Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

PiroqlarLimonlu Altlı-Üstlü Piroq

Limon sevərlərə həsr olunur. Olduqca ləzzətli piroqdur. Piroq bişdikdən sonra onu alt-üst çeviririk ki, limon halqaları yuxarıda olsun. Beləliklə görünüşü dadı qədər gözəl piroq əldə etmiş oluruq.

Limonlu Alt-Üst Piroq
*Luscious Lemon Desserts* (müəllif: Lori Longbotham) kitabından bir az dəyişdirilərək götürülmüşdür

3 ədəd limon
170 q kərə yağı – otaq hərarətində
1/4 stəkan (yəni dörddə bir) mixəyi şəkər tozu (tünd rəngdə olan şəkər tozudur. əgər yoxdursa, adi şəkər tozundan istifadə edin)
bir stəkan yarıım un
2 çay qaşığı qabartma tozu
çay qaşığının dörddə biri qədər duz
1 stəkan şəkər tozu
3 xörək qaşığı sürtgəcdən keçirilmiş limon qabığı
2 ədəd iri yumurta – ağını sarısından ayırın
çay qaşığının dörddə biri qədər vanil ekstraktı
yarım stəkan Ardı »

PiroqlarSultan keksi

sultan-sirniyyati
Keks resepti:
5 yumurta.
1 su stəkanı toz şəkər.
1,5 – 2 su stəkanı un.
1 paket qabartma tozu.
1 paket vanil şəkəri.

sultan-sirniyyati-1

Vəsaitlərin hamısını sıra ilə mikser köməyi ilə gözəlcə çırpın. Bişirəcəyimiz nimçəmizə yayın və 180cm * də təxminən yarım saat qədər bişirin.

sultan-sirniyyati-2

Arası üçün padding kremi:

2 paket süd kremi.
2 paket krem sərtləşdirici.
2 paket vanil.
yarım qutu mascarpone (100 qr) Pendir
1 kiçik qutu Quarg (250 qr) süzmə qatıq.
yarım çay stəkanı toz şəkər.

Əvvəl krem, toz şəkər, vanil, krem sertleştiricini mikserlə gözəlcə çırpın. (Süd kremi Soyuducuda olmalı yoxsa kəsilər.) Tamamilə qatılaşınca içərisinə digər vəsaitləri əlavə edərək təkrar çırpın. Arası üçün padding kremimiz hazır olmuşdur.
Əgər bu vəsaitlər məndə yoxdu deyirsinizsə. 2 Ardı »

PiroqlarƏrikli piroq

Ləvazimatlar

Yumurta – 2 ədəd

Şəkər tozu – 350 q

Kərə yağı – 200 q

Xama – 200 q

Çay sodası – ¼ ç.q.

Un – 450 q

Ərik – 12 ədəd

Hazırlanma qaydası

1. Yumurtanın üzərinə şəkər tozu, daha sonra otaq temperaturunda yumşaldılmış kərə yağı əlavə edilib mikserlə çalınır.

2. Başqa bir qabda xamaya soda qatılır və qarışığa əlavə olunub yenidən çalınır.

3. Alınmış kütləyə un əlavə edilib yumşaq xəmir yoğrulur.

4. Ərik baş hissədən ikiyə çərtilir, üzərinə qaynar su gəzdirilib qabığı soyulur və iki hissəyə bölünüb tumu çıxarılır.

5. Hazır xəmir yağlanmış formaya yayılır, üzərinə ərik düzülüb qabaqdacan 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada 25 dəq. hazırlanır. Ardı »

PiroqlarAsan Paxlava və yaxud Soçi Piroqu

Novruz bayrami üçün paxlava bişirməyi planlayırsınızsa, və əsl Azərbaycan paxlavasını bişirmək sizin üçün zəhmətli və vaxtaparan gəlirsə, onda daha tez bişirilən və eyni dərəcədə ləzzətli başqa paxlava növünü bişirin. Bu paxlavaya müxtəlif adlarla rast gələ bilərsiniz – Tənbəl Paxlava, Soçi Piroqu, Qozlu Piroq, Asan Paxlava.

25 paxlava üçün

Ərzaqlar

Xəmir üçün:
3 stəkan əla növ un (465 g)
250 g kiçik-kiçik doğranmış kərə yağı
1 stəkan (200 g ) xama
1 çay qaşığı soda
2 yumurta sarısı

İç üçün:
2 səkan şəkər tozu
2 yumurta ağı
2 ½ stəkan (300 g) maşının iri dişindən keçirilmiş qoz ləpəsi (toz kimi olmasın, qoz bir az diri olmalıdır ki, yeyəndə hiss olunsun)

Üstü üçün:
1 yumurta sarısı

Lazım olanlar: Ardı »

PiroqlarMannik piroqu

Mannik hələ XIII əsrdən sevilən şirniyyat növlərindən biri hesab edilməkdədir. Lakin illər keçdikcə onun da resepti bir qədər dəyişmiş, tərkibinə yeni ərzaqlar daxil edilmişdi.

Mannik piroqunun hazırlanmasında süddən, xamadan, qatıq və yoqurtdan istifadə edə bilərsiniz.

Ərzaqlar:

Yumurta – 3 ədəd;
Manna yarması – 1 st.;
Xama – 1 st.;
Şəkər tozu – 1 st.;
Çay sodası – ½ ç/q.
Hazırlanması:

Yumurtanı şəkər tozu ilə qarışdırıb, üzərinə manna yarmasını və xama ilə çay sodası qarışığını əlavə edirik.

Xəmir oladilərin xəmirinə bənzəyir, onu yağ sürtülmüş formaya tökürük və 160-180 dərəcə temperaturda 50-60 dəqiqə bişiririk. Xəmirə zövqə görə kişmiş, fındıq və digər çərəzlər qatmaq olar.

Mannik bişəndən sonra onu süfrəyə qatılaşdırılmış südlə və ya mürəbbəylə Ardı »

PiroqlarBananlı piroq..

Çox dadlı və tez hazırlanan bananlı piroq

Ərzaqlar:

100 qram kərə və ya marqarin yağı
3-4 ədəd banan
2 ədəd yumurta
150 ml süd
1,5 stəkan şəkər tozu
2 stəkan un
1,5 ç.q. yumşaldıcı
1 ç.q. vanil şəkəri
Bir çimdik duz
Hazırlanma qaydası:

Bananları təmizləyib, çəngəllə əzin. Yumuşaldılmış yağı şəkər tozu ilə mikserdə çalın. Üzərinə banan sıyığını əlavə edib, yaxşıca qarışdırın. Sonra üzərinə süd, vanil şəkəri, bir çimdik duz əlavə edib, yenidən yaxşıca çalın. Alınmış kütləyə tədricən yumurtaları əlavə edib, mikserdə çalın. Sonda ələkdən keçirilmiş və yumşaldıcı əlavə olunmuş unu əlavə edin. Alınmış xəmiri mikserdə yaxşıca çalın. Sonra xəmiri xüsusi bişirmək üçün forma qabına tökün. Forma qabını əvvəlcədən ya yağlayın, ya da Ardı »

PiroqlarAlmalı piroq...

Yay ayların ən sevimli şirniyyatı

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

100 qram- kərə yağı

100 qram kəsmik

100 qram şəkər tozu

200 qram un

1 ç.q. yumşaldıcı

bir çimdik duz

Almalı içlik üçün:

600-700qram alma (4-5 ədəd)

2-3 x.q. limon şirəsi

2 x.q. şəkər tozu

70-80 qram kişmiş

2 x.q. konyak

Şirə üçün:

180-200qram xama

2 ədəd yumurta

1 x.q. şəkər tozu

bir çimdik vanil

2 x.q. kartof nişastası

Piroqu bəzəmək üçün:

Kokos ovuntusu

Şəkər pudrası

Hazırlanma qaydası:

Xəmiri hazırlayın. Una yumşaldıcı əlavə edib, qarışdırın. Yağı bıçaqla kiçik hissələrə bölüb, boşqaba yerləşdirin. Yağın üzərinə şəkər tozu, vanilin, bir çimdik duz, kəsmik və un əlavə edib, yaxşıca qarışdıraraq xəmir yoğurun. Xəmiri yoğurandan sonra üzərini dəsmalla örtüb, 30 dəqiqə ərzində soyuducuya yerləşdirin.

Almalı içliyi hazırlamağa başlayın.

Kişmişi yuyub, qurudun. Sonra kişmişin üzərinə Ardı »

PiroqlarMürəbbəli piroq

Süfrələrin bəzəyi

Ərzaqlar:

2 ədəd yumurta

2-3 stəkan un

200 qram kərə yağı və ya marqarin

1 stəkan şəkər tozu

bir çimdik vanilin

1 ç.q. qabartma tozu

150-200 qram mürəbbə və ya cem

Hazırlanma qaydası:

Unu qabartma tozu ilə qarışdırın. Yumşaldılmış kərə yağın üzərinə şəkər tozu, yumurta, vanilin və un əlavə edib, xəmir yoğurun. Xəmiri 2 bərabər olmayan hissəyə bölün (1/3 və 2/3).

Kiçik olan xəmir hissəsini 1 saat ərzində dondurucu kamerada saxlayın. O biri xəmirin hissəsini isə yayıb, xüsusi forma qabına yerləşdirin. Xəmirin üzərindən mürəbbə və ya cem çəkib, bərabər şəkildə yayın.

Dondurucu kameradan xəmiri çıxarıb, sürtkəcin iri gözündən keçirərək, mürəbbənin üzərinə səpin.

Piroqu 200 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə ərzində bişirin. Nuş Ardı »