Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Toyuq yeməkləriLavaşda toyuq

Lavaşda toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

600 q. Toyuq əti
2 soğan
4 yaşıl istiot
Soya sosu
İstiot
Zeytun yağı
1 kasa rəngli göyərti
10 lavaş

İÇİ:

Toyuq ətini uzununa doğrayırıq. Soğanları pizzalık doğrayırıq. Dərin bir tavaya zeytun yağı tökürük, toyuğu əlavə edirik və qovurmağa başlayırıq. Toyuq, suyunu qoyub çəkəndə soğanı əlavə edirik və qovurmağa davam edirik. Bibərləri doğrayıb əlavə edirik. Bişməsinə yaxın soya sosu və istiot tökürük. Tamamilə bişirəndə ocaqdan alırıq. Rəngli göyərti doğrayırıq. Lavaş içinə göyərti qoyuruq, toyuq xərcdən qoyuruq və dürmək kimi bürüyərək xidmət edirik. Ardı »

Toyuq yeməkləriSobada balqabaqlı toyuq

Sobada balqabaqlı toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

2 bütün toyuq sinəsi
3 qabaq
2 kənd istiotu
1 qırmızı istiot
4 pomidor
4 diş sarımsaq
Zeytun yağı
Duz
İstiot

BEŞəMEL SOSU ÜÇÜN:

2 şorba k. Kərə yağı
1 şorba k. Un
2 su b. Süd
Duz
İstiot

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kaşar pendiri

İÇİ:

Toyuq döşləri quşbaşı doğrayırıq. Balqabaqları yumru girdə dilimdir. Qazanda su qaynadırıq və balqabaqları atırıq. Duzunu səpirik. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Yaşıl bibərləri və qırmızı istiot seçirik və xırda doğrayırıq. Pomidorları kub doğrayırıq. Sarımsaqları da incə nazik doğrayırıq. Bir tavaya duru yağ tökürük və toyuğu qovururuq. Ayrı bir tavaya Ardı »

Toyuq yeməkləriKöz badımcanlı toyiq dürməyi

Köz badımcanlı toyiq dürməyi

MATERİAL SİYAHISI:

500 q. Toyuq
4 pomidor
4 diş sarımsaq
1 dəstə reyhan
Zeytun yağı
Kaşar pendiri (holland)
Duz
İstiot

SOSU ÜÇÜN:

3 badımcan
2 qırmızı istiot
Zeytun yağı
Duz
İstiot

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

Lavaş

İÇİ:

Badımcanları və qırmızı bibərləri ocaq üstü közle-mə aparatında közle-yirik. Közle-dikdən sonra soyuruq.Badımcan və bibərləri sətirlə incə incə qıyırıq. Sonra ikisini qarışdırıb yeni sətirdən keçiririk. Toyuq bud ətini sümüyündən ayırıb doğrayırıq. Sarımsağı, soyulmuş pomidorları və reyhanı də doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük.

Toyuqları və sarımsağı atıb qovururuq. Pomidorları əlavə edirik və bişirməyə davam edirik. Son olaraq duzunu və qara Ardı »

Toyuq yeməkləriToyuq qovurmalı əriştə

Toyuq qovurmalı əriştə

MATERİAL SİYAHISI:

600 q toyuq budu
1 soğan
3 diş sarımsaq
1 paket göbələk
1 kasa pomidor qurusu
1 kök gül kələmi
Zeytun yağı
Duz
İstiot

RİŞTƏ ÜÇÜN:

4 su stəkanı rənqli əriştə
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duz
Su

İÇİ:

Toyuq budları quşbaşı doğrayırıq. Soğanı və sarımsaqları yeməli doğrayırıq. Böyük bir tavaya zeytun yağı tökürük. Tavaya əvvəl toyuqları qoyuruq və qovurmağ başlayırıq. Toyuq, suyunu qoyub çəkəndə soğan və sarımsağı əlavə edirik. Göbələkləri kub doğrayırıq. Göbələyi da əlavə edirik. Pomidor qurusunu doğrayıb əlavə edirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Toyuq sote-yimiz bişirəndə ocaqdan alırıq.

Qazanda Ardı »

Toyuq yeməkləriÇölmədə toyuq ləvəngi

Ərzaqlar

Toyuq – 1 ədəd

Qoz ləpəsi – 200 q

Qırmızı soğan – 2 ədəd

Alça turşusu – 2 x.q.

Kərə yağı – 2 x.q.

Su – 1 st

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası
1.Toyuğa duz, istiot vurulur, alça turşusu çəkilir.
2.Ləvəngini hazırlamaq üçün: Qoz və soğan ətçəkən maşınından keçirilir, soğanın acısı tənziflə sıxılır. Qoz və soğan qarışığına alça turşusu, duz və istiot əlavə edilib qarışdırılır.
3.Ləvəngi toyuğun içinə doldurulur, qazana yerləşdirilib üzərinə su, ləvənginin qalan hissəsi və kərə yağı əlavə olunur və vam odda yağa düşünəcən bişirilir. Ardı »

Toyuq yeməkləriTəzə kartoflu toyuq

Təzə kartoflu toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

Yarım kq toyuq budu
1 kasa göbələk
1 kasa əkin soğan
3 diş sarımsaq
3 pomidor
2 yaşıl istiot
1 qırmızı istiot
Duz
İstiot
Zeytun yağı

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kaşar pendiri (holland)

LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:

500 q. Təzə kartof
1 çimdik biberiye
Duz
Toz qırmızı istiot
Zeytun yağı

İÇİ:

Təzə kartofları ortadan ikiyə kəsirik və qarışdırma qabına alırıq. İçinə zeytun yağı tökürük. Biberiye yarpaqları atırıq. Duz, toz qırmızı istiot atırıq və qarışdırırıq. Soba xonçasına yağlı kağız etdiririk və kartofları qoyuruq. İstəyə görə üstünə bir az da sarıkök səpərik. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada Ardı »

Toyuq yeməkləriMakaronlu kənd toyuqu

Makaronlu kənd toyuqu

MATERİAL SİYAHISI:

1 bütün kənd toyuğu
1 paket makaron
1 kasa pomidor qurusu
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duz
İstiot
Zeytun yağı

İÇİ:

Kənd toyuğunu soba xonçasına qoyuruq. Üzərinə zeytun yağı tökürük. Duzunu atırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada 2 saat qədər bişiririk.

Makaronu qaynayan suya qoyuruq. Duzunu və zeytun yağını tökürük. Makaron pörtəndə süzürük. Pomidor qurusunu doğrayırıq. Tavaya kərə yağını qoyuruq. Quru pomidorları qoyuruq və qovururuq

Boşqaba makaron tökürük. Meydana toyuğu oturduruq. Üstünə də pomidor qurusunu tökərək servis edirik Ardı »

Toyuq yeməkləriSobada səbzəli toyuq

Sobada səbzəli toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

500 q toyuq döş
1 kasa əkin soğan
1 kasa yaşıl noxud
2 yerkökü
1 kartof
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 xörək qaşığı istiot abqora
3 diş sarımsaq
1 çimdik biberiye
Zeytun yağı
Duz
İstiot

PLOV ÜÇÜN:

2 su stəkanı düyü
1 çay stəkanı arpa əriştə
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Toyuq döşünü quşbaşı doğrayırıq. Kökləri və kartofu də küp doğrayırıq. Sarımsaqları doğrayırıq. Geniş bir qaba tomatları qoyuruq. Zeytun yağını tökürük və çırpma teliylə qarışdıraraq sos halına gətiririk. Üçün toyuğu, əkin soğanı, sarımsağı, noxudu, kartofu, kökü qarışdırma qabına Ardı »