Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Toyuq yeməkləriToyuqlu dolma

Toyuqlu dolma

MATERİAL SİYAHISI:

4 toyuq budu
1 banka ləvazimatlar
3 su stəkanı çuğundur əriştə
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 su stəkanı kaşar pendiri rəndəsi
Biberiye
Duz
İstiot
Zeytun yağı
Su

İÇİ:

Toyuq budları bıçaqla açıb sümüyünü çıxarırıq. Ya da bu prosesi qəssab edir Soyuducu poketini açırıq və toyuq ətini qoyuruq. Poketi toyuğun üzərinə bağlayırıq. Et vuracağıyls vuraraq toyuğu əzirik Toyuğun duzunu və istiotunu vururuq İçlərinə ləvazimatlar və kaşar pendiri rəndəsi qoyuruq. Poketin köməyi ilə rulon şəklində bükürük. Yağlanmış şüşə soba qabına rulonları düzürük. Üzərinə zeytun yağı töküb, bir budaq biberiye qoyuruq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Ardı »

Toyuq yeməkləriIspanaqlı beşəməl souslu toyuq

Ispanaqlı beşəməl souslu toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

2 bütün toyuq sinəsi
1 dəstə ispanaq
2 soğan
1 qırmızı istiot
3 diş sarımsaq
1 çimdik biberiye
3 pomidor
Zeytun yağı
Duz
İstiot

BEŞAMEL SOSU ÜÇÜN:

1,5 su stəkanı süd
1 xörək qaşığı ilə un
1 xörək qaşığı kərə yağı
Duz
İstiot
Muskat qozu

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kaşar pendiri

İÇİ:

Soğanları piyazlık doğrayırıq. Qırmızı bibəri təmizləyib nazik nazik doğrayırıq. Sarımsaqları da nazik doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük. Soğan və qırmızı istiotu tavaya alıb qovururuq Duzunu və qara bibəri qoyuruq. İspanaq yarpaqlarını iri doğrayıb tavaya əlavə edirik. 1-2 dəqiqə daha qarışdırıb altını bağlayırıq. Ardı »

Toyuq yeməkləriGöbələkli tərəvəzli toyuq

Göbələkli tərəvəzli toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

500 q. Toyuq
2 pomidor
2 diş sarımsaq
1 ovuc içi qədər təzə kəklikotu
Duz
İstiot

LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:

500 q. Qır göbələyi
1 qırmızı istiot
3 kənd istiotu
2 soğan
Zeytun yağı
Duz
İstiot

İÇİ:

Toyuq ətini və göbələkləri barmaq şəklində doğrayırıq. Bir tavaya duru yağ töküb göbələyi qovururuq. Qırmızı istiotu, yaşıl bibərləri və soğanları doğrayırıq. Göbələyin yanına əlavə edirik. Duzunu, istiotu atırıq və bişəndə altını bağlayırıq. Digər tavaya duru yağ tökürük və toyuğu qovururuq

Sarımsağı da toyuğa əlavə edib bişirməyə davam edirik. Pomidorları soyuruq və doğrayırıq. Pomidoru də toyuğun tavaya əlavə edirik. Ardı »

Toyuq yeməkləriToyuq Kotleti

Ərzaqlar

Toyuq filesi – 500 q

Çörək – 200 q

Süd – 200 q

Yumru düyü – 300 q

Kərə yağı – 100 q

Çerri pomidoru – 2 ədəd

Xiyar – 1 ədəd

Suxarı

Duz


Hazırlanma qaydası

1. Toyuq filesi iri-iri doğranılır. Çörək süddə isladılır. Çörəyin südü sıxılıb toyuq əti ilə birlikdə ətçəkən maşınından keçirilir.

2. Farşın içinə bir az süd əlavə edilib əllə qarışdırılır.

3. Kotlet formasında düzəldilib suxarıya batırılır. 10-15 dəqiqə soyuducuda saxladıqdan sonra yağ tökülmüş tavada qızardılır.

4. Düyü qaynayan duzlu suda bişirilib süzülür.

5. Bişmiş düyü formayla boşqaba qoyulur, yanına kotletlər düzülür.

6. Çerri pomidoru və fal-fal doğranmış xiyarla bəzək verilir. Ardı »