Balıq xörəkləri → Sobada qoza balığı
MATERİAL SİYAHISI:
4 qoza
2 soğan
1 limon
Dəfnə yarpağı
Duz
İstiot
Zeytun yağı
SALATI ÜÇÜN:
4 pörtmüş kartof
1 kasa istiotlu zeytun
Yarım dəstə semizot-u
Limon
Zeytun yağı
İÇİ:
Qozaları balıqçıda can əti hazırladırıq, ya da özümüz edirik. Soğanları xırda doğrayırıq. Soba xonçasına yağlı kağız salırıq. Üzərinə doğrayan soğanları səpirik. Dəfnə yarpağı atırıq. Üstünə də can əti qozaları düzürük.Üzərinə zeytun yağı tökürük, dəyirmandan duz və istiot qırırıq.
Limonu incə və xırda doğrayıb balıqların üstünə yığırıq. Əvvəldən isidilmiş 210 dərəcəlik sobada bişiririk. Salatı üçün, pörtmüş kartofları kub doğrayırıq. İstiotlu zeytunları halqa doğrayırıq. Semizot-unu da doğrayırıq. Hamısını qarışdırma qabına alırıq. Lumunu sıxırıq Ardı »