Şirniyyatlar → Biskvitli rulet resepti)
Tərkibi:
Biskvit üçün:
4 ədəd yumurta
125 qr un
125 qr şəkər tozu
Hopdurma üçün:
150 ml su
150 qr şəkər tozu
1-1/2 x/q tünd rom
Şirəsi üçün (qlazur):
2 x/q süd
3 x/q şəkər tozu
2 x/q kakao tozu
50 qr duzsuz kərə yağı
İçlik üçün:
şokoladlı-yağlı krem
Hazırlanması:
1. İnqredientlər hazırlanır.
2. Biskvit hazırlanır. Qarışdırma teli ilə yumurta və şəkər tozu oda davamlı qazanda qarışdırılır.
3. Qazan isti su vannasına yerləşdirilir və yumurta blenderlə qarışdırılır.
4. Kütlənin rəngi ağarmalı və həcmi 3 dəfə artmalıdır. Əsas odur ki yumurtalar çox isinməsin. Yumurtaların temperaturu 38ºC keçməməlidir.
5. Qazan su vannasından çıxarılıb, kütlə soyuyana qədər qarışdırılır.
6. Kütlə soyuyandan sonra, xörək qaşığı ilə ələkdən keçirilmiş un əlavə edilir.
7. Maye xəmir azacıq yağlanmış perqament kağızı Ardı »