Praktik meslehetler → Süd və süd məhsulları
[color=#b53dd2]Pasterizə edilmiş südü çıxmaq şərti ilə, südü qaynadın. Əgər siz pasterizə edilmiş südü bir gündən artıq saxlamaq istəyirsinizsə, onu da qaynatmaq lazımdır.
Südü orta odda alüminium qazanda qaynadın. Əgər güclü odda, minalanmış qabda qaynatsanız, o hökmən yanacaq. Əgər qazanın dibinə bir tikə qənd qoysanız, süd tez qaynayar və yanmaz.
Südü qaynadanda qidalı maddələr qabın dibinə və di-varlarına az çöksün deyə, onu vaxtaşırı qaşıqla qarışdırın. Əgər qaynatma zamanı bir litr südə bir çimdik duz, yaxud 1 çay qaşığı şəkər tozu əlavə etsəniz, o, uzun müddət turşumaz və vitaminləri itməz.
Əgər süd yanıbsa, onu dərhal başqa qaba tökmək lazımdır (qarışdırmayaraq).
Təzə südü işıqda Ardı »