Toyuq yeməkləri → Toyiqlu səbzili dürmək
MATERİAL SİYAHISI:
600 q. Toyuq budu
1 qırmızı istiot
4 iti istiot
1 pomidor
2 soğan
2 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı istiot abqora
1 ovuc içi qədər təzə kəklikotu
Duz
İstiot
Zeytun yağı
XİDMƏTİ ÜÇÜN:
Lavaş
İÇİ:
Toyuq budları sümüklərindən ayırırıq. Toyuqları barmaq barmaq doğrayırıq. Yüksək temperaturda toyuqları qovururuq Qırmızı və yaşıl bibərləri təmizləyirik. Toyuqları doğrayan kimi doğrayırıq. Soğanları pizzalik doğrayırıq. Sarımsaqları və təzə kəklikotu nazik doğrayırıq. Toyuq, suyunu qoyub çəkəndə əvvəlcə soğanı qatıb qarışdırırıq.
Arxasınca bibərləri və sarımsaqları əlavə edirik. Bir az da qarışdırandan sonra tomatı qoyub qovurmaya davam edirik. Duzunu və qara Ardı »