Plovlar → Toyuqlu badımcanlı plov
MATERİAL SİYAHISI:
3 toyuq but
4 yaşıl istiot
3 pomidor
2 diş sarımsaq
Duz
İstiot
Duru yağ
PLOV ÜÇÜN:
3 su s. Düyü
2 badımcan
2 qırmızı istiot
2 şorba q.Kərə yağı
Duz
Su
İÇİ:
Toyuq bud ətləri sümüklərindən ayırırıq və quşbaşı doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və incə doğranmış sarımsaqla toyuq ətlərini qoyuruq. Xırdalamağ başlayırıq. Pomidorları və bibərləri doğrayırıq. Toyuq əti suyunu qoyub çəkəndə istiotu əlavə edirik. Bibərlər yumşalan pomidorları əlavə edirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq və bişiririk. Plov üçün, düyü yaxşıca yuyub süzürük. Badımcanları alabəzək soyuyoruz. Badımcan və qırmızı bibərləri xırda kub şəklində Ardı »