Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

PiroqlarTaten piroqu..

Gavalı piroqunu sevənlər üçün

Ərzaqlar:

0,5 kq gavalı

2 x.q. qoz ləpəsi

40 qram kərə yağı

0,5-0,75 stəkan şəkər tozu

Xəmir üçün:

270-300 qram un

200 ml süd

5-6 x.q. şəkər tozu

1,5-2 ç.q. qabartma tozu

2 ədəd yumurta

50-60 qram kərə yağı

Bir çimdik vanilin


Hazırlanma qaydası:

Gavalıları yuyub, 2 hissəyə bölərək, tumlarını çıxardın. Qoz ləpəsini xırdalayın.

Xəmiri hazırlamaq üçün: unu ələkdən keçirib, qabartma tozu ilə qarışdırın. Sonra üzərinə şəkər tozu və vanilin əlavə edib, yaxşıca qarışdırın.

Yumşaldılmış kərə yağın üzərinə süd, yumurta əlavə edib, mikserlə çalın. Sonra üzərinə tədricən unu tökərək, xəmiri yoğurun. Xəmir qatı xama kimi olmalıdır.

Tavaya kərə yağı töküb, üzərinə şəkər tozu əlavə edərək qaynadın. Sonra gavalıları kəsilmiş hissəsindən yerləşdirərək 3-4 dəqiqə ərzində güclü Ardı »

PiroqlarƏncirli piroq

Əncir və kamamber pendirindən hazırlanan dadlı piroq

Ərzaqlar:
6 ədəd əncir
300 qram kamamber pendiri
500 qram hazır qat-qatlı xəmir
1 ədəd yumurta
3 x.q. bal
3 kəklikotu yarpağı

Hazırlanma qaydası:
Ənciri yuyub, nazik dairəvi şəklində doğrayın. Kamamber pendirini nazik dilimlərə ayırın. Kəklikotu yarpağını yuyub, təmizləyərək, doğrayın. Xəmiri iki kündəyə ayırıb, hər birini 30×40 sm ölçüsündə yayın.
Bişirmək üçün xüsusi forma qabını yağlayıb, içinə perqament kağızı qoyun. Sonra yayılmış xəmiri içinə yerləşdirib, üstündən pendir dilimlərini qoyun (xəmirin kənarları boş qalmalıdır).
Çalınmış yumurtanı xəmirin kənarlarına çəkin. Sonra üstündən ikinci yayılmış xəmiri qoyub, qalan çalınmış yumurta ilə xəmirin üzərinə bərabər şəkildə çəkin.
Xəmirin üzərinə nazik doğranılmış əncirləri düzüb, üstündən kəklikotu yarpaqlarını səpin.
Piroqu 200 dərəcə qızdırılmış Ardı »

PiroqlarSu böreyi

Tərkibi (12 pay):

Xəmiri:
8 st. un
5 yumurta
1 ç.q. duz
ilıq su

İç:
500 q pendir
cəfəri (istəyə görə)
10-12 x.q. duru yağ

Bişirmək üçün:
4-5 x.q. duru yağ

Yuxaları qaynatmaq üçün:
3 l qaynar su
1 ç.q. duz
2 x.q. yağ
3 l soyuq su

Hazırlanması:
Xəmir üçün olan ərzaqları bir qaba boşaldın.
Qarışdırın, az-az su əlavə edərək yoğurun. Elastik xəmir alınmalıdır.

Xəmirdən 10-11 kündə tutun.
Diametri təxminən 40 sm olan sinini 2-3 x.q. duru yağla yağlayın.
Birinci yuxanı sininin ölçüsünə görə yayın. Siniyə qoyun. Üstünə 2 x.q. yağ gəzdirin.
Kündənin birini də ayırıb kənara qoyun (su böreyinin yuxaları suda qaynadılır, yalnız altdakı və üstdəki yuxalar istisnadır).

Bir qazana soyuq su tökün (bu, yuxaları soyutmaq Ardı »

PiroqlarKəsmikli blinçik piroqu (Uşaqlar üçün)

Sizə lazım olacaq ərzaqlar:

Süd 300 ml
¼ duz
Bitki yağı 40 ml
Qatılaşdırılmış süd 80 ml
¼ vanil şəkər
2 yemək qaşığı üyüdülmüş çörək qırıntıları (Suxari)
Buğda unu 250 qr
Yumurta 4 ədəd.
700 qr yağsız kəsmik
¼ üyüdülmüş darçın
Kərə yağı 30qr
Şəkər 30qr

Hazırlanma qaydası

1-ci mərhələdə

Süd 300 ml
¼ duz
Bitki yağı 40 ml
Buğda unu 250 q
Yumurta 3 ədəd



Süd 1:1 soyuq su ilə qarışdırılır, sonra yumurta əlavə olunub yaxşıca qarışdırmağa davam edirik.
Hazırlanmış süd yumurta qarışığını una daxil edib yaxşıca qarışdırın, yağ və duz əlavə edin.



Qızdırılmış tavanı yağlayırıq, (əgər əvvəlcə kütləyə yağ əlavə etməmişiksə).
sonra blinləri sobada hər iki tərəfi qızarmaq şərtilə bişiririk. Blinçiklərin sayı 15 ədəd olmalıdır!

2-ci mərhələdə

Yağsız kəsmik 700qr
Üyüdülmüş darçın
Qatılaşdırılmış süd 80 ml
¼ Ardı »

PiroqlarAlma piroq

Yay şirniyyatın daha bir resepti

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

150 qram kərə yağı

0,5 stəkan xama

1-2 stəkan un

1,5 ç.q. qabartma tozu

Şirə üçün:

1 stəkan xama

1 stəkan şəkər tozu

1 ədəd yumurta

1 ç.q. vanil şəkəri

2 x.q. un

Iç üçün:

3-4ədəd alma (500-600 qram)

Hazırlanma qaydası:

Xəmir hazırlamaq üçün: unu ələkdən keçirib, qabartma tozu ilə qarışdırın. Xamanın üzərinə əridilimiş kərə yağını töküb, qarışdırın. Sonra tədricən unu əlavə edərək, xəmir yoğurun. Xəmiri yayıb, bişirmək üçün xüsusi forma qabına yerləşdirin.

Iç hazırlamaq üçün: almaları yuyub, təmizləyin. Sonra almaları nazik-nazik dilimlərlə doğrayın.

Doğranılmış alma dilimlərini xəmirin üzərinə bərabər şəkildə Ardı »

PiroqlarToyuqlu Piroq

Piroqun hazırlanması asandır, dadı da çox maraqlıdır. Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemək çıxır – yumuşaq və ləzzətli, görünüşü də qeyri adi. Nuş olsun!

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Təxminən 10 pay üçün

Pendirli Biskvitlər Üçün
5 yumurta
3 xörək qaşığı mayonez
3 xörək qaşığı mannı və ya adi ağ un
400 qram sürtgəcdən keçirilmiş bərk pendir (məsəl üçün Çedar pendiri. Bir neçə pendirin qarışığı da ola bilər, amma aralarında mütləq sarı rəngdə bir pendir olsun)

İçi Üçün
1 kilo çəkilmiş toyuq filesi (çəkilmiş hind quşu əti Ardı »

PiroqlarƏt piroqu

Bolqar bibərli ət piroqu…

Ərzaqlar:

Kartof xəmiri üçün:

3-4 ədəd (200 qram) kartof

80 qram kərə yağı

0,5-0,75 stəkan un

bir çimdik duz

İç üçün:

500 qram mal əti (farş)

2 ədəd soğan

1 diş sarımsaq

2-3 ədəd bolqar bibəri

duz, istiot

cövüz

qırmızı istiot

kərə yağı ilə bitki yağın qarışığı

Xəmir şirəsi hazırlamaq üçün:

3 x.q. xama

150 ml süd və yaxud qaymaq (10%)

3 ədəd yumurta

2 x.q. tomat pastası

Hazırlanma qaydası:

Kartofu təmizləyib duzlanmış suda bişirib, püre hazırlayın.

Üzərinə kərə yağı əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Sonra üzərinə un əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun.

Bişirmək üçün xüsusi forma qabına yağ sürtüb xəmiri yerləşdirin. Əlinizə və barmaqlarınıza un vurmaqla, xəmir yapışmasın deyə, forma qabında xəmirin içini dərin saxlamaqla, xəmirin kənarlarını qabın ətrafına bərkidin.

Xəmiri forma Ardı »

PiroqlarAmerikasayağı Alma Piroqu

[color=#fe5e5e][i][b]Alma Piroqu

Resept “Martha Stewart’s Cooking School” kitabından adaptə edilmişdir

İçini doldurmaq üçün:

1.5 kq assorti alma /istənilən sort alma ola bilər/ – qabığı soyulub,çəyirdəyi çıxarılmış almalar 6 mm qalınlığında dilimlənir.
¾ fincan şəkər tozu
2 xörək qaşığı un və ya 1+ 1/2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1 xörək qaşığı təzə limon şirəsi
¾ çay qaşığı döyülmüş darçın (çox istəsəniz 1 qaşıq götürə bilrəsiz)
¼ çay qaşığı döyülmüş zəncəfil (zövqə görə qatmamaq da olar)
¼ çay qaşığı duz
2 xörək qaşığı xırda doğranmış duzsuz kərə yağı

Xəmir Üçün:

Piroq xəmiri

Xəmirin üzərinə çəkmək üçün:

1 böyük yumurtanın sarısı
1 xörək qaşığı qaymaq
Üzərinə səpmək üçün təxminən 1 Ardı »