Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Balıq xörəkləriQızılbalıq şişdə

Qızılbalıq şişdə

İÇİ:

Qızılbalıq can əti kimi dərisi ilə birlikdə təmizləyirik. Küp kimi doğrayırıq. Qarniturları üçün, limon və bibərləri doğrayırıq. Çöp şişlərə qızılbalıq kəsiyi, limon, dəfnə yarpağı, yaşıl bibər və qırmızı istiot olmaq üzrə düzürük Soba xonçasına şişləri qoyuruq. Üzərinə duz, istiot və duru yağ töküb öncədən isidilmiş 200 dərəcə sobada bişiririk.

Gül kələmi çiçəklərindən ayırıb qaynadırıq. Sonra göyərtini itirməməsi üçün soyuq suya salırıq. Bir neçə dəqiqə saxlayıb süzürük. Xidmət qabının kənarlarına gül kələmi qoyuruq.

2 soğanı doğrayıb 2 ayrı tavada bir az duru yağ ilə qovururuq. Birinə yuyulmuş soya filizini digərinə yuyulmuş göbələkləri qoyub qovururuq. Reyhanı incə bir şəkildə Ardı »

Balıq xörəkləriBalıq küftəsi

Balıq - 200q,

noxud – 20q,

düyü – 15q,

alça – 10q,

kartof – 150q,

baş soğan – 20q,

zəfəran – 0,05q,

istiot,

duz.


Nərə və ya uzunburun balığın əti baş soğanla ətçəkən maşından keçirilir. Qiyməyə düyü, duz və istiot qatılıb qarışıdırılır. Qiymədən hər paya 1-2 ədəd küftə hazırlanır, içərisinə 2 ədəd alça qurusu qoyub yumurlanır. Balığın yeyilməyən hissəsindən hazırlanmış bulyon süzülür, əvvəlcədən isdadılmış noxud yarımhazır olunca bişirilir. Sonra ardıcıllıqla balıq ətindən hazırlanmış küftələr, kartov, xırda doğranmış soğan əlavə edilir, zəfəran şirəsi vurulub hazır olunca bişirilir. Ardı »

Balıq xörəkləriKağızda Alabalıq

Kağızda Alabalıq

MATERİAL SİYAHISI:

1,5 kq alabalıq can əti
2 soğan
1 kartof
1 çimdik biberiye
2 limon
Duz
İstiot
Zeytun yağı

LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:

500 q istridiyə göbələyi
3 diş sarımsaq
1 dəstə reyhan
Zeytun yağı
Duz
İstiot

İÇİ:

Soğanları və kartofları kub doğrayırıq. Yağlı kağızdan orta hesabla boşqab böyüklüyündə kvadrat parçalar kəsirik. Yağlı kağızların ortasına gətirən və kartofları bölüşdürürük. Alabalıq can ətimizi 8 pay çıxacaq şəkildə kəsirik. Yağlı kağızlardakı soğan və kartofların üzərinə alabalıqları qoyuruq. Duz və istiotu atırıq. Zeytun yağını tökürük. Limonları dilim kesirik. Hər balıq parçasının üstünə bir dənə biberiye budağı bir dilim də limon Ardı »

Balıq xörəkləriBalıq Buğlaması

Balıq Buğlaması

Azərbaycanda balıq buğlamasının bir çox növü var. Onlardan biri burada gördüyünüz bölgə (beluqa) balığından hazırlanan buğlamadır. Bölgə balığınız yoxdursa, onu bişdiyində dağılmayacaq hər hansı bir balıq növüylə əvəz edə bilərsiniz.

4 pay üçün

1 kilo bölgə balığı (beluqa) – tikələrə bölünmüş
2 ədəd pomidor – qabığını soyub, doğrayın (2 stəkan alınmalıdır)
1 ədəd yaşıl bibər – doğrayın (1 stəkan alınmalıdır)
1 ədəd kərəviz sapı – doğrayın (yarım stəkan alınmalıdır)
yarım stəkan doğranmış cəfəri
2 ədəd dəfnə yarpağı
1 ədəd kiçik limon – 4 dilimə kəsilmiş
4 xörək qaşığı kərə yağı
duz, istiot


Qazan və ya dərin tavanın dibinə balıqları düzün. Duz-istiot səpin. Qalan ərzaqları Ardı »

Balıq xörəkləriKari souslu levrek

İÇİ:

Levrek-ləri təmizləyib can əti alırıq Can əti balıqların yarısının üstünə duz və istiot atırıq. Limonu dilimləyib və dilimləri də ikiyə kəsirik. Boş buraxdığımız sümüksüz ətləri digərlərinin üzərinə, xarici hissəsi üstündə qalacaq şəkildə bağlayırıq.

Yaşıl soğan sahələrini isti suya salıb çıxarırıq. Beləliklə, yumşalırlar. Sümüksüz ətləri yaşıl soğanla bir-birinə bağlayırıq. Yağlanmış soba xonçasına alırıq. Üzərinə duz və istiot atırıq. Əvvəldən isidilmiş 200 dərəcəlik sobada bişiririk. Göbələkləri dilimdir.

Bibərləri təmizləyib doğrayırıq. Soğanları da xırda doğrayırıq. Qazana duru yağ qoyuruq. Soğanı qovururuq Bibərləri və göbələyi da əlavə edərək bərabər qovururuq. Servis edərkən göyərtiləri əlimizlə sınırıq və boşqaba qoyuruq. Qovurduğumuz tərəvəzi də Ardı »

Balıq xörəkləriSobada pişmiş alabalıq

Ərzaqlar

Alabalıq – 1 ədəd

Limon – 5 dilim

Kərə yağı – 50 q

Göyərti (keşniş, tərxun) – ¼ hissə

Duru yağ

Duz, qırmızı istiot

Sous üçün:

Zeytun yağı – 2x.q.

Portağal şirəsi

Narşərab


Hazırlanma qaydası
1.Balığın içinə duz, istiot, ovulmuş göyərti və limon dilimləri qoyulur, hər iki tərəfinə kərə yağı çəkilib yağlanmış listə yerləşdirilir.
2.Balıq 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada, hər 5 dəqiqədən bir üzərinə duru yağ gəzdirilərək 25 dəqiqə bişirilir.
3.Sousu hazırlamaq üçün: portağal şirəsi, zeytun yağı, narşərab qarışdırılır.
4.Hazır olmuş balığın içliyi (limon dilimləri, göyərti) çıxarılır, balığın qabığı soyulur, üzərinə qırmızı istiot səpilir.
5.Balıq süfrəyə sousla, kubvarı doğranılmış qarpız və tərxunla verilir. Ardı »

Balıq xörəkləriKartoflu levrek

Kartoflu levrek

MATERİAL SİYAHISI:

3 levrek can əti
3 kartof
2 diş sarımsaq
1 dəstə reyhan
3 şorba k. Kərə yağı
Duz
İstiot
Toz qırmızı istiot

LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:

1 buruq
3 salxım pomidor
2 budaq təzə soğan
Rəngli bibərlər
Limon
Zeytun yağı

İÇİ:

Boşqaba yağlı kağız etdiririk, levrek sümüksüz ətləri dərili hissələri zəminə baxacaq şəkildə düzürük.Üzərinə duz və dəyirman istiot qırırıq. Üstlərinə reyhan yarpaqları qoyuruq. Sarımsaqları incə-incə doğrayıb balıqların üzərinə düzürük .Kartofları soyuruq və rəndənin incə dilim hissəsindən dilimləyirik İncə dilim kartofları balıqların üzərinə ucları üst-üstə gələcək şəkildə diziyoruz.

Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Sobadan çıxanda levrek-ləri diqqətli bir şəkildə boşqaba alırıq. Ardı »

Balıq xörəkləriSaxsıda köbələkli levrek sarma

Saxsıda köbələkli levrek sarma

İÇİ:

Göbələkləri dilim dilim doğrayırıq. Tavaya duru yağ qoyaraq göbələkləri qovururuq. Sonra bibərləri nazik nazik doğrayıb tavaya əlavə edirik. Pomidorları də doğrayaraq tavaya alırıq və qovurmaya davam edirik.Qovrulmuş tərəvəzlərin altını bağlayıb soyumağa qoyuruq.

Can əti edilmiş levrek-ləri dəzgaha düzürük. Üzərinə duz və istiot səpirik. Daxili xərci içlərinə bölüşdürürük. Rulon şəklində bükürük. Biberiye-lərin saplaq hissələrini qırırıq. Çeri pomidorlara biberiye sapını batırırıq. Sonra da balığın ortasına batırırıq.

Saxsıya balıqları düzürük. Aralarına pomidor sos tökürük. Üzərinə zeytun yağı gəzdiririk. Əvvəldən isidilmiş 240 dərəcəlik sobada bişiririk.

SAXSIDA GÖBƏLƏKLİ LEVREK sarma

4 levrek
1 pk. Mədəniyyət göbələyi
1 pk. Qayın göbələyi
Ardı »