Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

PiroqlarZərf şəklində piroq

Lazım olan ərzaqlar:

Xəmir üçün:

4-4,5 Su stəkan un
Tək istifadəlik quru maya
1 su stəkanı ilıq süd
2 ədəd yumurta (birinin sarısı üstünə)
1 su stəkanından 2 barmaq əskik maye yağ
Duz.


Üstünə üçün:

Yumurta sarısı
Küncüt və ya çörəkotu

İçi üçün:

Ağ pendirli cəfərili qarışıq


Hazırlanması:

Bir qabda un, maya və duzu qarışdırın. Duru yağ və yumurtanı əlavə edin. Südü də yavaş-yavaş əlavə edib xəmiri yoğurun. Xəmir ələ yapışmayıb yaxşıca yoğurulduqdan sonra qabı bir yerə qoyub üstünü bağlayın, 20 dəqiqə mayalandırın.
Mayalanan xəmirdən bir parça qoparın və tort qabı qədər açın. Zərf şəkli verəcəyimiz üçün xəmirin kənarlarını bıçaqla kəsib kvadrat edin. Ortaya içi üçün olan qarışığı qoyub küncləri birləşdirib yapışdırırıq. Bu əməliyyatı Ardı »

PiroqlarBananlı piroq..

Çox dadlı və tez hazırlanan bananlı piroq

Ərzaqlar:

100 qram kərə və ya marqarin yağı
3-4 ədəd banan
2 ədəd yumurta
150 ml süd
1,5 stəkan şəkər tozu
2 stəkan un
1,5 ç.q. yumşaldıcı
1 ç.q. vanil şəkəri
Bir çimdik duz
Hazırlanma qaydası:

Bananları təmizləyib, çəngəllə əzin. Yumuşaldılmış yağı şəkər tozu ilə mikserdə çalın. Üzərinə banan sıyığını əlavə edib, yaxşıca qarışdırın. Sonra üzərinə süd, vanil şəkəri, bir çimdik duz əlavə edib, yenidən yaxşıca çalın. Alınmış kütləyə tədricən yumurtaları əlavə edib, mikserdə çalın. Sonda ələkdən keçirilmiş və yumşaldıcı əlavə olunmuş unu əlavə edin. Alınmış xəmiri mikserdə yaxşıca çalın. Sonra xəmiri xüsusi bişirmək üçün forma qabına tökün. Forma qabını əvvəlcədən ya yağlayın, ya da Ardı »

PiroqlarUşaqlar üçün Timsah görünüşlü ət piroqu

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

1 x/q quru maya

2 x/q şəkər tozu

Azca duz

1 yumurta

250 ml ilıq süd

6 x/q bitki yağı

500 q un

İçlik üçün:

500 q təzə göbələk

2-3 orta ölçülü baş soğan

300 q yağsız ət





Hazırlanma qaydası

Əvvəlcə mayanı hazırlayıb, 10 dəq. qalxmasını gözləyirik. Sonra dərin bir qabda maya, yumurta, şəkər, duz, bitki yağı, süd qarışdırılır, yavaş-yavaş un əlavə edilərək xəmir yogrulur və gəlməsi üçün üstü örtülərək bir kənara qoyulur.

İndi isə içliyi hazırlayaq. Tavaya yağ töküb incə, yarımhalqa doğranmış soğanları əlavə edirik. Tam qızarmamış uzun nazik doğranmış əti əlavə edib qızardırıq. (Mən əti qabaqca ayrı qazanda bir az qaynadıb kəfini yığdım.)

Soğan qızarana yaxın incə doğranmış göbələkləri əlavə edin. Göbələklər Ardı »

PiroqlarLimonlu Altlı-Üstlü Piroq

Limon sevərlərə həsr olunur. Olduqca ləzzətli piroqdur. Piroq bişdikdən sonra onu alt-üst çeviririk ki, limon halqaları yuxarıda olsun. Beləliklə görünüşü dadı qədər gözəl piroq əldə etmiş oluruq.

Limonlu Alt-Üst Piroq
*Luscious Lemon Desserts* (müəllif: Lori Longbotham) kitabından bir az dəyişdirilərək götürülmüşdür

3 ədəd limon
170 q kərə yağı – otaq hərarətində
1/4 stəkan (yəni dörddə bir) mixəyi şəkər tozu (tünd rəngdə olan şəkər tozudur. əgər yoxdursa, adi şəkər tozundan istifadə edin)
bir stəkan yarıım un
2 çay qaşığı qabartma tozu
çay qaşığının dörddə biri qədər duz
1 stəkan şəkər tozu
3 xörək qaşığı sürtgəcdən keçirilmiş limon qabığı
2 ədəd iri yumurta – ağını sarısından ayırın
çay qaşığının dörddə biri qədər vanil ekstraktı
yarım stəkan Ardı »