Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

PiroqlarMürəbbəli piroq

Süfrələrin bəzəyi

Ərzaqlar:

2 ədəd yumurta

2-3 stəkan un

200 qram kərə yağı və ya marqarin

1 stəkan şəkər tozu

bir çimdik vanilin

1 ç.q. qabartma tozu

150-200 qram mürəbbə və ya cem

Hazırlanma qaydası:

Unu qabartma tozu ilə qarışdırın. Yumşaldılmış kərə yağın üzərinə şəkər tozu, yumurta, vanilin və un əlavə edib, xəmir yoğurun. Xəmiri 2 bərabər olmayan hissəyə bölün (1/3 və 2/3).

Kiçik olan xəmir hissəsini 1 saat ərzində dondurucu kamerada saxlayın. O biri xəmirin hissəsini isə yayıb, xüsusi forma qabına yerləşdirin. Xəmirin üzərindən mürəbbə və ya cem çəkib, bərabər şəkildə yayın.

Dondurucu kameradan xəmiri çıxarıb, sürtkəcin iri gözündən keçirərək, mürəbbənin üzərinə səpin.

Piroqu 200 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə ərzində bişirin. Nuş Ardı »

PiroqlarYunan Qabaq (kabaçok, zukini) Piroqu

Son vaxtlar tez-tez bişirdiyim yeməklərdən olan Yunan üsulu qabaq piroqunun reseptini bu gün sizinlə paylaşıram.

Yadımdadır, uşaqlıqda qonşumuzun həyətində qabaq yetişirdi. Görünüşü bir az xiyara oxşayırdı, amma daha uzun idi. Ona kabaçok deyirdilər, bəlli ki, Rus dilindəki adıdır. Məncə Azəricəsi qabaqdır. Amma balqabağıyıla səhf salmayın. Balqabaq da, zukini qabağı da eyni bitku qrupuna daxildirlər, amma fərqli tərəvəzdirlər.

Qabağın görünüşünü bu KEÇİDDƏ görə bilərsiniz.

Bu piroq Azərbaycanın göyərti küküsünü xatırladır, amma ondan fərqlidir. Bir növ Türk börəyini də hatırladır, amma içincə yuxa yoxdur. Qabaqlı piroq həm səhər yeməyində, həm də pratik qəlyanaltı kimi çox ləzzətli olur. Buyurun, nuş olsun.

PS: Bu resepti bloqum vasitəsilə tanış olduğum Ardı »

PiroqlarAlmalı-armudlu piroq

Daha bir meyvəli şirniyyat

Ərzaqlar:
500 qram qat-qatlı xəmir
2 alma
1 armud
1 x.q. təmizlənmiş badam
1 x.q. konyak
2 x.q. şəkər tozu
1 ədəd yumurta

Hazırlanma qaydası:

Qat-qatlı xəmiri 2 kündəyə bölün. Kündənin birini yayaraq, forma qabına yerləşdirib, soyuducuda saxlayın. O biri kündəni isə yayaraq, üzərində naxışlı kəsiklər edib, soyuducuya yerləşdirin.
Alma və armudu yuyub, təmizləyin. Sonra meyvələri nazik – nazik dilimləyib, üzərindən 1 xörək qaşığı konyak gəzdirin. Təmizlənmiş badamı blenderdən keçirin.
Forma qabında yerləşən xəmiri soyuducudan çıxarıb, üzərinə dilimlənmiş meyvələri düzün. Meyvələrin üzərindən üyüdülmüş badam və şəkər tozunu səpin.
Xəmirin kənarlarına yumurta çəkib, üzərindən kəsikli olan xəmiri yerləşdirin. Sonra piroqun üstünə yumurtanın sarısını çəkərək, üzərinə şəkər tozu səpib, 10-15 dəqiqə ərzində Ardı »

PiroqlarSultan keksi

sultan-sirniyyati
Keks resepti:
5 yumurta.
1 su stəkanı toz şəkər.
1,5 – 2 su stəkanı un.
1 paket qabartma tozu.
1 paket vanil şəkəri.

sultan-sirniyyati-1

Vəsaitlərin hamısını sıra ilə mikser köməyi ilə gözəlcə çırpın. Bişirəcəyimiz nimçəmizə yayın və 180cm * də təxminən yarım saat qədər bişirin.

sultan-sirniyyati-2

Arası üçün padding kremi:

2 paket süd kremi.
2 paket krem sərtləşdirici.
2 paket vanil.
yarım qutu mascarpone (100 qr) Pendir
1 kiçik qutu Quarg (250 qr) süzmə qatıq.
yarım çay stəkanı toz şəkər.

Əvvəl krem, toz şəkər, vanil, krem sertleştiricini mikserlə gözəlcə çırpın. (Süd kremi Soyuducuda olmalı yoxsa kəsilər.) Tamamilə qatılaşınca içərisinə digər vəsaitləri əlavə edərək təkrar çırpın. Arası üçün padding kremimiz hazır olmuşdur.
Əgər bu vəsaitlər məndə yoxdu deyirsinizsə. 2 Ardı »

PiroqlarXaşxaşlı cəviz kətəsi

xəmiri üçün

1 su stəkanı ilıq süd
1 çay stəkanı duru yağ
10 qr. instant maya
2 yemək qaşığı toz şəkər
1 çay qaşığı duz
Aldığı qədər un

arasına

3 yemək qaşığı xaşxaş əzməsi
Yarım çay stəkanı duru yağ
3 yemək qaşığı toz şəkər (istəyə bağlı)
Arzu etdiyiniz qədər qoz

üzərinə

1 ədəd yumurta sarısı

Hazırlanması:

Xəmir ərzaqlarını maya ilə yumşaq bir xəmir olana qədər yoğururuq.
Xəmiri gözəlcə bürüyüb qalın bir adyala təxminən 1 saat isti bir yerdə mayalanmasını təmin edirik. Arası üçün xaşxaş əzməsini duru yağ ilə açaraq Sürtülə biləcək qatılığa gətiririk.İçinə 3 qaşıq şəkər və döyülmüş qoz əlavə edib qarışdırırıq.Mayalı xəmiri 2 hissəyə ayırıb, dəzgahda açırıq.Çox incə olmasına ehtiyac yoxdur. Açılan xəmirin üzərinə xaşxaş əzməli Ardı »

PiroqlarMannik piroqu

Mannik hələ XIII əsrdən sevilən şirniyyat növlərindən biri hesab edilməkdədir. Lakin illər keçdikcə onun da resepti bir qədər dəyişmiş, tərkibinə yeni ərzaqlar daxil edilmişdi.

Mannik piroqunun hazırlanmasında süddən, xamadan, qatıq və yoqurtdan istifadə edə bilərsiniz.

Ərzaqlar:

Yumurta – 3 ədəd;
Manna yarması – 1 st.;
Xama – 1 st.;
Şəkər tozu – 1 st.;
Çay sodası – ½ ç/q.
Hazırlanması:

Yumurtanı şəkər tozu ilə qarışdırıb, üzərinə manna yarmasını və xama ilə çay sodası qarışığını əlavə edirik.

Xəmir oladilərin xəmirinə bənzəyir, onu yağ sürtülmüş formaya tökürük və 160-180 dərəcə temperaturda 50-60 dəqiqə bişiririk. Xəmirə zövqə görə kişmiş, fındıq və digər çərəzlər qatmaq olar.

Mannik bişəndən sonra onu süfrəyə qatılaşdırılmış südlə və ya mürəbbəylə Ardı »

PiroqlarZebra piroqu

Tərkibi:

Şəkər – 2 stəkan
Yumurta – 5 ədəd
Kərə yağı – 200 qr.
Xama – 1 stəkan
Un – 2 stəkan
Kakao – 2 xörək qaşığı

Hazırlanması:

Yumurtanı ağarana kimi şəkərlə birlikdə çalın. Un, soda, bir az ərimiş kərə yağı və xama əlavə edib yavaş-yavaş qarışdırın. Hazır xəmiri iki hissəyə bölün. Bir hissəyə 2 xörək qaşığı un, ikinci hissəyə isə 2 qaşıq kakao əlavə edin. Sonra qarışımları yağlı tavaya növbə ilə dairə formasında tökməyə başlayın. Qətiyyən qarışdırmayın.

200 dərəcədə yarım saat bişirin.

Qeyd: əgər piroqun üst hissəsi bişib, iç hissəsi çiy qalıbsa, üstünü falqa kağızı ilə örtün, 180 dərəcədə bişməyə qoyun. Ardı »

PiroqlarQaragül Piroqu (Tyortıy Piroq)

Sürtgəc Kətəsi = Qaragül Piroqu (Tyortıy Piroq)


Xəmir üçün;
4 stəkan yarım un
1 çay qaşığı soda
4 ədəd yumurta – otaq hərarətində
2 stəkan şəkər tozu
100 qram kərə yağı – əridib soyudun

İçi üçün:
Variant 1: 2 stəkan hər hansı bir növ turşməzə meyvəmin cemi
Variant 2: 2 stəkan ərik cemi + bir ovuc doğranmış qoz ləpəsi

Ölçüsü 33 X 22 sm olan formanın dibini və kənarlarını yağlayın. Bir kasada un və sodanı qarışdırıb, kasanı kənara qoyun.



İri bir kasada yumurta və şəkəri qarışana və qaymaq kimi olana qədər mikserlə çalın. Əridilmiş (ərinmiş deyil!) yağı buraya əlavə edib qarışdırın. Unu da tədricən buraya əlavə edib qarışdırın. Əvvəlcə mikserlə çala bilərsiniz, Ardı »