Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

PlovlarCücə plovu

Düyü

Su

Duz

Yağ

Zəfəran

Cücə

Kuraqa

Kişmiş

Xurma
[bg=#cac8e9][/bg]


Cücəni təmizləyib 10-15 dəq. duz yaddan çıxmadan suda bişirmək. Çox vacibdir ki, cecənin bişirilməsi ötməsin, çünki düyünün altında da cücə hıələ bişəcək. Cücə soyuyan kimi qanad və budların uclarını kəsin və içini quru meyvə ilə doldurun. Sonra hər şey toyug plovda olduğu kimi.

Başqa bir üsul. Adi plov hazırlanır. Quru meyvə kiçik odun üstündə qovurulur. Cücələr tikələrə bölünür,duzlanır və istiotlanır. Bir saat qaldıqdan sonra tavada yağla qızardılır. Süfrəyə ayrıca verilr. Ardı »

PlovlarToyuqlu Özbək plovu

Toyuqlu Özbək plovu

İÇİ:

Toyuqları qapaqlı bir soba qabına düzürük İçinə çox az su qoyaraq ocaq üstündə bir az qızardırıq. Daha sonra 180 dərəcəlik sobada bişirməyə davam edirik. Əvvəl qapağı örtülü bişiririk ki toyuqlar kurumasın deyə. Sonra qapağını açaraq toyuqların qızarmasını təmin edirik. Kökləri doğrayırıq. Soğanı da doğrayırıq.

Geniş bir qazana duru yağ tökürük və soğanı qovururuq. Üzərinə yerkökü əlavə edirik. Düyünü qazana alırıq, kərə yağını da əlavə edirik və qovururuq. Duzunu, istiotu atırıq.

Suyunu da əlavə edib qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Plov bişəndə sobadan qaldırdığımız toyuqları üzərinə düzərək xidmət edirik.

Bir TOYUQ ÖZBƏK PLOVU

3 su s. Düyü
Ardı »

PlovlarJasmin plov

Jasmin plov

İÇİ:

Düyü dağıdırıq və süzürük. Qazana kərə yağını və duru yağı qoyuruq. Düyü əlavə edərək qovururuq. İstiləşəndən sonra etsuyunu və isti suyu tökürük. Duzunu atırıq. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq.

JASMİN PLOV

2 su s. Düyü
1 şorba q.Kərə yağı
1 şorba q.Duru yağ
1 su s. Ət suyu
Duz
Su Ardı »

PlovlarQuzu ətli zəfəranli plov

Quzu ətli zəfəranli plov

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı düyü
1 xörək qaşığı quş üzümü
1 xörək qaşığı dolmalıq fıstıq
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
1 çimdik zəfəran
Duz
Su

ƏTİ ÜÇÜN:

1 quzu qol
1 soğan
2 yerkökü
3 dəfnə yarpağı
Dənə istiot
Duz

İÇİ:

İri doğranmış quzu qolu qazana qoyuruq və bir az qovururuq. Soğanı və kökləri iri doğrayırıq. Qazana əlavə edirik. Bir az qovururuq və isti su qoyuruq. Dəfnə yarpağı və dənə istiot atırıq. Qapağını bağlayaraq bişiririk. Bişməsinə yaxın duzunu atırıq. Düyü yaxşıca yuyub süzürük. Plov qazanına duru yağ tökürük və dolmalıq fıstığı qovururuq.

Ardı »

PlovlarYaşıl bağça plovu

Yaşıl bağça plovu

İÇİ:

Noxudu suda qaynadırıq. Düyü yuyub süzürük. Düyün suyu yaxşıca süzülən qazana kərə yağını qoyuruq və düyü qovururuq. Paxla da əlavə edib qovurmaya davam edirik.

Yarı konsistensiya pörtmüş noxudu də əlavə edirik. Yaşıl soğanı incə doğrayıb qazana alırıq. Ət suyunu və duzu da əlavə edirik. Suyunu da əlavə etdikdən sonra qapağını örtdükdən sonra bişməyə qoyuruq. Şüyüdü və cəfəri incə incə qıyırıq. Hazırladığımız plovun altını bağladıqdan sonra şüyüd və cəfəri də əlavə edərək xidmət edirik.

YAŞIL BAĞÇA PLOVU

3 su b. Düyü
1 kasa yaşıl noxud
1 kasa daxili paxla
1 dəstə şüyüd
1 dəstə cəfəri
5 budaq Ardı »

PlovlarDuvaxlı plov

Duvaxlı plov

MATERİAL SİYAHISI:

4 su s.Düyü
2 şorba q.. Kərə yağı
1 su b. Ət suyu
Duru yağ
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

450 q. Quzu əti
2 soğan
1 çay s.Badam
1 dəstə şüyüd
Gilas pomidor
Duz
Kəklikotu

İÇİ:

Düyü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Qazana duru yağ tökürük, düyü əlavə edib qovurmaya başlayırıq. Arxasınca kərə yağını veririk və yaxşıca qovururuq. Duzunu atıb qarışdırmağa davam edirik. İsti suyu və ət suyunu birlikdə tökürük. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Quzu ətini sətirlə qiymə halına gətiririk. Soğanları yeməli doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük və əti qovururuq. Ətin rəngi dəyişdikdə soğanları əlavə Ardı »

PlovlarƏtli tərəvəzli plov

Ətli tərəvəzli plov

İÇİ:

Düyü süzgəcə alaraq yaxşıca yuyuruq və süzülməyə qoyuruq. Badımcanları alabəzək soyaraq küp küp doğrayırıq. Əti də küp küp doğrayırıq. Plov qazanına duru yağ tökərək düyünü qovururuq. Kərə yağını əlavə edirik. Bərabər istiləşəndən sonra isti suyunu veririk.

Duzunu atıb belə bir qarışdırırıq. Qızartma qazana duru yağ qoyub badımcanları qızardırıq. Xovlu kağız qoyduğumuz boşqaba qızartmaları çıxarırıq. Bibərləri də küp küp doğrayaraq qızardırıq. Ayrı bir tavaya duru yağ tökürük.

Quşbaşı doğrayan ətləri qovururuq. Pomidorları soyuyoruz və küp doğrayırıq. Kiçik bir tavaya yağ tökərək pomidoru qoyuruq və qaynadırıq. Duzunu atırıq. Boşqaba alıb açıq tort çevrəni yerləşdiririk. Bişən plovun 3də birini qəlibin Ardı »

PlovlarSəbzi qovurma resepti

Göyərti (çox olmalıdır) təxminən 1-2 kg: keşniş, şuyud, kəvər, ispanaq, turşəng, tarxun, varsa goy sarımsaq

Baş soğan 6 d.

Qoyun əti – 1 kg

Yağ


Qoyun əti 4×4 sm həcmində tikələrə doğranılır, qazana qoyulur. Qazana biraz su və bir baş soğan atılır. Güclü odun üstünə qoyulur, qaynayan kimi odu azaldın, kəfi yığın. Soğan qoyun ətinin qohusunu aparır. Ət bişəndən sonra soğanı tullayın. Əti başqa bir qaba qoyub, bulyonu süzün.

Qalan baş soğan xırda-xırda doğranılır. Tavaya 2-3 x.q. yağ əlavə edib, soğanı qovurun. Əvvəlcə güclü odun üstündə, sonra “səs” salan kimi odu azaldın. Soğan şəffaf olan kimi ətlə qarışdırıb qovurun. Qovurulandan sonra bunları hündür qazanın içinə tökün.

Göyərtini Ardı »