Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

PiroqlarPiroq

Umac Piroq


Ərzaqlar:

4 st un
2 st şəkər tozu
2 st qatıq
2 yumurta
1 paçka kərə yağı ya da 1 st duru yağ
1 paçka vanil
1 paçka qabartma tozu
Qeyd: bu 1 porsya qab üçün nəzərdə tutulub.


Hazırlanması:

4 st unu sobanın qabına tökürük (çörək bişirmək üçün olan qab). Üzərinə yağı əlavə edib, umac edirik.sonra şəkər tozunu əlavə edib umacı qarışdırırıq. Sonra bu umacın ortasını çuxur kimi aralayıb, ora qatığı, yumurtanı, vanili və qabartma tozunu da əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq. Sonra onu hamarlayıb 180 dərəcədə sobada bişməyə qoyuruq.

Reseptə görə Xəyalə İmanovaya Təşəkkürlər...

NUŞ OLSUN... Ardı »

PiroqlarƏt piroqu

Bolqar bibərli ət piroqu…

Ərzaqlar:

Kartof xəmiri üçün:

3-4 ədəd (200 qram) kartof

80 qram kərə yağı

0,5-0,75 stəkan un

bir çimdik duz

İç üçün:

500 qram mal əti (farş)

2 ədəd soğan

1 diş sarımsaq

2-3 ədəd bolqar bibəri

duz, istiot

cövüz

qırmızı istiot

kərə yağı ilə bitki yağın qarışığı

Xəmir şirəsi hazırlamaq üçün:

3 x.q. xama

150 ml süd və yaxud qaymaq (10%)

3 ədəd yumurta

2 x.q. tomat pastası

Hazırlanma qaydası:

Kartofu təmizləyib duzlanmış suda bişirib, püre hazırlayın.

Üzərinə kərə yağı əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Sonra üzərinə un əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun.

Bişirmək üçün xüsusi forma qabına yağ sürtüb xəmiri yerləşdirin. Əlinizə və barmaqlarınıza un vurmaqla, xəmir yapışmasın deyə, forma qabında xəmirin içini dərin saxlamaqla, xəmirin kənarlarını qabın ətrafına bərkidin.

Xəmiri forma Ardı »

PiroqlarKəsmikli blinçik piroqu (Uşaqlar üçün)

Sizə lazım olacaq ərzaqlar:

Süd 300 ml
¼ duz
Bitki yağı 40 ml
Qatılaşdırılmış süd 80 ml
¼ vanil şəkər
2 yemək qaşığı üyüdülmüş çörək qırıntıları (Suxari)
Buğda unu 250 qr
Yumurta 4 ədəd.
700 qr yağsız kəsmik
¼ üyüdülmüş darçın
Kərə yağı 30qr
Şəkər 30qr

Hazırlanma qaydası

1-ci mərhələdə

Süd 300 ml
¼ duz
Bitki yağı 40 ml
Buğda unu 250 q
Yumurta 3 ədəd



Süd 1:1 soyuq su ilə qarışdırılır, sonra yumurta əlavə olunub yaxşıca qarışdırmağa davam edirik.
Hazırlanmış süd yumurta qarışığını una daxil edib yaxşıca qarışdırın, yağ və duz əlavə edin.



Qızdırılmış tavanı yağlayırıq, (əgər əvvəlcə kütləyə yağ əlavə etməmişiksə).
sonra blinləri sobada hər iki tərəfi qızarmaq şərtilə bişiririk. Blinçiklərin sayı 15 ədəd olmalıdır!

2-ci mərhələdə

Yağsız kəsmik 700qr
Üyüdülmüş darçın
Qatılaşdırılmış süd 80 ml
¼ Ardı »

PiroqlarQırmızılı Keks

Tərkibi:

2 yumurta
250 qr şəkər
1 cimdik duz
150 qr marqarin
150 ml buttermilch
280 qr un
2 yemək qaşığı kakao
1 çay qaşığı qabartma tozu
yarım çay qaşığı darçın
qırmızı qida boyası

Kremi üçün:

300 qr sürmə pendir
100 qr marqarin
150 qr şəkər
200 qr süzmə qatıq

Hazırlanması

Yumurta, duz, marqarin və şəkər çırpılır. “Buttermilch” və qırmızı qida boyası da əlavə edilib çırpılır.
Digər vəsaitlər də ələnərək qarışığa əlavə edilir və bir az daha çırpılır.
Yağlanmış 20 sm-lik keks qəlibinə bu qarışıq tökülür.

Əvvəldən isidilmiş 170 dərəcəlik sobada 50 dəqiqə bişirilir.

* Buttermilch Azərbaycanda yoxdur, evdə hazırlamaq üçün;
1 su stəkanı süd otaq istiliyində qızdırılıb. İçinə 1 yemək qaşığı sirkə qoyulub qarışdırılır və 10 dəqiqə istirahət etdirilir.
Süd otaq istiliyinə yaxın Ardı »

PiroqlarQaragül Piroqu (Tyortıy Piroq)

Sürtgəc Kətəsi = Qaragül Piroqu (Tyortıy Piroq)


Xəmir üçün;
4 stəkan yarım un
1 çay qaşığı soda
4 ədəd yumurta – otaq hərarətində
2 stəkan şəkər tozu
100 qram kərə yağı – əridib soyudun

İçi üçün:
Variant 1: 2 stəkan hər hansı bir növ turşməzə meyvəmin cemi
Variant 2: 2 stəkan ərik cemi + bir ovuc doğranmış qoz ləpəsi

Ölçüsü 33 X 22 sm olan formanın dibini və kənarlarını yağlayın. Bir kasada un və sodanı qarışdırıb, kasanı kənara qoyun.



İri bir kasada yumurta və şəkəri qarışana və qaymaq kimi olana qədər mikserlə çalın. Əridilmiş (ərinmiş deyil!) yağı buraya əlavə edib qarışdırın. Unu da tədricən buraya əlavə edib qarışdırın. Əvvəlcə mikserlə çala bilərsiniz, Ardı »

PiroqlarTez hazırlanan piroq

Dadlı piroqun daha bir resepti

Ərzaqlar:
Xəmir üçün:
3 ədəd yumurta
1 stəkan un
1/3 stəkan nişasta
0,5 stəkan xama və yaxud qatıq
0,5 stəkan mayonez
0,5 ç.q. soda
1 ç.q. duz
Iç üçün:
4-5 ədəd bişmiş yumurta
Soğan
Duz
Hazırlanma qaydası:
Xəmiri hazırlamaq üçün: yumurtaların üzərinə mayonez, xama, duz və soda əlavə edib, yaxşıca qarışdırın. Sonra üzərinə ələkdən keçirilmiş un, nişasta əlavə edib, yenidən xəmiri qarışdırın. Xəmir xama kimi olmalıdır.

İç hazırlamaq üçün: soğanı xırda-xırda doğrayıb, yağda qızardın. Bişmiş yumurtaları sürtkəcin xırda gözündən keçirib, üzərinə yağda qızardılmış soğanı əlavə edin. Duz səpməyi unutmayın.
Xəmirin yarı hissəsini xüsusi forma qabına yerləşdirib, üzərinə hazırladığınız içi tökün. Sonra xəmirin qalan hissəsini yenidən üzərinə töküb, 180 dərəcə qızdırılmış sobada 25 dəqiqə Ardı »

PiroqlarDadlı piroq

Balıq konservindən hazırlanan ləziz piroq

Ərzaqlar:

Xəmir. I variant

0,5 stəkan süd
100 qram kərə yağı və yaxud narqarin
2 stəkan un

Xəmir. II variant

100 qram marqarin
100 qram xama
1ədəd yumurta sarısı
1-1,5 stəkan un
0,5 ç.q. qabartma tozu
Bir çimdik şəkər tozu, duz

Iç üçün:
1 banka balıq konservi (yağda)
5-6 ədəd soğan

Şirə üçün:
4 ədəd yumurta
4 x.q. xama
1 x.q. un
göyərti
duz, istiot

Hazırlanma qaydası:
I variant: Una kərə yağı (marqarin) və soyuq südü töküb, xəmir yoğurun. Sonra xəmiri 20 dəqiqə ərzində soyuducuda saxlayın. Soyudulmuş xəmiri yayıb, forma qabına yerləşdirin.
II variant: Unu qabartma tozu ilə qarışdırın. Yumurtanın sarısını ağından ayırın (yumurtanın ağı lazım olmayacaq). Yumurtanın sarısına duz və şəkər tozu əlavə edib, qarışdırın. Sonra üzərinə yumuşaldılmış marqarin Ardı »

PiroqlarƏtli piroq...

Ət və kartofdan hazırlanan dadlı piroq

Ərzaqlar:

500 qram mal əti (farş)

7-8 ədəd kartof

1 ədəd soğan

1-2 diş sarımsaq

Cəfəri, şüyüd

50 qram kərə yağı

Bitki yağıduz, istiot

Şirə hazırlamaq üçün:

200 ml süd

2-3 ədəd yumurta

Duz

Hazırlanma qaydası:

Kartofu təmizləyib, nazik dilimlərlə doğrayın. Sonra tavada bitki yağında kartofu qızardın. Üzərinə duz və istiot səpməyi unutmayın.

Sarımsağı xırdalayın. Soğanı xırda-xırda doğrayıb, ayrı tavada yağda doğranılmış sarımsaqla 3 dəqiqə ərzində qovurun. Üzərinə farşı əlavə edib, qaşıqla qarışdıraraq 7-8 dəqiqə ərzində bişirin. Üzərinə duz, istiot səpin. Qızardılmış kartofun üzərinə bişmiş farşı töküb, üstünü qaçıqla hamarlayın.

Xörəyin şirəsini hazırlamaq üçün:

Yumurtaları boşqabda sındırıb, yaxşıca çalın. Sonra üzərinə süd töküb, duz səpib, yenidən çalın. Sonra kartofla farşın üzərinə həmin Ardı »