beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ZƏFƏRANLI BULYON

Qoyun və ya mal sümüyü – 250 q,

baş soğan – 20 q,

yerkökü – 20 q,

cəfəri kökü – 10 q,

keşniş və ya şüyüd – 10 q,

zəfəran - 0,2 q,

duz


Sümüklər yuyulur və xırda doğranır. Qazana yığılıb su ilə qızdırılır. Kəfi və üzərindəki yağ arabir yığılır, coşqun qaynamağa yol verilmir. Bulyon 5 saat bişirilir.

Hazır olmağa 1-1,5 saat qalmış soğan, yerkökü, cəfəri kökü və duz qatılır. Hazır olduqdan sonra zəfəran şirəsi qatılıb süzülür. Bulyonu ətdən də hazırlayırlar. Süfrəyə verildikdə narın doğranmış göyərti əlavə edilir.


Tarix: 21.12.2012 / 20:31 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 182 Bölmə: Şorbalar ve Helimler