MATERİAL SİYAHISI:
 
 1 kasa əriştə
 1 çay stəkanı yaşıl mərci
 2 diş sarımsaq
 1 soğan
 2 xörək qaşığı kərə yağı
 3 xörək qaşığı un
 1 su stəkanı ət suyu
 Duz
 Su
 
 ÜZƏRİ ÜÇÜN:
 
 Nanə
 Pulcuq istiot
 
 İÇİ:
 
 Yaşıl mərci qaynadırıq, amma tam bişirmirik,%70-%80 nisbətində bişiririk. Suyunu töküb süzürük. Polad qazana kərə yağını qoyuruq. Yeməli doğranmış soğan və sarımsağı qoyub qovururuq. Unu əlavə edirik və unun iyi çıxana qədər qovururuq. Soyuq su töküb, çırpma teliylə qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Ət suyunu və isti suyunu da əlavə edirik. Su qaynayanda yaşıl mərci və ərşiteni qoyuruq. Duzunu atırıq. əriştə və yaşıl mərci tam bişəndə şorbanın altını bağlayırıq. Əgər konsistensiya çox tünd olsa isti su əlavə etmək. Üzərini nanə və pul istiotla bəzəyərək xidmət edirik.
Tarix: 23.01.2015 / 11:39 Müəllif: Aziza Baxılıb: 25 Bölmə: Şorbalar ve Helimler