Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

PlovlarSəbzəli Toyuqlu plov

Səbzəli Toyuqlu plov

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq kiçik tikə toyuq
1 kasa əkin soğan
1 kasa gilas pomidor
1 çimdik biberiye
Duz
İstiot
Zeytun yağı

PLOV ÜÇÜN:

3 su stəkanı düyü
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Su

LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:

Mini sarı balqabaq
Mini yaşıl balqabaq
Mini badımcan
Duz
Zeytun yağı
İstiot

İÇİ:

Ləvazimatları üçün, mini balqabaqları, və badımcanları halqa doğrayırıq. Qarışdırma qabına alırıq. Duz, istiot və zeytun yağını tökürük. Hamısını qarışdırırıq və soba xonçasına yağlı kağız etdiririk. Tərəvəz qarışığını qoyuruq və əvvəlcədən isidilmiş 200 dərəcəlik sobada bişiririk. Tavaya zeytun yağı tökürük Ardı »

PlovlarDüyü qazmağının hazırlanma qaydası

Azərbaycanda düyü plovunun bir növü süzülüb sonradan dəmə qoymaqla hazırlanır. Bu üsülla hazırlanan plov süzmə plov adlanır. Yuyulub suyu süzülmüş düyü əvvəlcə islağa qoyulur, sonra isə duzlu suda bir az qaynadılır, süzülür və təpə şəklində qalaq-qalaq qazmağın üzərinə yığılır, zəfəran vurulur və yağ əlavə olunur. Düyü dəmə qoyulur. Düyünün altına qoyulan qazmaq bişərkən qızılı rəngə çalır və xırçıldayır. Əgər qazmaq əvəzinə düyünün altına ət qoyularsa buna “döşəmə plov” deyilir.

Plov süfrəyə verilərkən üzərinə qazmaq düzülür. Qazmağı düyünün özündən, yağlı xəmirdən,nazik yuxadan,hətta dairəvi kartof dilimlərindən də hazırlamaq olar. Düyüdən
hazırlanan qazmağı zənnimcə çox bəyənəcəksiz. Şəkildə gördüyünüz şüyüdlü plovun üzərindəkı məhz düyü qazmağıdır.

Bişmiş düyü Ardı »

PlovlarQuzu budu pomidorlu plov

Quzu budu pomidorlu plov

İÇİ:

Budu qazana alırıq və tünd rəng suyu çıxana qədər qaynadırıq. Bu suyu tökürük və yeni su tökürük. İçinə iri doğranmış soğan, yerkökü koyuyoruz.defne yeprağı, dənə istiot və duzunu əlavə edirik. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Ətin bişməsinə yaxın qazandan çıxarıb soba xonçasına yerləşdiririk və əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişirməyə davam edirik. Qazandakı suyu plovun ət suyu edirik.plov üçün, düyünü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Plov qazanına az duru yağ tökərək düyü qovururuq. Kərə yağını veririk. Pomidorları soyuruq və xırda doğrayırıq. Qazana abqora və pomidoru əlavə edib qarışdırırıq. Baxdığımız ət suyunu isti olaraq veririk. Duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Ardı »

PlovlarMeyvə plov

Düyü – 150q,

ərinmiş yağ – 50q,

kişmiş – 30q,

ərik qurusu – 25q,

qaysı – 20q,

qara gavalı qurusu25q,

un – 10q,

yumurta – 1,6 əd.,

duz.


Südlü plov kimi hazırlanır, lakin düyü suda bişirilir. Dəmə yağda bişirilmiş meyvə ilə birlikdə qoyulur. Süfrəyə verildikdə plovun üstünə yağda bişirilmiş meyvə və qazmaq qoyulur, yağ tökülür. Ardı »

PlovlarQuzu ətli şəhriyə plovu

Quzu ətli şəhriyə plovu

MATERİAL SİYAHISI:

750 q quzu quşbaşı
1 soğan
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
2 budaq dəfnə yarpağı
1 kasa pomidor
Zeytun yağı
2 diş sarımsaq
Duz
İstiot
Su

PLOV ÜÇÜN:

3 su stəkanı arpa əriştə
1 soğan
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
2 xörək qaşığı kərə yağı
Zeytun yağı
Duz
Su

LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:

Yerkökü
Kartof

İÇİ:

Qazana zeytun yağı tökürük və quşbaşı doğranmış əti qoyub xirdalamaga başlayırıq. Et, suyunu qoyub çəkəndə yeməli doğranmış soğanı və sarımsağı əlavə edirik. Qarışdırmağa davam edirik. Abqora və dəfnə yarpağını qoyuruq, qovururuq. İsti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq bişməyə Ardı »

PlovlarYerkökülü Əli Paşa plovu

Yerkökülü Əli Paşa plovu

MATERİAL SİYAHISI:

500 q. Qiymə
1 soğan
1 dəstə cəfəri
1 yumurta
Qalet unu
Duz
İstiot

PLOV ÜÇÜN:

3,5 su s.Düyü
2 şorba q. Kərə yağı
3 yerkökü
1su s.Ət suyu
Duru yağ
Duz
Su

SOSU ÜÇÜN:

1 banka tomat sous
1 dəstə reyhan
2 diş sarımsaq

İÇİ:

Küftə üçün, öldürməyi qarışdırma qabına alırıq. Soğanı içinə rəndələyirik. Yumurta qırırıq. Cəfəri incə nazik doğrayırıq və əlavə edirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Xərcimizi yaxşıca yoğurmağa başlayırıq. Qalet ununu əlavə edirik. Küftələri xırda yuvarlayırıq. Bir boşqaba bir az un səpirik və kotletləri diziyoruz. Plov üçün, düyü yaxşıca Ardı »

PlovlarŞabalıdlı çolpa qovurma

Ərzaqlar

Kənd çolpası – 1 ədəd

Kərə yağı – 150 q

Şabalıd – 250 q

Baş soğan – 4 ədəd

Zoğal qurusu – 100 q

Ərik qurusu – 100 q

Sarıkök

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası
1.Çolpa parçalara bölünür, yuyulur və kərə yağı əlavə edilmiş tavada qovrulur.
2.Çolpanın üzərinə samanvari doğranılmış soğan əlavə olunub yenidən qovrulur.
3.Ərik qurusu samanvari və nazik doğranılıb qovrulan çolpanın üzərinə əlavə edilir.
4.Zoğal qurusu bir az isti suda saxlandıqdan sonra qovurmaya əlavə olunur.
5.Şabalıd çərtilir, duzlu suda pörtlədilir, qabığı çıxarılır və qovrulan çolpanın üzərinə əlavə edilir, sarıkök, duz, istiot vurulub yağa düşəndən sonra odun üzərindən götürülür. Ardı »