MATERİAL SİYAHISI;
 1 su s. Buğda
 1 su s. Noxud
 Ət suyu
 
 TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:
 
 1 kasa qatıq
 3 şorba q. Un
 1 yumurta sarısı
 Yarım limon
 
 ÜZƏRİ ÜÇÜN:
 
 Kərə yağı
 Nanə
 Pulcuq istiot
 
 İÇİ:
 
 Buğdani isti su ilə isladırıq. Kiçik bir qazana buğda qoyuruq. Suyunu qoyuruq və qaynadırıq. Yaxşıca qaynadırıq. Suyu bitsə təkrar edirik. Pörtən buğda və noxudu böyük şorba qazanına çatdırırıq. Üzərinə isti su və ət suyu qoyub birlikdə bişiririk. Tərbiyəsi üçün, qatiqı qarışdırma qabına qoyuruq. Unu qoyuruq, limon suyunu sixiriq. Yumurta sarısını da əlavə edirik.
 
 Çırpma teliylə qarışdırırıq. Bir tərəfdən də soyuq suyunu qoyuruq. 1 su stəkanı qədər su tökürük. Qaynayan şorba suyundan bir qaşıq qədər alıb, tərbiyə kasasına qoyuruq, bir tərəfdən də sürətli qarışdırırıq. Şorbanın duzunu da atırıq. Qaynayıb konsistensiya ortaya çıxanda xidmət kasasına tökürük. Kərə yağını kiçik bir tavada əridirik. Nanə və pul istiot atıb qızardırıq. Bu sousu da şorbanın üzərinə tökərək servis edirik.
Tarix: 23.01.2015 / 15:46 Müəllif: Aziza Baxılıb: 61 Bölmə: Şorbalar ve Helimler