beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Kartoflu Qandal Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəstə qanqal yarpağı
1 kartof
1 yerkökü
1 şorba q. Kərə yağı
Duz
Su

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
1 limon
2 şorba q. Un
Su

İÇİ:

Kartofu və yerkökü soyuruq. Balaca kub şəklində doğrayırıq. Qazanda kərə yağını əridirik. Soğanı və yerkökünü əlavə edib qovururuq. Bir az su əlavə edərək bişiririk. Ayrı bir qazana su tökürük.

Qanqalı əlavə edərək qaynamağa qoyuruq. Pörtən qanqalı suyla birlikdə blendırdan keçirərək püre edirik. Tərbiyəsi üçün, qatığı bir qaba qoyuruq. Limon suyunu sıxırıq.Unu əlavə edib çalırıq. Əvvəl soyuq suyla konsistensiyanı açırıq, sonra bir az isti su töküb qarışdırırıq.

Qandalı püre qazanına əlavə edirik, bir yandan da qarışdırırıq. Ocağın altını qazırıq və bişiririk. Digər qazandakı kök və soğanı əlavə edirik. Duzunu atırıq. Qaynadırıq və altını bağlayırıq. Servis edərkən, kərə yağını qızdırıb şorbanın üzərinə gəzdiririk.


Tarix: 24.01.2015 / 11:58 Müəllif: Aziza Baxılıb: 54 Bölmə: Şorbalar ve Helimler