Balıq xörəkləri → Sobada ıspanaqlı levrek
İÇİ:
Enli bir qazana su tökürük və qaynadırıq. Qaynayanda balıqları içinə atırıq. Soğanı dördə bölərək qazana atırıq. Dənə istiotu və dəfnə yarpağını da atırıq. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Bişməsinə yaxın duzunu da atırıq. Bişəndə altını bağlayırıq və soyumağa qoyuruq.
Dərin bir qazana su tökürük və qaynadırıq. İspanaq dəstəyini qaynar suya batırırıq və atsan soyuq suya salıb çıxarırıq. Şüşə soba qapının zəmininə yabanı ispanaq yarpaqlarını qat qat qoyuruq. Seçdiyimiz levrek ətini də əzələnin üzərinə parça parça qoyuruq. Şüyüdü, nanə, cəfəri və təzə soğanı incə nazik doğrayırıq və levrek-lərinə üstünə səpirik. Dil pendirini rəndələyirik və üstünə səpirik. Qalan yabanı ispanaq yarpaqlarını Ardı »