Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

PlovlarToyuq plovu

Bütöv toyuq

100 gr. kişmiş

bir orta baş soğan

Yağ (olar bitki)


Toyuqu yuyub qazana qoyun və üstünə su tökün (su toyuqu tam örtməməlidir). Duz əlavə edin. Güclü odun üstünə qoyun, qaynayan kimi, odu azaldın. Kəfi yığın, qapağı qoyub toyuqu yarımçıq bişirin. Bu an çox vacibdir – toyuq tam bişməməlidir, əks halda sonra toyuq “dağılar”.

Soğanı kiçik kvadratlarla kəsib, duz əlavə edin və qızılı qovurun.

Kişmişi qaynar suda 2 dəq. isladın. Sonra kişmişi qurudun. Böyük bıçaqla kişmişi xırdalayın.

Xırdalanmış kişmişi qovrulmuş soğanla qarışdırın.

Bişib soyumuş toyuqun bud və qanadlarının uclarını kəsin, bu elementlərlə toyuq estetik qörünmür. Kişmiş və soğanla toyuqun qarnını doldurun. Toyuqu bir tənzifə bükün (düyü toyuqa Ardı »

PlovlarMəklubə

Məklubə

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq quzu əti
5 su stəkanı düyü
2 su stəkanı iri bolqar
2 soğan
3 kartof
3 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Duz
İstiot
Su

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

Qarışıq göyərti
Yerkökü
1 qırmızı istiot
Bənövşəyi kələm
Qatıq

İÇİ:

Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük və ətləri qovururuq. Daha sonra, üzərini 3 barmaq keçəcək qədər isti su əlavə edirik və qapağını örtərək az atəşdə bişməyə qoyuruq.

Düyü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Plov qazanına duru yağ və kərə yağı qoyuruq. Düyü əlavə edirik və qovururuq. Duzunu atırıq. Kartofları soyuyoruz və halqa doğrayırıq. Ardı »

PlovlarFisincan plov

Qoyun və mal əti – 500 gr.

Baş soğan – 250 gr.

Qoz – 500 gr

Su – 2,5-3 stəkan

Limon turşusu – 1-1,5 ç.q.

Duz, istiot


Ətdə qiymə hazırlanır, sonra qiymədən balaca (qoz boyda) küftəciklər yumrulanır və yağla tavada qızardılır. Bişmiş küftəciklıri qazana qoyub, üstünə ərinmiş yağ tökün və kənara qoyun.

Qozu xırdalayın. Fincanda limon turşusu, 1 ç.q. duzun üstünə qaynar su töküb, əridin.

Çuqun tavanı odun üstünə qoyub hazırlanmış məhlulu ora tökün. Qaynayan kimi qozu üstünə töküb qarışdırın. Məhlul qoza hopandan sonra əgər gördünüz ki qozlu kütlə susuz qurudur, onda yenə məhlul düzəldin, amma limon turşusu və duz az olmalıdır.

Bir az dadın, əgər turşluğu azdırsa, onda Ardı »

PlovlarKöbəlakli bulqur plovu

Köbəlakli bulqur plovu

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı iri bolqar
400 q istridiyə göbələyi
1 soğan
100 q kərə yağı
Zeytun yağı
Ət suyu
Duz
Su

İÇİ:

Soğanı yeməli doğrayırıq. Göbələkləri da xırda doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük və bolqarı qovururuq. Ayrı bir tavaya zeytun yağı tökürük və soğanı qovururuq. Göbələyi da əlavə edib qovurmaya davam edirik. Göbələk, suyunu buraxıb çəkənə qədər bişiririk. Kərə yağını da əlavə edirik və qovururuq. Bolqarın qazanına göbələkli xərci da əlavə edirik və birgə qarışdırırıq. Ət suyunu axıdırıq. Duzunu atırıq. İsti suyunu da veririk və qapağını örtərək bişiririk. Ardı »

PlovlarToyuqla Parça-Döşəmə Plov

[s]TOYUQLA PARÇA-DÖŞƏMƏ PLOV

4-6 porsiya üçün nəzərdə tutulub

Ərzaqlar

3 stəkan uzun düyü
4 xörək qaşığı ərinmiş kərə yağı
1 stəkan təmizlənmiş şabalıd*
½ stəkan quru ərik
1 stəkan quru gavalı (çəkirdəyini çıxarda bilərsinizsə, məsləhətdir)
½ cup quru İran xurması (çəkirdəyini çıxarda bilərsinizsə, məsləhətdir)
½ stəkan ağ kişmiş
1 kilo kiçik parçalara bölünmüş sümüksüz toyuq əti (istəyə görə sümüklü də ola bilər)
1 ədəd baş soğan – nazik yarımhalqalar şəklində doğrayın
1/3 çay qaşığı zəfəran teli – döyülmüş və 3 xörək qaşığı qaynar suda həll olunmuş
duz
istiot


1. Düyünü təmizləyin, və ilıq suyun altında tez-tez süzə-süzə yaxşıca yuyun. Bu proses zəruridir, çünki su düyüdəkı nişastanı yuyub Ardı »

PlovlarQuzu budlu quru yemşanlı plov

Quzu budlu quru yemşanlı plov

İÇİ:

Budu musiqili qazanda qaynadırıq. Plov üçün qazana kərə yağını qoyub yaxşıca yuyan düyü qovururuq. İçinə badamı, fıstığı və quş üzümünü də əlavə edib qovurmaya davam edirik. Ət suyunu və suyu qazana əlavə edirik. Duzunu da qoyub qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq.

Kartofu, badımcanı, biberi və pomidoru küp küp doğrayırıq. Kartofları, badımcanları və bibərləri qızardırıq. Pomidorları də bir tavaya yağ qoyaraq yüngül qovururuq. Abqora və dəfnə yarpağını bir tavaya alırıq. Duru yağı da əlavə edib abqora qovururuq.

Pörtmüş parçalanmış ətləri də əlavə edib qovururuq. Boşqaba əvvəl plovunu tökürük. Plovun kənarlarına qızartmaları qoyuruq. Plovun üstünə də souslu ətləri tökürük və Ardı »

PlovlarTaclı plov resepti

Ləvazimatlar

Quzu əti – 1 kq

Düyü – 400 q

Kərə yağı – 300 q

Zirinc, kişmiş

Duru yağ

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası
1.Quzunun səbət hissəsi (antrekot) tən ortadan iki hissəyə bölünür, ət içəri hissədən sümüklərdən yarıya qədər ayrılır, duz və istiot vurulur.
2.Ətin sümük hissələri folqaya bükülür və bölünmüş ət “tac” formasında birləşdirilir.
3.Soba listinə folqa salınır, duru yağ çəkilir.
4.”Səbət” listə yerləşdirilib öncədən 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada 30 dəq. hazırlanır.
5.Adi qaydada düyü bişirilib süzülür, üzərinə kərə yağı gəzdirilir, zirinclə qarışdırılıb dəmə qoyulur. Ayrıca kərə yağında kişmiş qovrulur.
6.Bişmiş ətin sümükləri folqadan təmizlənir, dəmlənmiş aş “tac”ın mərkəz hissəsinə yerləşdirilir, üzərinə kərə yağı gəzdirilir və qovrulmuş Ardı »

PlovlarƏtli pərdəli plov

Ətli pərdəli plov

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı düyü
300 q bonfile
1 çay stəkanı badam
1 soğan
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Duz
İstiot

XƏMİRİ ÜÇÜN:

2,5 su stəkanı un
2 yumurta
100 q kərə yağı
2 xörək qaşığı qatıq
Duz

İÇİ:

Düyü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Plov qazanına kərə və duru yağ qoyuruq. Düyü əlavə edib qovururuq. Yaxşıca çəkdikdən sonra duzunu atırıq və isti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq.

Soğanları yeməli doğrayırıq. Bonfile xırda kub şəklində doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və ətləri qoyub qovurmaya başlayırıq. Yüksək temperaturda suyunu buraxmadan qovururuq. Əgər suyunu Ardı »