Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarQozlu Ordubad dürməyi

Əla növ buğda unu – 400q,

xama – 180q,

kərə yağı – 120q,

qoz ləpəsi – 220q

şəkər tozu – 180q,

bal - 40q,

darçın - 2q,

yumurta - 1 əd.


Xəmir hazırlamaq üçün kərə yağı xama ilə qarışdırılır, ələnmiş un töküb xəmir yoğrulur. İç hazırlamaq üçün qoz ləpəsi azacıq tavada qovrulur, ətçəkən maşından keçirilir, şəkər tozu, bal və ədviyyat qatılıb qarışdırılır. Xəmir 300 qramlıq paylara bölünüb 3-4 mm qalınlıqda yayılır. Yayılmış xəmir üzərinə hama lay şəklində 200 qram içlik qoyulur və xəmir bükülərək rulet formasına salınır. Üzərinə yumurta sarısı sürtülür, 190-2000 S tempraturda 30-35 dəqiqə bişirilir. Bəzən xəmir maya ilə hazırlanır. Ardı »

ŞirniyyatlarLimonlu bezeli keks

Limonlu bezeli keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı toz fındıq
125 q kərə yağı
1 çay stəkanı süd
1 limon qabığı rəndəsi
1 paket qabartma tozu
7 xörək qaşığı ilə un

BEZE ÜÇÜN:

2 yumurta axı
1 su stəkanı toz şəkər

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənib ağarana qədər çalırıq. Kərə yağını əridib soyudandan sonra əlavə edirik. Südünü tökürük və mikserlə çalırıq. Toz fındığı tökürük, limon qabığını rəndələyirik. Çırpma teliylə qarışdırırıq. 2 xörək qaşığı un qoyduqdan sonra qabartma tozunu və vanili da qoyuruq. Çırpma teliylə Ardı »

ŞirniyyatlarAlmalı peçenya

Almalı peçenya

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 su stəkanı şəkər kirşanı
125 q kərə yağı
1 yumurta
2 xörək qaşığı qatıq
Yarım paket qabartma tozu
1 paket vanil

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

4 alma
1 çay stəkanı toz şəkər
1 şirin qaşığı darçın

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şəkər kirşanı

İÇİ:

Daxili xərci üçün; Almaları soyuyoruz və tavaya rəndələyirik. Şəkər tozunu tökürük və bişirməyə başlayırıq. Almalar yumşalanda toz darçını əlavə edirik və qarışdırırıq. Almalar bişəndə altını bağlayırıq və soyumağa qoyuruq.

Xəmiri üçün; Unu, kirşanını, qabartma tozunu və vanili qarışdırma qabına qoyub qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq və Ardı »

ŞirniyyatlarFərqli ekler

Ərzaqlar:

xəmir üçün:
1 st. su
200 q marqarin
2 st un
7 yumurta

krem üçün:
1,5 st. süd
300 q kərə yağı
2 yumurta
3 x.q. un
1,5 st. şəkər tozu
vanil

Hazırlanması:

Qazana su tökün. Marqarini də əlavə edib ocağın üstə qoyun. Marqarin əriyəndə qarışdıra-qarışdıra un səpin. Dayanmadan qarışdıraraq 5-6 dəqiqə xəmiri bişirin. O qatılaşıb qazanın divarından aralananda qazanı ocaqdan götürün, qarışdıra-qarışdıra soyudun. Sonra yumurtaları bir-bir xəmirin içinə qıraraq yaxşıca qarışdırın. Sinini yağlayın, xəmiri şprislə, yaxıd da qaşıqla xırda yumru kökələr şəklində siniyə düzün. Yaxşıca qızdırılmış sobada 190 dərəcədə 30 dəqiqə bişirin. Diqqət! Bu müddətdə sobanın ağzını qəti surətdə açmayın! Yoxsa eklerlər yapıxacaq. Bişmiş Ardı »

ŞirniyyatlarGavalılı tortu

Ərzaqlar:

200 qram kərə yağı

2 yumurta

2 stəkan un

1 stəkan şəkər tozu

8-10 gavalı

0,5 ç.q. qabartma tozu

1 büküm vanil şəkəri

bir az rom (tünd içki növü)

Hazırlanma qaydası:

Yumşaldılmış 100 qram kərə yağını 0,5 stəkan şəkər tozu ilə qarışdırıb, mikserlə çalın. Üzərinə 2 yumurta əlavə edib, yenidən yaxşıca çalın. Sonra üzərinə qabartma tozu ilə qarışdırılmış 1 stəkan unu əlavə edib, mikserlə çalmağa davam edin.

Xəmiri bişirmək üçün xüsusi forma qabına yerləşdirib, üzərinə yarı kəsilmiş gavalıları bərabər şəkildə düzün.

Ovuntunu hazırlamaq üçün: 100 qram kərə yağı, 1 stəkan un, 0,5 stəkan şəkər tozu və vanil şəkərini birləşdirib, əlinizlə ovuntu alınana qədər yaxşıca qarışdırın. Sonra alınmış ovuntu ilə gavalıların Ardı »

ŞirniyyatlarPan keks

Pan keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1,5 su stəkanı süd
1 çay stəkanı toz şəkər
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
3 xörək qaşığı kərə yağı
8 xörək qaşığı ilə un

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

3 banan
Bal
Sürülə şokolad
Qoz
Yaşıl fıstıq
Rəngli şəkərlər

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. İçinə südü və şəkər tozu tökürük. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Kərə yağını tavada əridirik. Kərə yağını, qarışığı tutmaması üçün dərhal tökmürük. 2 xörək qaşığı ilə un qoyuruq və çırpma teliylə qarışdırırıq. Əridilmiş kərə yağını tökürük və təkrar qarışdırırıq. 6 xörək qaşığı daha ağır un qoyuruq. Qabartma tozunu və vanilini qoyuruq, Ardı »

ŞirniyyatlarPortağalli cheesecake

Portağalli cheesecake

MATERİAL SİYAHISI:

3 paket yulaf biskvit
100 q kərə yağı

PLOMBU ÜÇÜN:

4 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
500 q labne pendiri
1 paket krem
1 paket vanil
1 xörək qaşığı un

SOSU ÜÇÜN:

2 su stəkan portağal suyu
2 su stəkanı naringi suyu
1 çay stəkanı toz şəkər
3 xörək qaşığı nişasta

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

İÇİ:

Biskvitləri doğrayıcıdan keçirərək toz halına gətiririk. Toz biskviti böyük bir qaba tökürük. Kərə yağını əridirik. Qandallı keks formasının əsasını yağlı kağızla bağlayırıq, kənarlarını əyirik. Qəlibi da bir boşqaba qoyuruq. Yağlı kağız Ardı »

ŞirniyyatlarNapoleon Tortu

Uzun çəkən səssizlikdən sonra yenidən sizinləyəm. Bu günlər başım bir az qarışıq idi, odur ki, çoxdandır resept yazmadığım üçün üzürlü hesab edin. Eybi yoxdur, belə olanda mənim üçün daha çox darıxarsınız:) Sizə çoxdandır söz verdiyim Napoleon tortunun reseptini yazmaq verirəm. Etiraf edirəm – Napoleon tortunu birinci dəfədir ki, bişirirəm, amma pis alınmadı. Nuş Olsun!

NAPOLEON TORTU

Əvvəla bunu deyim ki, Napoleon bir neçə qayda ilə hazırlanır. Əsl qat-qat xəmirdən, tez hazırlanan qat-qat xəmirdən və bu reseptdəki kimi adi yağlı xəmirdən. Kremini isə “zavarnoy” kremdir. Əgər sizin öxünüzün bildiyi və bəyəndiyi krem varsa, burdakı kremlə əvəz edə bilərsiniz.

Xəmir Üçün:
200 q soyuq kərə yağı Ardı »