Kardiologiya → Bu məhsullar ürək sağlamlığına təsir edir
Bildiyimiz kimi, ürək xəstəlikləri səhv qidalanma vərdişlərindən, hərəkətsizliklikdən, ekoloji və digər faktorlardan yaranır.
Adətən səhv qidalanma vərdişlərini nizamlayarkən bəzi hallarda qida rasionunda balıq və balıq yağını, sarımsağı, müxtəlif çərəzləri, şokaladı, yaşıl çayı, qırmızı üzümü, paxla məhsullarını, quru əriyi və s. qidaları nəzərə alırıq. Ancaq ürək sağlamlığına təsir göstərən məhsullar da var. Bunlar aşağıdakılardır:
* Siqaret və spirt istifadəsi
* Müxtəlif yağlar (quyruq yağı, marqarin, qatı yağalar və s.)
* Basdırma, qaraciyər, böyrək, dil, dalaq, beyin və ət məhsulları, sosiska
* Krevet, kürü, squid kimi dəniz məhsulları, qaz əti və s.
* Qızardılmış və qovrulmuş qidalar (ət xəmir işi , tərəvəz)
* Qaymaq, qatılaşdırılmış süd tozu
* Həddindən Ardı »