Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

PiroqlarDadlı piroq

Balıq konservindən hazırlanan ləziz piroq

Ərzaqlar:

Xəmir. I variant

0,5 stəkan süd
100 qram kərə yağı və yaxud narqarin
2 stəkan un

Xəmir. II variant

100 qram marqarin
100 qram xama
1ədəd yumurta sarısı
1-1,5 stəkan un
0,5 ç.q. qabartma tozu
Bir çimdik şəkər tozu, duz

Iç üçün:
1 banka balıq konservi (yağda)
5-6 ədəd soğan

Şirə üçün:
4 ədəd yumurta
4 x.q. xama
1 x.q. un
göyərti
duz, istiot

Hazırlanma qaydası:
I variant: Una kərə yağı (marqarin) və soyuq südü töküb, xəmir yoğurun. Sonra xəmiri 20 dəqiqə ərzində soyuducuda saxlayın. Soyudulmuş xəmiri yayıb, forma qabına yerləşdirin.
II variant: Unu qabartma tozu ilə qarışdırın. Yumurtanın sarısını ağından ayırın (yumurtanın ağı lazım olmayacaq). Yumurtanın sarısına duz və şəkər tozu əlavə edib, qarışdırın. Sonra üzərinə yumuşaldılmış marqarin Ardı »

PiroqlarTaten piroqu..

Gavalı piroqunu sevənlər üçün

Ərzaqlar:

0,5 kq gavalı

2 x.q. qoz ləpəsi

40 qram kərə yağı

0,5-0,75 stəkan şəkər tozu

Xəmir üçün:

270-300 qram un

200 ml süd

5-6 x.q. şəkər tozu

1,5-2 ç.q. qabartma tozu

2 ədəd yumurta

50-60 qram kərə yağı

Bir çimdik vanilin


Hazırlanma qaydası:

Gavalıları yuyub, 2 hissəyə bölərək, tumlarını çıxardın. Qoz ləpəsini xırdalayın.

Xəmiri hazırlamaq üçün: unu ələkdən keçirib, qabartma tozu ilə qarışdırın. Sonra üzərinə şəkər tozu və vanilin əlavə edib, yaxşıca qarışdırın.

Yumşaldılmış kərə yağın üzərinə süd, yumurta əlavə edib, mikserlə çalın. Sonra üzərinə tədricən unu tökərək, xəmiri yoğurun. Xəmir qatı xama kimi olmalıdır.

Tavaya kərə yağı töküb, üzərinə şəkər tozu əlavə edərək qaynadın. Sonra gavalıları kəsilmiş hissəsindən yerləşdirərək 3-4 dəqiqə ərzində güclü Ardı »

PiroqlarMannik piroqu

Mannik hələ XIII əsrdən sevilən şirniyyat növlərindən biri hesab edilməkdədir. Lakin illər keçdikcə onun da resepti bir qədər dəyişmiş, tərkibinə yeni ərzaqlar daxil edilmişdi.

Mannik piroqunun hazırlanmasında süddən, xamadan, qatıq və yoqurtdan istifadə edə bilərsiniz.

Ərzaqlar:

Yumurta – 3 ədəd;
Manna yarması – 1 st.;
Xama – 1 st.;
Şəkər tozu – 1 st.;
Çay sodası – ½ ç/q.
Hazırlanması:

Yumurtanı şəkər tozu ilə qarışdırıb, üzərinə manna yarmasını və xama ilə çay sodası qarışığını əlavə edirik.

Xəmir oladilərin xəmirinə bənzəyir, onu yağ sürtülmüş formaya tökürük və 160-180 dərəcə temperaturda 50-60 dəqiqə bişiririk. Xəmirə zövqə görə kişmiş, fındıq və digər çərəzlər qatmaq olar.

Mannik bişəndən sonra onu süfrəyə qatılaşdırılmış südlə və ya mürəbbəylə Ardı »

PiroqlarƏrikli piroq

Ləvazimatlar

Yumurta – 2 ədəd

Şəkər tozu – 350 q

Kərə yağı – 200 q

Xama – 200 q

Çay sodası – ¼ ç.q.

Un – 450 q

Ərik – 12 ədəd

Hazırlanma qaydası

1. Yumurtanın üzərinə şəkər tozu, daha sonra otaq temperaturunda yumşaldılmış kərə yağı əlavə edilib mikserlə çalınır.

2. Başqa bir qabda xamaya soda qatılır və qarışığa əlavə olunub yenidən çalınır.

3. Alınmış kütləyə un əlavə edilib yumşaq xəmir yoğrulur.

4. Ərik baş hissədən ikiyə çərtilir, üzərinə qaynar su gəzdirilib qabığı soyulur və iki hissəyə bölünüb tumu çıxarılır.

5. Hazır xəmir yağlanmış formaya yayılır, üzərinə ərik düzülüb qabaqdacan 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada 25 dəq. hazırlanır. Ardı »

PiroqlarToyuqlu Piroq

Piroqun hazırlanması asandır, dadı da çox maraqlıdır. Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemək çıxır – yumuşaq və ləzzətli, görünüşü də qeyri adi. Nuş olsun!

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Təxminən 10 pay üçün

Pendirli Biskvitlər Üçün
5 yumurta
3 xörək qaşığı mayonez
3 xörək qaşığı mannı və ya adi ağ un
400 qram sürtgəcdən keçirilmiş bərk pendir (məsəl üçün Çedar pendiri. Bir neçə pendirin qarışığı da ola bilər, amma aralarında mütləq sarı rəngdə bir pendir olsun)

İçi Üçün
1 kilo çəkilmiş toyuq filesi (çəkilmiş hind quşu əti Ardı »

PiroqlarƏt piroqu

Bolqar bibərli ət piroqu…

Ərzaqlar:

Kartof xəmiri üçün:

3-4 ədəd (200 qram) kartof

80 qram kərə yağı

0,5-0,75 stəkan un

bir çimdik duz

İç üçün:

500 qram mal əti (farş)

2 ədəd soğan

1 diş sarımsaq

2-3 ədəd bolqar bibəri

duz, istiot

cövüz

qırmızı istiot

kərə yağı ilə bitki yağın qarışığı

Xəmir şirəsi hazırlamaq üçün:

3 x.q. xama

150 ml süd və yaxud qaymaq (10%)

3 ədəd yumurta

2 x.q. tomat pastası

Hazırlanma qaydası:

Kartofu təmizləyib duzlanmış suda bişirib, püre hazırlayın.

Üzərinə kərə yağı əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Sonra üzərinə un əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun.

Bişirmək üçün xüsusi forma qabına yağ sürtüb xəmiri yerləşdirin. Əlinizə və barmaqlarınıza un vurmaqla, xəmir yapışmasın deyə, forma qabında xəmirin içini dərin saxlamaqla, xəmirin kənarlarını qabın ətrafına bərkidin.

Xəmiri forma Ardı »

PiroqlarPiroq

Umac Piroq


Ərzaqlar:

4 st un
2 st şəkər tozu
2 st qatıq
2 yumurta
1 paçka kərə yağı ya da 1 st duru yağ
1 paçka vanil
1 paçka qabartma tozu
Qeyd: bu 1 porsya qab üçün nəzərdə tutulub.


Hazırlanması:

4 st unu sobanın qabına tökürük (çörək bişirmək üçün olan qab). Üzərinə yağı əlavə edib, umac edirik.sonra şəkər tozunu əlavə edib umacı qarışdırırıq. Sonra bu umacın ortasını çuxur kimi aralayıb, ora qatığı, yumurtanı, vanili və qabartma tozunu da əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq. Sonra onu hamarlayıb 180 dərəcədə sobada bişməyə qoyuruq.

Reseptə görə Xəyalə İmanovaya Təşəkkürlər...

NUŞ OLSUN... Ardı »

PiroqlarPiroq Xəmiri

Ərzaqlar:
2 + 3/4 fincan un (bir fincan = 150 qram)
1 xörək qaşığı şəkər tozu
1 çay qaşığı duz
1 fincan + əlavə 2 xörək qaşığı duzsuz kərə yağı – Yağ mütləq soyuq halda olmalıdır! Əks halda reseptdəki kimi piroq alınmayacaq. Yağ 0.4sm-lik kiçik parçalara doğranmalıdır (1 fincan=225qr)
7-9 xörək qaşığı buzlu (!) su


Hazırlanması:

Böyük qabda əvvəlcə un, şəkər tozu və duz qarışdırılır. Doğranmış yağ əlavə olunur,bıçaqla və ya barmaqların ucu ilə qarışdırılır, iri umac halına salınır. Umac halına salındıqda xəmirin ovuntuları noxuddan bir qədər iri olur. Yağ bir qədər diri qalmalıdır – tamamilə ovmayın!Daha sonra buzlu su xəmirin üzərinə çilənir. Ardı »