Əzmə Yaşıl Noxud Şorbası
						MATERİAL SİYAHISI:
 
 500 q. Yaşıl noxud
 1 böyük kartof
 1 soğan
 2 diş sarımsaq
 1 su s. Ət suyu
 Duru yağ
 Duz
 Su
 
 ÜZƏRİ ÜÇÜN:
 
 1 şorba q. Kərə yağı
 Toz qırmızı istiot
 
 İÇİ:
 
 Soğanı və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Qazana duru yağ töküb soğanı, sarımsağı qovururuq. Noxudu əlavə edirik və qovururuq. Kartofu də xırda kub şəklində doğrayıb qazana atırıq. İsti su əlavə edirik. Ət suyunu axıdırıq.
 
 Duzunu atırıq və bişməyə qoyuruq. Kartof və yaşıl noxud bişəndə əl blendırından keçiririk. İsti su verərək tünd konsistensiya açırıq. Boşqaba şorba tökürük. Kərə yağını tavada əridirik. Toz qırmızı istiot atırıq və şorbanın üzərinə gəzdirərək tökürük, xidmət edirik.
Tarix: 24.01.2015 / 11:10 Müəllif: Aziza Baxılıb: 35 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...