Plovlar → Toyuq plovu
Bütöv toyuq
100 gr. kişmiş
bir orta baş soğan
Yağ (olar bitki)
Toyuqu yuyub qazana qoyun və üstünə su tökün (su toyuqu tam örtməməlidir). Duz əlavə edin. Güclü odun üstünə qoyun, qaynayan kimi, odu azaldın. Kəfi yığın, qapağı qoyub toyuqu yarımçıq bişirin. Bu an çox vacibdir – toyuq tam bişməməlidir, əks halda sonra toyuq “dağılar”.
Soğanı kiçik kvadratlarla kəsib, duz əlavə edin və qızılı qovurun.
Kişmişi qaynar suda 2 dəq. isladın. Sonra kişmişi qurudun. Böyük bıçaqla kişmişi xırdalayın.
Xırdalanmış kişmişi qovrulmuş soğanla qarışdırın.
Bişib soyumuş toyuqun bud və qanadlarının uclarını kəsin, bu elementlərlə toyuq estetik qörünmür. Kişmiş və soğanla toyuqun qarnını doldurun. Toyuqu bir tənzifə bükün (düyü toyuqa Ardı »