Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

PiroqlarMannik piroqu

Mannik hələ XIII əsrdən sevilən şirniyyat növlərindən biri hesab edilməkdədir. Lakin illər keçdikcə onun da resepti bir qədər dəyişmiş, tərkibinə yeni ərzaqlar daxil edilmişdi.

Mannik piroqunun hazırlanmasında süddən, xamadan, qatıq və yoqurtdan istifadə edə bilərsiniz.

Ərzaqlar:

Yumurta – 3 ədəd;
Manna yarması – 1 st.;
Xama – 1 st.;
Şəkər tozu – 1 st.;
Çay sodası – ½ ç/q.
Hazırlanması:

Yumurtanı şəkər tozu ilə qarışdırıb, üzərinə manna yarmasını və xama ilə çay sodası qarışığını əlavə edirik.

Xəmir oladilərin xəmirinə bənzəyir, onu yağ sürtülmüş formaya tökürük və 160-180 dərəcə temperaturda 50-60 dəqiqə bişiririk. Xəmirə zövqə görə kişmiş, fındıq və digər çərəzlər qatmaq olar.

Mannik bişəndən sonra onu süfrəyə qatılaşdırılmış südlə və ya mürəbbəylə Ardı »

PiroqlarƏrikli piroq

Ləvazimatlar

Yumurta – 2 ədəd

Şəkər tozu – 350 q

Kərə yağı – 200 q

Xama – 200 q

Çay sodası – ¼ ç.q.

Un – 450 q

Ərik – 12 ədəd

Hazırlanma qaydası

1. Yumurtanın üzərinə şəkər tozu, daha sonra otaq temperaturunda yumşaldılmış kərə yağı əlavə edilib mikserlə çalınır.

2. Başqa bir qabda xamaya soda qatılır və qarışığa əlavə olunub yenidən çalınır.

3. Alınmış kütləyə un əlavə edilib yumşaq xəmir yoğrulur.

4. Ərik baş hissədən ikiyə çərtilir, üzərinə qaynar su gəzdirilib qabığı soyulur və iki hissəyə bölünüb tumu çıxarılır.

5. Hazır xəmir yağlanmış formaya yayılır, üzərinə ərik düzülüb qabaqdacan 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada 25 dəq. hazırlanır. Ardı »

PiroqlarƏtli makaronlu piroq

Dadlı yeməklərin daha bir resepti

Ərzaqlar:

500 qram mal əti

3 ədəd soğan

2 ədəd pomidor

150 qram makaron (sraqetti, lapşa)

200-250 qram bərk pendir

Cəfəri, şüyüd

Duz, istiot

Xörəyin şirəsi üçün:

2 x.q. mayonez, xama

2 x.q. tomat pastası

100 ml qaymaq və ya süd

Hazırlanma qaydası:

Pomidorları yuyub, qurulayıb, halqa formasında doğrayın. Göyərtini təmizləyib, yuyub, xırda-xırda doğrayın. Pendiri sürtkəcdən keçirin. 2 ədəd soğanı halqa formasında doğrayın.

Mal ətini və 1 ədəd soğanı təmizləyib, yuyub, ətçəkən maşınından keçirin. Sonra tavada bitki yağında hazırlanmış farşı 10-15 dəqiqə ərzində qarışdıraraq, qovurun. Üzərinə duz və istiot səpməyi unutmayın. İstəsəniz, bişmiş farşı yenidən ət çəkən maşından keçirə bilərsiz.

Makaronu suda bişirib, xörəyin şirəsini hazırlamağa başlayın.

Xörəyin şirəsini hazırlamaq üçün: mayonezin üzərinə Ardı »

PiroqlarUşaqlar üçün Timsah görünüşlü ət piroqu

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

1 x/q quru maya

2 x/q şəkər tozu

Azca duz

1 yumurta

250 ml ilıq süd

6 x/q bitki yağı

500 q un

İçlik üçün:

500 q təzə göbələk

2-3 orta ölçülü baş soğan

300 q yağsız ət





Hazırlanma qaydası

Əvvəlcə mayanı hazırlayıb, 10 dəq. qalxmasını gözləyirik. Sonra dərin bir qabda maya, yumurta, şəkər, duz, bitki yağı, süd qarışdırılır, yavaş-yavaş un əlavə edilərək xəmir yogrulur və gəlməsi üçün üstü örtülərək bir kənara qoyulur.

İndi isə içliyi hazırlayaq. Tavaya yağ töküb incə, yarımhalqa doğranmış soğanları əlavə edirik. Tam qızarmamış uzun nazik doğranmış əti əlavə edib qızardırıq. (Mən əti qabaqca ayrı qazanda bir az qaynadıb kəfini yığdım.)

Soğan qızarana yaxın incə doğranmış göbələkləri əlavə edin. Göbələklər Ardı »

PiroqlarPiroq

Umac Piroq


Ərzaqlar:

4 st un
2 st şəkər tozu
2 st qatıq
2 yumurta
1 paçka kərə yağı ya da 1 st duru yağ
1 paçka vanil
1 paçka qabartma tozu
Qeyd: bu 1 porsya qab üçün nəzərdə tutulub.


Hazırlanması:

4 st unu sobanın qabına tökürük (çörək bişirmək üçün olan qab). Üzərinə yağı əlavə edib, umac edirik.sonra şəkər tozunu əlavə edib umacı qarışdırırıq. Sonra bu umacın ortasını çuxur kimi aralayıb, ora qatığı, yumurtanı, vanili və qabartma tozunu da əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq. Sonra onu hamarlayıb 180 dərəcədə sobada bişməyə qoyuruq.

Reseptə görə Xəyalə İmanovaya Təşəkkürlər...

NUŞ OLSUN... Ardı »

PiroqlarQaragül Piroqu (Tyortıy Piroq)

Sürtgəc Kətəsi = Qaragül Piroqu (Tyortıy Piroq)


Xəmir üçün;
4 stəkan yarım un
1 çay qaşığı soda
4 ədəd yumurta – otaq hərarətində
2 stəkan şəkər tozu
100 qram kərə yağı – əridib soyudun

İçi üçün:
Variant 1: 2 stəkan hər hansı bir növ turşməzə meyvəmin cemi
Variant 2: 2 stəkan ərik cemi + bir ovuc doğranmış qoz ləpəsi

Ölçüsü 33 X 22 sm olan formanın dibini və kənarlarını yağlayın. Bir kasada un və sodanı qarışdırıb, kasanı kənara qoyun.



İri bir kasada yumurta və şəkəri qarışana və qaymaq kimi olana qədər mikserlə çalın. Əridilmiş (ərinmiş deyil!) yağı buraya əlavə edib qarışdırın. Unu da tədricən buraya əlavə edib qarışdırın. Əvvəlcə mikserlə çala bilərsiniz, Ardı »

PiroqlarAsan Paxlava və yaxud Soçi Piroqu

Novruz bayrami üçün paxlava bişirməyi planlayırsınızsa, və əsl Azərbaycan paxlavasını bişirmək sizin üçün zəhmətli və vaxtaparan gəlirsə, onda daha tez bişirilən və eyni dərəcədə ləzzətli başqa paxlava növünü bişirin. Bu paxlavaya müxtəlif adlarla rast gələ bilərsiniz – Tənbəl Paxlava, Soçi Piroqu, Qozlu Piroq, Asan Paxlava.

25 paxlava üçün

Ərzaqlar

Xəmir üçün:
3 stəkan əla növ un (465 g)
250 g kiçik-kiçik doğranmış kərə yağı
1 stəkan (200 g ) xama
1 çay qaşığı soda
2 yumurta sarısı

İç üçün:
2 səkan şəkər tozu
2 yumurta ağı
2 ½ stəkan (300 g) maşının iri dişindən keçirilmiş qoz ləpəsi (toz kimi olmasın, qoz bir az diri olmalıdır ki, yeyəndə hiss olunsun)

Üstü üçün:
1 yumurta sarısı

Lazım olanlar: Ardı »

PiroqlarBananlı piroq..

Çox dadlı və tez hazırlanan bananlı piroq

Ərzaqlar:

100 qram kərə və ya marqarin yağı
3-4 ədəd banan
2 ədəd yumurta
150 ml süd
1,5 stəkan şəkər tozu
2 stəkan un
1,5 ç.q. yumşaldıcı
1 ç.q. vanil şəkəri
Bir çimdik duz
Hazırlanma qaydası:

Bananları təmizləyib, çəngəllə əzin. Yumuşaldılmış yağı şəkər tozu ilə mikserdə çalın. Üzərinə banan sıyığını əlavə edib, yaxşıca qarışdırın. Sonra üzərinə süd, vanil şəkəri, bir çimdik duz əlavə edib, yenidən yaxşıca çalın. Alınmış kütləyə tədricən yumurtaları əlavə edib, mikserdə çalın. Sonda ələkdən keçirilmiş və yumşaldıcı əlavə olunmuş unu əlavə edin. Alınmış xəmiri mikserdə yaxşıca çalın. Sonra xəmiri xüsusi bişirmək üçün forma qabına tökün. Forma qabını əvvəlcədən ya yağlayın, ya da Ardı »