ZƏFƏRANLI BULYON
						Qoyun və ya mal sümüyü – 250 q,
 baş soğan – 20 q, 
yerkökü – 20 q, 
cəfəri kökü – 10 q, 
keşniş və ya şüyüd – 10 q,
 zəfəran - 0,2 q,
 duz 
Sümüklər yuyulur və xırda doğranır. Qazana yığılıb su ilə qızdırılır. Kəfi və üzərindəki yağ arabir yığılır, coşqun qaynamağa yol verilmir. Bulyon 5 saat bişirilir. 
Hazır olmağa 1-1,5 saat qalmış soğan, yerkökü, cəfəri kökü və duz qatılır. Hazır olduqdan sonra zəfəran şirəsi qatılıb süzülür. Bulyonu ətdən də hazırlayırlar. Süfrəyə verildikdə narın doğranmış göyərti əlavə edilir.
Tarix: 21.12.2012 / 20:31 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 182 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...