları qızmış və yağlanmış listə töküb bisməyə qoyuruq.Tam bişmiş biskivit soyuduqdan sonra stəkanın ağzı ilə səliqəli kəsirik.Hazırladığımız biskivirin artıq qalıqlarını aşsüzən vasitəsiylə xırda ovuntu halına gətiririk.Stəkanla kəsilən biskivitin birini kremləyib birinidə üstünə qoyun hər tərəfli kremləyərək hazırlanmış biskivit ovuntusuna yaxşıca bulaşdırıb qaba düzürük.Bu minvalla hazırlanır.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarYaş keks resepti)

Tərkibi:
4 ədəd yumurta
1 qəhvə fincanı maye yağı
½ su stəkanı süd
4 qəhvə fincanı şəkər
1,5 xörək qaşığı kakao
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
4 qəhvə fincanı un

Hazırlanması:
Yumurta və şəkəri yaxşıca çırpın. Ardından süd və kakaonu əlavə edib qarışdırın.
Bu qarışıqdan 1 su stəkanını ayırın. Qalan qarışığa yağ, un, vanil və qabartma tozunu əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Bu vaxt sobanı 180 dərəcədə istiləşməyə buraxın. Qarışdırma əməliyyatı bitdikdən sonra istilənmiş sobaya içliyi qoyun.
50 dəqiqə qədər sobada bişirin. Sobadan alınan isti keksin üzərinə ayırdığınız qarışığı, qarışığın üzərinə bir yarım su stəkanı süd əlavə edərək tökün. Soyuyunca üzərinə dondurma qoyaraq servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarQaısı piroq

Qaısı piroq

MATERİAL SİYAHISI:

2 su s. Un
1 yumurta
100 q. Kərə yağı
1 çay s. Toz şəkər
1 çay q. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
2 şorba q. Su

PLOMBU ÜÇÜN:

2 su s. Toz fındıq
2 yumurta
1 su s. Toz şəkər
1 pk. Vanil

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Qaysı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına tokuruk. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yumurta qırırıq, otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Suyunu axıdırıq. Kənarlara da şəkər tozu, qabartma tozunu və vanili tökürük. Ortadakı mayeləri qarışdırırıq. Kənardan da un alaraq xəmiri yoğururuq. Xəmir ortaya çıxana qədər yoğurub yoğururuq.

İçini Ardı »