Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

PiroqlarTez hazırlanan piroq

Dadlı piroqun daha bir resepti

Ərzaqlar:
Xəmir üçün:
3 ədəd yumurta
1 stəkan un
1/3 stəkan nişasta
0,5 stəkan xama və yaxud qatıq
0,5 stəkan mayonez
0,5 ç.q. soda
1 ç.q. duz
Iç üçün:
4-5 ədəd bişmiş yumurta
Soğan
Duz
Hazırlanma qaydası:
Xəmiri hazırlamaq üçün: yumurtaların üzərinə mayonez, xama, duz və soda əlavə edib, yaxşıca qarışdırın. Sonra üzərinə ələkdən keçirilmiş un, nişasta əlavə edib, yenidən xəmiri qarışdırın. Xəmir xama kimi olmalıdır.

İç hazırlamaq üçün: soğanı xırda-xırda doğrayıb, yağda qızardın. Bişmiş yumurtaları sürtkəcin xırda gözündən keçirib, üzərinə yağda qızardılmış soğanı əlavə edin. Duz səpməyi unutmayın.
Xəmirin yarı hissəsini xüsusi forma qabına yerləşdirib, üzərinə hazırladığınız içi tökün. Sonra xəmirin qalan hissəsini yenidən üzərinə töküb, 180 dərəcə qızdırılmış sobada 25 dəqiqə Ardı »

PiroqlarZebra piroqu

Tərkibi:

Şəkər – 2 stəkan
Yumurta – 5 ədəd
Kərə yağı – 200 qr.
Xama – 1 stəkan
Un – 2 stəkan
Kakao – 2 xörək qaşığı

Hazırlanması:

Yumurtanı ağarana kimi şəkərlə birlikdə çalın. Un, soda, bir az ərimiş kərə yağı və xama əlavə edib yavaş-yavaş qarışdırın. Hazır xəmiri iki hissəyə bölün. Bir hissəyə 2 xörək qaşığı un, ikinci hissəyə isə 2 qaşıq kakao əlavə edin. Sonra qarışımları yağlı tavaya növbə ilə dairə formasında tökməyə başlayın. Qətiyyən qarışdırmayın.

200 dərəcədə yarım saat bişirin.

Qeyd: əgər piroqun üst hissəsi bişib, iç hissəsi çiy qalıbsa, üstünü falqa kağızı ilə örtün, 180 dərəcədə bişməyə qoyun. Ardı »

PiroqlarAsan Paxlava və yaxud Soçi Piroqu

Novruz bayrami üçün paxlava bişirməyi planlayırsınızsa, və əsl Azərbaycan paxlavasını bişirmək sizin üçün zəhmətli və vaxtaparan gəlirsə, onda daha tez bişirilən və eyni dərəcədə ləzzətli başqa paxlava növünü bişirin. Bu paxlavaya müxtəlif adlarla rast gələ bilərsiniz – Tənbəl Paxlava, Soçi Piroqu, Qozlu Piroq, Asan Paxlava.

25 paxlava üçün

Ərzaqlar

Xəmir üçün:
3 stəkan əla növ un (465 g)
250 g kiçik-kiçik doğranmış kərə yağı
1 stəkan (200 g ) xama
1 çay qaşığı soda
2 yumurta sarısı

İç üçün:
2 səkan şəkər tozu
2 yumurta ağı
2 ½ stəkan (300 g) maşının iri dişindən keçirilmiş qoz ləpəsi (toz kimi olmasın, qoz bir az diri olmalıdır ki, yeyəndə hiss olunsun)

Üstü üçün:
1 yumurta sarısı

Lazım olanlar: Ardı »

PiroqlarKəsmikli yay piroqu

Yay ayların ən sevimli şirniyyatı

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

100 qram kərə yağı

1 ədəd yumurta

1/3 şəkər tozu

1 ç.q. qabartma tozu

0,5 ç.q. vanil şəkəri

1,5 stəkan un

1 ç.q. kakao

Kəsmikli iç üçün:

500 qram kəsmik

3 ədəd yumurta

0,5 stəkan şəkər tozu

1 ç.q. nişasta

30 qram kərə yağı

kişmiş, qoz ləpəsi, limon qabığı (sedra), qara gavalı, kuraqa ( qaysı qurusu)

Hazırlanma qaydası:

Unu ələkdən keçirib, qabartma tozu ilə qarışdırın. Boşqabda yumuşaldılmış kərə yağın üzərinə şəkər tozu, kakao, yumurta və vanil şəkəri əlavə edib, yaxşıca qarışdırın. Sonra tədricən un əlavə edib, xəmir yoğurmağa Ardı »

PiroqlarƏtli makaronlu piroq

Dadlı yeməklərin daha bir resepti

Ərzaqlar:

500 qram mal əti

3 ədəd soğan

2 ədəd pomidor

150 qram makaron (sraqetti, lapşa)

200-250 qram bərk pendir

Cəfəri, şüyüd

Duz, istiot

Xörəyin şirəsi üçün:

2 x.q. mayonez, xama

2 x.q. tomat pastası

100 ml qaymaq və ya süd

Hazırlanma qaydası:

Pomidorları yuyub, qurulayıb, halqa formasında doğrayın. Göyərtini təmizləyib, yuyub, xırda-xırda doğrayın. Pendiri sürtkəcdən keçirin. 2 ədəd soğanı halqa formasında doğrayın.

Mal ətini və 1 ədəd soğanı təmizləyib, yuyub, ətçəkən maşınından keçirin. Sonra tavada bitki yağında hazırlanmış farşı 10-15 dəqiqə ərzində qarışdıraraq, qovurun. Üzərinə duz və istiot səpməyi unutmayın. İstəsəniz, bişmiş farşı yenidən ət çəkən maşından keçirə bilərsiz.

Makaronu suda bişirib, xörəyin şirəsini hazırlamağa başlayın.

Xörəyin şirəsini hazırlamaq üçün: mayonezin üzərinə Ardı »

PiroqlarAlmalı-armudlu piroq

Daha bir meyvəli şirniyyat

Ərzaqlar:
500 qram qat-qatlı xəmir
2 alma
1 armud
1 x.q. təmizlənmiş badam
1 x.q. konyak
2 x.q. şəkər tozu
1 ədəd yumurta

Hazırlanma qaydası:

Qat-qatlı xəmiri 2 kündəyə bölün. Kündənin birini yayaraq, forma qabına yerləşdirib, soyuducuda saxlayın. O biri kündəni isə yayaraq, üzərində naxışlı kəsiklər edib, soyuducuya yerləşdirin.
Alma və armudu yuyub, təmizləyin. Sonra meyvələri nazik – nazik dilimləyib, üzərindən 1 xörək qaşığı konyak gəzdirin. Təmizlənmiş badamı blenderdən keçirin.
Forma qabında yerləşən xəmiri soyuducudan çıxarıb, üzərinə dilimlənmiş meyvələri düzün. Meyvələrin üzərindən üyüdülmüş badam və şəkər tozunu səpin.
Xəmirin kənarlarına yumurta çəkib, üzərindən kəsikli olan xəmiri yerləşdirin. Sonra piroqun üstünə yumurtanın sarısını çəkərək, üzərinə şəkər tozu səpib, 10-15 dəqiqə ərzində Ardı »

PiroqlarMannik piroqu

Mannik hələ XIII əsrdən sevilən şirniyyat növlərindən biri hesab edilməkdədir. Lakin illər keçdikcə onun da resepti bir qədər dəyişmiş, tərkibinə yeni ərzaqlar daxil edilmişdi.

Mannik piroqunun hazırlanmasında süddən, xamadan, qatıq və yoqurtdan istifadə edə bilərsiniz.

Ərzaqlar:

Yumurta – 3 ədəd;
Manna yarması – 1 st.;
Xama – 1 st.;
Şəkər tozu – 1 st.;
Çay sodası – ½ ç/q.
Hazırlanması:

Yumurtanı şəkər tozu ilə qarışdırıb, üzərinə manna yarmasını və xama ilə çay sodası qarışığını əlavə edirik.

Xəmir oladilərin xəmirinə bənzəyir, onu yağ sürtülmüş formaya tökürük və 160-180 dərəcə temperaturda 50-60 dəqiqə bişiririk. Xəmirə zövqə görə kişmiş, fındıq və digər çərəzlər qatmaq olar.

Mannik bişəndən sonra onu süfrəyə qatılaşdırılmış südlə və ya mürəbbəylə Ardı »

PiroqlarToyuqlu kartoflu piroq

Dadı damağınızdan getməyəcək

Ərzaqlar:

500 qram hazır qat-qatlı xəmir

1 yumurta sarısı

bitki yağı

İç hazırlamaq üçün:

2 ədəd toyuq budu

3 ədəd kartof

1 ədəd soğan

50 qram kərə yağı

duz, istiot

Piroqun içini hazırlamaq üçün: toyuq budlarını yuyub, ətini sümükdən ayıraraq, xırda kubik şəklində doğrayın.

Soğanı təmizləyib xırda-xırda, kartofu isə nazik dilimlərlə doğrayın. Sonra bir boşqabda xırda doğranılmış toyuq ətini, soğanı və kartofu birləşdirin. Üzərinə duz, istiot və 2 xörək qaşığı su əlavə edib, yaxşıca qarışdırın.

Hazır qat-qatlı xəmiri iki bərabər olmayan hissəyə bölərək, nazik şəkildə yayın. Xəmirin böyük hissəsini yağlanmış xüsusi forma qabına yerləşdirib, üzərinə toyuq içi tökün. Sonra üstündən xırda kubik şəklində doğranılmış kərə yağını tökün.

Xəmirin qıraqlarını toyuq için üzərinə Ardı »