Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiBadımcanlı pizza

Xəmiri üçün:
• 1 su stəkanı ilıq su
• 1 paket maya
• 1 ədəd yumurta
• 1 su stəkanı ilıq süd
• 1 çay qaşığı şəkər tozu
• Aldığı qədər un
• 1 çay qaşığı duz
• 1 yemək qaşığı zeytunyağı

Üzəri üçün:
• 1 qutu pomidor konservi
• ½ çay stəkanı zeytunyağı
• 1 şorba qaşığı tomat pastası
• Duz
• Qara bibər
• 1 ədəd badımcan
• 1 su stəkanı rəndələnilmiş mozerella pendiri
• 1 ədəd qırmızı soğan

Hazırlanması:
1. Maya və şəkəri yoğurma qabına alın və hər ikisi də əriyənə qədər qaşıqla qarışdırın.
2. Üzərinə ilıq süd, ilıq su və yumurtanı əlavə edin.
3. Şəkər, un, duz və zeytunyağını da əlavə etdikdən sonra yumuşaq xəmir yoğurun.
4. Üzərini Ardı »

Dünya mətbəxiMushi-Pan (qaynatma keks) resepti (Yapon mətbəxi)

Tərkibi:
250 qram un (2 su stəkanı)
2 çay qaşığı qabartma tozu
3 xörək qaşığı toz şəkər
1 xörək qaşığı darçın
Bir miqdar su
1 xörək qaşığı kişmiş
1xörək qaşığı iri doğranmış qoz
1 ədəd/ yumurta
1 paket vanil

Üzərinə:
Pudra şəkəri

Hazırlanması:
Unu, qabartma tozu, darçın və toz şəkəri ələyin. Suyu, yumurtanı, vanili, qoz və üzümləri əlavə edib qarışdırın. Hazırladığınız qarışığı kiçik qəliblərə tökün. Qəlibləri, su dolu bir qaba alın. Benmari üsulu bişirin. Üzərinə pudraşəkəri səpib servis edin.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiKirişəhər qutabi

Kirişəhər qutabi

İÇİ:

Soğanları yarım lobya şəkildə doğrayırıq. Tavaya az duru yağ qoyuruq və soğanı əlavə edirik. Bibərləri seçirik və incə nazik doğrayırıq. Pomidorları də soyub, kub kub doğrayırıq. Soğanı qovurmağa başlayırıq.Qiymənidə əlavə edərək bərabər qovururuq. Qiymə və soğan bişirdikdən sonra istiotu əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Abqora və pomidoru da əlavə edirik. Duzunu və qara bibəri ataraq qarışdırırıq. Cəfəri incə nazik doğrayırıq. Daxili xərcin altını bağlayırıq. İlk temperaturu çıxanda cəfəri əlavə edirik və qarışdırırıq. Unu qarışdırma qabına alırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq və yumurta qırırıq. Duru yağı tökürük. Unun üzərinə duzu səpirik. Meydana az da ilıq su tökürük. Ortadan Ardı »

Dünya mətbəxiTavada pizza

Ərzaqlar
1 armudu stəkan qatıq
3 armudu stəkan un
2 -3 yemək qaşığı duru yağ
1 yumurta
1 çay qaşığı qabartma tozu
Duz

Sous:
1 yemək qaşığı tomat
1 şirin qaşığı kəklikotu
2 yemək qaşığı duru yağ
Bir az su

Üzəri üçün:
Göbələk, sosiska, kolbasa, zeytun, holland pendiri kimi sevdiyiniz vəsaitlər

Hazırlanması:
Bütün vəsaitləri bir qabda qarışdıraraq yoğurun.
Xəmir qaşıqla tavaya yayılacaq şəkildə konsistensiyada olmalıdır (nə bərk, nə də çox axıcı)
Yağladığınız teflon bir tavaya xəmiri qaşıqla yayın.
Sonra sous vəsaitlərini ketçap konsistensiyas alınana qədər qarışdırıb xəmirin səthinə çəkin.
Üzərinə sevdiyiniz ərzaqları yerləşdirib ən üstünə də rəndələnilmiş holland pendirini səpib qapağını bağlayın.
Alçaq atəş üzərində bişirin.

Nuş olsun ! Ardı »

Dünya mətbəxiTas kababı resepti

Tərkibi:
500 qr mal əti
1 ədəd soğan
1 ədəd bibər
2 ədəd pamidor
4 ədəd kartov
2 x.q. tamat
Yağ
Duz, istiot
2 diş sarımsaq
Üstünə bəzək üçün cəfəri

Hazırlanması:
Əvvəlcə mal ətin quş başı doğrayıb qazana töküb oda qoyuruk ət öz suyun verənə kimi qazanın qapaqın örtmürük. Ət suyun verdikdə qazanın qapağını örtüb ətin suyu çəkilənə kimi gözləyirik. Ətin suyu təmiz çəkildikdə ay para doğradığımız soğanları ətin üzərinə töküb qovururuq. Sonra pamidoru sürkəncdən keçirdib ətə əlavə edirik və 5 dəq qazanın ağzı bağlı bir yerdə bişiririk. Sonra kartovu dördkünc doğrayırıq, bibəri uzunsov doğrayıb pamidorun suyu təmiz çəkilməmi yeməyimizə əlavə edib, qarışdırırıq. Duz, istiot, yağ, tamat vurub üzərinə ət bulyonu və ya Ardı »

Dünya mətbəxiAvokado buterbrodu

Tərkibi:
1 baton
1 avokado
50 qr yağ (mayonez)
Duz
İstiot
Hazırlanması:
Batonu dilimləyin. Əgər lap təzədirsə, tosterdə bir az qurudun. Avokadonun qabığını soyun. Dənəsini çıxardın. Lətini çəngəllə əzin. Çətindirsə, blenderdən keçirin. Duz, yağ və ya mayonez vurun (bunsuz da olar), qarışdırın. Baton dilimlərinin üzərinə çəkin. Zeytun, yaxud göyərti ilə bəzəyə bilərsiniz.
Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiPortağal şərbəti

Tərkibi:
200 qr. şəkər tozu
750 qr. su
1 su stəkanı portağal suyu
Yalnız sarı hissələri rəndələnmiş 1 xörək qaşığı portağal qabığı rəndəsi

Hazırlanması:
Təmiz bir qabda portağalın qabıqlarını şəkər tozu ilə yaxşıca ovuruq. Üzərinə bütün ərzaqları əlavə edib şəkər əriyincəyə qədər qarışdırın. Sonra soyuducuya qoyun. İstədiyiniz zaman şərbət stəkanlarının içinə iki ədəd buz ataraq servis edin.
Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiHinduşka filesi - Çöp kababı resepti

Tərkibi:
300 qr hinduşka filesi (adam sayına görә bişirilir)
Mayonez
Tomat pastası
Duz, istiot, sarıkök,
Kartof

Hazırlanması:
Bişirmәmişdәn 2-3 saat әvvәl fileni 1 qaşıq mayonez, 1 qaşıq tomat pastası və әdviyyatla basdırma edirik.
Soyulmuş, duzlanmış kartofları və əti çöp şişlərə çəkib sobaya bişmәyә qoyuruq.
Fileni çöp şişlərə taxıb sobada bişiririk.
Süfrəyə verilərkən üzәrinə soğan, sumaq, kәklikotu vurulur.

Nuş olsun! Ardı »