beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Reyhanlı İstiot Şorbası

İÇİ:

Qazana kərə yağını qoyub əritdikdən sonra unu qoyub qovururuq. İstiot abqora-sını əlavə edirik və qarışdırırıq. Toyuq suyunu töküb qarışdırırıq. Konsistensiyanı açmaq üçün soyuq su töküb qarışdırırıq. Doğranılmış sarımsağı və közlenmiş biberi də qazana əlavə edirik. Qaynamağa başlayanda isti su əlavə edirik. Reyhanı doğrayıb onu da qazana qoyuruq. Duzunu atırıq və qaynadırıq. Qaynayanda əl blendırından keçiririk. Dəyirmandan istiotu üyüdürük və bir az da bişirib altını bağlayırıq.

REYHANLI İSTİOT ŞORBASI

6 közlenmiş istiot
2 şorba q. Kərə yağı
2 şorba q. Un
1 şorba q. Bibər tomatı
2 diş sarımsaq
1 su s. Toyuq suyu
1 dəstə reyhan
Duz
Su


Tarix: 26.01.2015 / 17:10 Müəllif: Aziza Baxılıb: 48 Bölmə: Şorbalar ve Helimler