Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

PlovlarParça döşəmə plovu

Qoyun əti (hər adama bir böyük tikə)

İran xurması

Şabalıd

Kişmiş

Kuraqa

Düyü

Ərinmiş yağ

Duz

Zəfəran
[bg=#173bd3][/bg]


Zəfəranı axşamdan dəmləyin. Əti yarıbişmiş hazırlayın. Quru meyvəni yuyub iki dəq. qaynar su üstünə tökün. Şabalıdı əvvəlcədən hazırlayın, eyniliklə düyünü.

Qazanın dibinə yağ töküb qazmaq üçün xəmir qoyun. Xəmirin üstünə 1-2 sm yarıbişmiş düyü tökün, onun üstünə ət tikələrini və meyvə şabalıd qarışığı yerləşdirin.Bunların üstünü tənziflə örtün, quru meyvə düyüylə qarışmamaq üçün. Onların üstünə qalan düyü tökülür. Düyünün üstünə ¼ stəkan su və əridilmiş yağ tökülür. Deşiğ edib tənzifə və ya dəsmala bükülmüş qapağı qoyun. Zəif odun üstünə dəmə qoyun (mənda bu 3-4 saat vaxt apardı, çünki qazanın dibinə ət döşənmişdi). 5-10 dəq. sonra Ardı »

PlovlarQəbələ plovu

Ərzaqlar:

Düyü 500qr
Duz
Limon
Su
Ət 1kq
Şabalıd
Sarıkök


Hazırlanma qaydası:

Düyü götürülür,yuyulur. içinə duz tökülür bir də limon suyu sıxılır.

Su qoyuruq, qaynayan vaxt duz tökülür sonra düyünü tökürsən ora

sonra düyü bişəndə süzürsən.

bir tərəfdə isə əti bişirib duzlanır istiotlanır, şabalıd qaynanır.

ətlə bir yerdə sabalıd qoyulur düyünün altına üzərinə sarıkök vurulur qoyulur dəmə..! Ardı »

PlovlarQızarmiş səbzəli plov

Qızarmiş səbzəli plov

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı düyü
2 xörək qaşığı kərə yağı
2 yerkökü
2 qırmızı istiot
3 yaşıl istiot
1 kartof
1 su stəkanı yaşıl noxud
Duz
Su
Duru yağ

İÇİ:

Kökləri və kartofu soyuyoruz, bibərləri təmizləyirik. Tərəvəzləri xırda kub şəklində doğrayırıq. Duru yağda növbə ilə, yerkökü, kartofu, bibərləri qızardırıq. Qızardan tərəvəzləri süzgəcə alırıq.

Plov üçün, düyü yaxşıca yuyub süzürük. Qazana duru yağ qoyub düyü qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edib, qovurmaya davam edirik. Duzunu atırıq və qarışdırırıq. Noxudu qoyaraq qovurmaya davam edirik. İsti suyunu veririk və qapağını örtərək bişiririk. Plov-umuz bişəndə bir az istirahət etdiririk. Qızarmış Ardı »

PlovlarLobya-çilov plovu

Düyü

Ağ lobya

Yağ

Duz


Qarnir kimi duzlu quru balıq – xəşəm və ya kütüm

Düyü və lobya gecədən suda islandırın. Lobya bişirilərkən bir az duz əlavə edin. Sudan lobyanı boşaldıb kınara qoyun.

Düyünü qaynadıb yarıbişmiş vəziyyətə çatdırın. Qazanın dibinə yağ töküb bir qədər lobya və düyü töküb qarışdırın, kütlə dibdə bərabər bölüşdürülməlidir.

Sonra düyünün bir hissəsini, sonra lobyani, yenə düyünü və beləcə lay-lay qazanda bölüşdürün. Üst layda düyü olmalıdır. Bir az su və yağ töküb dəsmala börülmüş qabağla bağlayın.

Plov hazır olarkən elə qazanın içində düyüylə lobyani qarışdırıb süfrəyə verin.

Quru balığı getirin, hissələrə bölüb yuyun. Düyü bişənədək balığı ayrı bir qaba qoyub üstünə su tökün və Ardı »

PlovlarƏriştə plov

Düyü 2,5 stəkan

Əriştə (150 gr) – 1,5 stəkan

Yağ

Duz



Əriştəni yağsız tavada qızılı rəngədək qovurun. Buna 5-10 dəq vaxt gedəcək. Düyünü yarımhazır bişirin, amma düyünü qazın üstündən 2-3 dəq qalmış gətirməkdın öncə (süzmək üçün) qovrulmuş əriştəni düyü ilə suda qaynadın. Düyü və əriştəni süzün.

Sonra plovda olduğu kimi: qazanın dibinə qazmaq və düyü ilə əriştəni tökürsünüz. Üstünə yağ və tənzifə bükülmüş qapaqla bağlayırsız.

Əriştə plovu hər bir şeylə yemək olar, hətta yoqurtla. Ardı »

PlovlarToyuq plov

Toyuq əti – 207q,

düyü - 100q,

baş soğan – 20q,

badam ləpəsi – 10q,

ərinmiş yağ – 10q,

kişmiş – 50q,

zirə – 0,1q,

zəfəran – 0,1q,

istiot – 0,1q,

duz.


Toyuq suda hazır olunca suda bişirilir. Badam və meyvə yağda qovrulur, ayrı yağda qızardılmış soğan və zirə əlavə edilir. Ayrıca bişirlmiş plov boşqaba çəkilir, üstünə meyvə, toyuq ətinin tikəsi, qazmaq qoyulur və yağ tökülür. Ardı »

PlovlarXanımın plovu

Ərzaqlar

Düyü – 500 q

Toyuq – 2 ədəd

Kərə yağı – 300 q

Alça turşusu – 3-4 x.q.

Badam ləpəsi – 300 q

Qurudulmuş üzüm – 200 q

Kinkan – 300 q

Zəfəran

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası
1.Toyuqlardan biri sinə, digəri isə bel hissəsindən ayrılır.
2.Duz, istiot və alça turşusu qarışdırılır və toyuqların hər tərəfinə çəkilib axşamdan basdırma edilir.
3.Badam ləpəsinin üzərinə qaynar su əlavə edilib 20 dəq. saxlanılır və qabığı soyulur.
4.Kinkanın qabığı soyulur.
5.Kərə yağı əridilir.
6.Zəfəranın üzərinə qaynar su əlavə edilir və dəmə qoyulur.
7.Düyü yuyulur, 2 saat duzlu suda isladıldıqdan sonra süzülüb qaynayan duzlu suda bişirilir və süzülür.
8.İstiyədavamlı dərin qabın dibi yağlanır, sinə tərəfdən kəsilmiş Ardı »

PlovlarZərdaçali toyuqlu plov

Zərdaçali toyuqlu plov

MATERİAL SİYAHISI:

12 toyuq baket
1 çimdik biberiye
2 diş sarımsaq
İstiot
Duz
Zeytun yağı

PLOV ÜÇÜN:

3 su stəkanı iri bolqar
1 soğan
100 q kərə yağı
1 şirin qaşığı zerdeçal
Zeytun yağı
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yaşıl istiot

İÇİ:

Toyuq baket sümük hissələrini bıçaqla tamamilə soyuyoruz. Geniş bir qaba alırıq. Zeytun yağı, duz, istiot tökürük. Biberiye yarpaqları və doğranmış sarımsaq əlavə edirik. Toyuqları qarışdırırıq. Yuvarlaq soba xonçasına yağlı kağız qoyuruq .Toyuqları boşqaba düzürük Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Plov üçün, soğanı yeməli doğrayırıq. Plov qazanına zeytun yağını tökürük və soğanı Ardı »