Piroqlar → Almalı piroq resepti
Tərkibi
125 qr yumşaq kərəyağı / marqarin
1 çay stəkan. pudra şəkəri
1 paket vanil
1,5 su stəkan. un
3 su stəkan. süd
1 su stəkan. şəkər tozu
2 yemək qaşığı un
1 yemək qaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 çay qaşığı limon qabığı rəndəsi
1 yemək qaşığı kərə yağı
5 ədəd orta boy alma
almali-piroq-resepti-1
Hazırlanması
Piroq xəmiri üçün un, vanil və pudra şəkərini qarışdırın. Kərəyağını dilimləyib əlavə edin və bir çəngəllə yağları əzərək qarışdırın. Ən son əllərinizlə xəmiri birləşdirib bir qaba alın. Üzərini rulonla sarıb soyuducuda 15 dəq soyudun.
Bu sırada krem üçün kiçik bir qazanda süd, şəkər tozu, un, nişasta və yumurta sarısını mikser ilə yaxşıca qarışdırıb çırpın. Limon qabıqlarını əlavə edib qarışdırın. Ocağa Ardı »