Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

PiroqlarDadlı piroq

Balıq konservindən hazırlanan ləziz piroq

Ərzaqlar:

Xəmir. I variant

0,5 stəkan süd
100 qram kərə yağı və yaxud narqarin
2 stəkan un

Xəmir. II variant

100 qram marqarin
100 qram xama
1ədəd yumurta sarısı
1-1,5 stəkan un
0,5 ç.q. qabartma tozu
Bir çimdik şəkər tozu, duz

Iç üçün:
1 banka balıq konservi (yağda)
5-6 ədəd soğan

Şirə üçün:
4 ədəd yumurta
4 x.q. xama
1 x.q. un
göyərti
duz, istiot

Hazırlanma qaydası:
I variant: Una kərə yağı (marqarin) və soyuq südü töküb, xəmir yoğurun. Sonra xəmiri 20 dəqiqə ərzində soyuducuda saxlayın. Soyudulmuş xəmiri yayıb, forma qabına yerləşdirin.
II variant: Unu qabartma tozu ilə qarışdırın. Yumurtanın sarısını ağından ayırın (yumurtanın ağı lazım olmayacaq). Yumurtanın sarısına duz və şəkər tozu əlavə edib, qarışdırın. Sonra üzərinə yumuşaldılmış marqarin Ardı »

PiroqlarQaragilə piroqu

Piroqun dadı sizin fantaziyanızdan asılıdır

Ərzaqlar:

1,5 stəkan qaragilə

4-6 x.q. şəkər tozu

Xəmir üçün:

2 stəkan un

200 qram kərə yağı və yaxud marqarin

2-3 x.q. şəkər tozu

1 ç.q. vanil şəkəri

Bir çimdik duz

1 yumurta sarısı

Şirə üçün:

180-200 qram xama

2 ədəd yumurta

2-3 x.q. şəkər tozu

1 ç.q. vanil şəkəri

2 xəqə kartof nişastası

Hazırlanma qaydası:

Xəmiri hazırlayıb, soyuducuya yerləşdirin. Qaragiləni yuyub, təmizləyin. Giləmeyvənin yarısına, istəsəniz 3-4 xörək qaşığı şəkər tozu əlavə edə bilərsiz.

Xəmiri soyuducudan çıxarıb, yayın. Sonra xəmiri xüsusi forma qabına yerləşdirin. 190-200 dərəcə qızdırılmış sobada 10-12 dəqiqə ərzində bişirin. Bişmiş xəmiri sobadan çıxarıb, üzərinə əvvəl şəkər tozu ilə qarışdırılmış qaragiləni, sonra isə qalan qaragiləni yerləşdirin. Giləmeyvələrin üzərindən 2-3 xörək qaşığı şəkər tozu Ardı »

PiroqlarQırmızılı Keks

Tərkibi:

2 yumurta
250 qr şəkər
1 cimdik duz
150 qr marqarin
150 ml buttermilch
280 qr un
2 yemək qaşığı kakao
1 çay qaşığı qabartma tozu
yarım çay qaşığı darçın
qırmızı qida boyası

Kremi üçün:

300 qr sürmə pendir
100 qr marqarin
150 qr şəkər
200 qr süzmə qatıq

Hazırlanması

Yumurta, duz, marqarin və şəkər çırpılır. “Buttermilch” və qırmızı qida boyası da əlavə edilib çırpılır.
Digər vəsaitlər də ələnərək qarışığa əlavə edilir və bir az daha çırpılır.
Yağlanmış 20 sm-lik keks qəlibinə bu qarışıq tökülür.

Əvvəldən isidilmiş 170 dərəcəlik sobada 50 dəqiqə bişirilir.

* Buttermilch Azərbaycanda yoxdur, evdə hazırlamaq üçün;
1 su stəkanı süd otaq istiliyində qızdırılıb. İçinə 1 yemək qaşığı sirkə qoyulub qarışdırılır və 10 dəqiqə istirahət etdirilir.
Süd otaq istiliyinə yaxın Ardı »

PiroqlarSadə piroq

Lazim olan levazimatlar

Un-5 st.
Yumurta-3 ed.
seker tozu-2 st
qatig-1st.
1cq. soda ve 1 st. bitki yagi ve vanil

Hazirlanma qaydasi
Umac ucun una seker tozu,vanil ve bitki yagi qatilir umac halina getirlir ve 1 st. umac goturulur.Sonra ise piroq ucun 3 eded yumurta ayri qabda calinir ve uzerine un elave olunur.1st.qatiga 1cq. soda elave olunur ve qarisdirlir.Sonra ise un ve yumurtanin uzerine elave olunur.Umac hazirlandiqdan sonra piroqun levazimatlari qarisdirilir.Sonra yaglanmis ve qzidirlimis listin uzerine tokulur.sonrada uzerine 1 st. ayridigimiz umac tokulur sonrada bismesi ucun yarim saat gozlenilir.en sonda piroqunuz hazir olur.NUS OLSUN Ardı »

PiroqlarKəsmikli piroq

Yayın ləziz şirniyyatı

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

1,5 stəkan un (150-160 qram)

0,5 stəkan şəkər tozu

100-125 qram kərə yağı

1 ç.q. qabartma tozu

Kəsmikli iç üçün:

450-500 qram kəsmik

0,75-1 stəkan xama

3 yumurta

0,5 stəkan şəkər tozu

1 ç.q. vanil şəkəri

kişmiş və başqa quru meyvələr

Hazırlanma qaydası:

Yumşaldılmış kərə yağın üzərinə şəkər tozu əlavə edib, mikserlə çalın. Unu qabartma tozu ilə qarışdırıb, yağın üzərinə əlavə edərək, yaxşıca qarışdırın. Xəmir unlu ovuntu kimi alınmalıdır.

Kəsmiyi sürtkəcdən keçirib, üzərinə xama, yumurta sarısı əlavə edərək, yaxşıca qarışdırın. Yumurtanın ağını şəkər tozu ilə mikserlə çalıb, kəsmiyin üzərinə əlavə edərək, qarışdırın.

Ardı »

PiroqlarSultan keksi

sultan-sirniyyati
Keks resepti:
5 yumurta.
1 su stəkanı toz şəkər.
1,5 – 2 su stəkanı un.
1 paket qabartma tozu.
1 paket vanil şəkəri.

sultan-sirniyyati-1

Vəsaitlərin hamısını sıra ilə mikser köməyi ilə gözəlcə çırpın. Bişirəcəyimiz nimçəmizə yayın və 180cm * də təxminən yarım saat qədər bişirin.

sultan-sirniyyati-2

Arası üçün padding kremi:

2 paket süd kremi.
2 paket krem sərtləşdirici.
2 paket vanil.
yarım qutu mascarpone (100 qr) Pendir
1 kiçik qutu Quarg (250 qr) süzmə qatıq.
yarım çay stəkanı toz şəkər.

Əvvəl krem, toz şəkər, vanil, krem sertleştiricini mikserlə gözəlcə çırpın. (Süd kremi Soyuducuda olmalı yoxsa kəsilər.) Tamamilə qatılaşınca içərisinə digər vəsaitləri əlavə edərək təkrar çırpın. Arası üçün padding kremimiz hazır olmuşdur.
Əgər bu vəsaitlər məndə yoxdu deyirsinizsə. 2 Ardı »

PiroqlarQaragül Piroqu (Tyortıy Piroq)

Sürtgəc Kətəsi = Qaragül Piroqu (Tyortıy Piroq)


Xəmir üçün;
4 stəkan yarım un
1 çay qaşığı soda
4 ədəd yumurta – otaq hərarətində
2 stəkan şəkər tozu
100 qram kərə yağı – əridib soyudun

İçi üçün:
Variant 1: 2 stəkan hər hansı bir növ turşməzə meyvəmin cemi
Variant 2: 2 stəkan ərik cemi + bir ovuc doğranmış qoz ləpəsi

Ölçüsü 33 X 22 sm olan formanın dibini və kənarlarını yağlayın. Bir kasada un və sodanı qarışdırıb, kasanı kənara qoyun.



İri bir kasada yumurta və şəkəri qarışana və qaymaq kimi olana qədər mikserlə çalın. Əridilmiş (ərinmiş deyil!) yağı buraya əlavə edib qarışdırın. Unu da tədricən buraya əlavə edib qarışdırın. Əvvəlcə mikserlə çala bilərsiniz, Ardı »

PiroqlarGavalı piroqu

Yay ayların ən sevimli şirniyyatı

Ərzaqlar:

125 qram kərə yağı və ya marqarin

0,5 stəkan şəkər tozu

1/2 ç.q. soda

1/4 ç.q. duz

1/2 stəkan xama

2-3 stəkan un

10-12 ədəd gavalı

Hazırlanma qaydası:

Kərə yağını əridib, üzərinə şəkər tozu, duz, soda və xama əlavə edib, yaxşıca çalın. Sonra üzərinə unu töküb, xəmiri yoğurmağa başlayın. Xəmir nə sıyıq, nə də bərk olmamalıdır.

Xəmiri 2 hissəyə bölüb, biri böyük, o biri isə kiçik olan kündələrə tutun. Birinci böyük kündəni yayıb, bişirmək üçün xüsusi forma qabına yerləşdirin. Üzərinə yarı kəsilmiş gavalıları düzüb, üstündən şəkər tozu səpin.

İkinci kündəni isə yayıb, gavalıların üstündən yerləşdirin. Istəsəniz piroqun üzərindən xama çəkib, üzərindən şəkər pudrası Ardı »