Dünya mətbəxi → Badımcanlı pizza
Xəmiri üçün:
• 1 su stəkanı ilıq su
• 1 paket maya
• 1 ədəd yumurta
• 1 su stəkanı ilıq süd
• 1 çay qaşığı şəkər tozu
• Aldığı qədər un
• 1 çay qaşığı duz
• 1 yemək qaşığı zeytunyağı
Üzəri üçün:
• 1 qutu pomidor konservi
• ½ çay stəkanı zeytunyağı
• 1 şorba qaşığı tomat pastası
• Duz
• Qara bibər
• 1 ədəd badımcan
• 1 su stəkanı rəndələnilmiş mozerella pendiri
• 1 ədəd qırmızı soğan
Hazırlanması:
1. Maya və şəkəri yoğurma qabına alın və hər ikisi də əriyənə qədər qaşıqla qarışdırın.
2. Üzərinə ilıq süd, ilıq su və yumurtanı əlavə edin.
3. Şəkər, un, duz və zeytunyağını da əlavə etdikdən sonra yumuşaq xəmir yoğurun.
4. Üzərini Ardı »