Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Balıq xörəkləriSobada ıspanaqlı levrek

Sobada ıspanaqlı levrek

İÇİ:

Enli bir qazana su tökürük və qaynadırıq. Qaynayanda balıqları içinə atırıq. Soğanı dördə bölərək qazana atırıq. Dənə istiotu və dəfnə yarpağını da atırıq. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Bişməsinə yaxın duzunu da atırıq. Bişəndə altını bağlayırıq və soyumağa qoyuruq.

Dərin bir qazana su tökürük və qaynadırıq. İspanaq dəstəyini qaynar suya batırırıq və atsan soyuq suya salıb çıxarırıq. Şüşə soba qapının zəmininə yabanı ispanaq yarpaqlarını qat qat qoyuruq. Seçdiyimiz levrek ətini də əzələnin üzərinə parça parça qoyuruq. Şüyüdü, nanə, cəfəri və təzə soğanı incə nazik doğrayırıq və levrek-lərinə üstünə səpirik. Dil pendirini rəndələyirik və üstünə səpirik. Qalan yabanı ispanaq yarpaqlarını Ardı »

Balıq xörəkləriSobada Farelbalığı

Sobada Farelbalığı

İÇİ:

Yağlanmış soba xonçasına təmizlənmiş və dilim-dilim kəsilmiş balıqları düzürük. Üzərinə bir parça dəfnə yarpağı, üstünə də bir dilim limon qoyuruq. Sarımsaqları kiçik doğrayırıq və balıqların üstünə səpirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Üstünə zeytun yağı tökürük.

Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.garnitürü üçün, kartofları soyuruq və alma kəsiyi şəklində doğrayırıq. Yağlanmış soba xonçasına kartofları qoyuruq. Üstünə də duru yağ tökürük duzunu və istiotu atıb qarışdırırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk servis qabının ortasına qarışıq göyərtiləri qoyuruq.Rokanı əlimizlə qırıb
ortaya qoyuruq. Qırmızı soğanı xırda doğrayırıq. Çeri pomidorları də doğrayıb salatını bəzəyirik. Kənarlara kiçik kahı yarpaqlarını diziyoruz. Salatının kənarına Ardı »

Balıq xörəkləriSobada köbələkli ıspanaqlı Qızılbalıq

Sobada köbələkli ıspanaqlı Qızılbalıq

İÇİ:

Qızılbalıq can əti olaraq təmizləyirik. Derisinide çıxarırıq. Kub şəkildə doğrayırıq. Üzəri üçün, unu qarışdırma qabına qoyuruq. Duz səpirik. Bir az su əlavə edib, yumşaq bir xəmir yoğurub sakitləşdiririk. Tərəvəzləri üçün, soğan və göbələyi incə bir şəkildə doğrayırıq.

Duru yağ qoyduğumuz bir tavadan qovururuq. İspanaq yarpaqlarını doğrayıb əlavə edirik. Bir qədər qovurmaya davam edirik. Duz və istiot əlavə edirik. Doğramış olduğumuz balıqları saxsı qablarına bölüşdürürük. Duz və istiot səpirik. Qızardılmış tərəvəzləri balıqların üzərinə qoyuruq. Üstünə rəndələnmiş kaşar pendirini bölüşdürürük. Yoğrulmuş olduğumuz xəmiri blıqlarımızın sayına görə hissələrə bölüb oval şəkildə açırıq. Kənar hissələrini su ilə isladıb kiremtin ilə bağlayırıq. Ardı »

Balıq xörəkləriBalıq dolması

Balıq əti – 150q,

soğan - 10q,

üzüm yarpağı – 45q,

keşniş - 20q,

qatıq -50q,

istiot və duz.


Balığın (kütüm, suf, ağ balıq) təmizləyib sümükdən ayırırlar. Duz, istiot, xırda doğranmış baş soğan və keşnişlə qarışdırılır, ətçəkən maşından keçirilir. Üzüm yarpaqlarının saplağı kəsilir və qaynar suda pörtülür. Yarpağın hər birinə 25-30 qram qiymə bükülüb qazana yığılır. Üzərinə balığın sümüklərindən hazırlanmış bulyon tökülür və bişirilir. Süfrəyə verdikdə yanına qatıq qoyulur. Ardı »

Balıq xörəkləriÜzüm yarpağında çinekop

Üzüm yarpağında çinekop

İÇİ:

Çinekop-ların təmizləyirik. İçlərinə bir dilim limon qoyuruq. Duz və istiot qoyuruq. Üzüm yarpaqlarını piştaxtaya qoyub, qıraqlarını qatlayırıq. Ortasına çinekop-u qoyuruq.

Çinekop-un başı və quyruğu iki kənardan çıxacaq şəkildə yerləşdirdikdən sonra bürüyürük. Yarpaqla əhatə etdiyimiz balıqların üzərinə un səpirik. Ocaq üstü qızardılmış duru yağ tökürük. Üzum yarpaqlı balıqları çevirərək qızardırıq

10 çinekop
1 limon
Üzüm yarpağı
Duz
İstiot
Duru yağ Ardı »

Balıq xörəkləriBalıq qovurma bəyəndi

Balıq qovurma bəyəndi

İÇİ:

Balıq sümüksüz ətlərini uzun uzun dilimdir. İti bibərləri və qırmızı bibəri təmizləyib küp küp doğrayırıq. Pomidoru və göbələkləri da doğrayırıq. Sarımsaqları doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük, sarımsaqları və soğanları qovururuq. Arxasınca bibərləri və göbələkləri əlavə edirik.

Pomidoru də qoyuruq və qovurmağa davam edirik. Duzunu və qara bibər atırıq.ayrı bir tavaya az duru yağ tökürük və balıqları qoyaraq qovururuq. Bir az un səpirik. Duzunu və qara bibəri atıb qovurub altını bağlayırıq. qazana kərə yağını və unu qoyub qovururuq. Köz badımcanları xırda doğrayırıq və qazana əlavə edirik. Südünü veririk və konsistensiyanı tapana qədər qarışdırırıq. Tünd konsistensiyalı olsa, bir qədər süd Ardı »