Praktik meslehetler → Ərzaqlar Haqqinda Faydalı Məlumat
[color=#173bd3]Qoyun əti
Qoyun çəmdəyinin hissələri: I - kürək (qabaq ayaq); II - boyun; III - bel hissəsi; IV - döş; V - bud (dal ayaq)
Raqu – döş (qabırğa sümükləri ilə birlikdə), yaxud kürək (yastı sümüklə, lakin lülə sümüksüz) hissələrindən bişirilir.
Qovurma (plov üçün) – raqu kimi.
Tikə kabab – qoyun cəmdəyinin bel, yaxud bud hissəsindən, quzu cəmdəyinin isə kürək hissəsindən kəsilir.
Kotlet, tava-kabab, rizə-küftə və s. xörəklər üçün kürəyin yumşaq əti, döş götürülür.
Kəlləpaça, cızbız və digər bu kimi Azərbaycan xörəklərinin hazırlanması üçün kəllə, ayaq, qara ciyər, böyrək və bağırsaq subməhsullarından istifadə edilir.
Mal əti
Qaramalın can əti, bel əti, miyantəng və budun yuxarı və daxili hissələri Ardı »