beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Köz bibərli pomidor şorbası
Köz bibərli pomidor şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

4 pomidor
4 köz qırmızı istiot
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
Dəfnə yarpağı
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Pomidorları soyuruq və doğrayırıq. Köz bibərləri doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Abqora qovururuq. Pomidorları və köz istiotu əlavə edib qovurmaya davam edirik. İsti su əlavə edirik duzunu atırıq. Dəfnə yarpağını qoyub, qapağını bağlayaraq bişiririk. Ayrı bir qazana kərə yağı və unu qoyub qovururuq. Unun iyi çıxanda soyuq su töküp çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Digər qazandan əvvəl dəfnə yarpaqlarını çıxarırıq və materialları əl blendırından keçirib hamar hala gətiririk. Tərbiyə qazanına şorba tökürük. Lazım gələrsə, isti su tökərək konsistensiyanı tənzimləyirik. Duzunu nəzarət edirik. Xörəyimizi bir daha bişiririk və xidmət edirik.


Tarix: 12.04.2015 / 23:06 Müəllif: Nurana Baxılıb: 50 Bölmə: Şorbalar ve Helimler