Qaş və kirpik üçün bitki mənşəli yağ maskası.
Kaş və kirpiklərimizin daha gur və uzun olması üçün sadə bir neçə üsul,
Xüsusilə hind yağı, argan yağı, zeytun yağı və şirin badam yağı həm qaşları həm də kirpikləri çıxarmaq, uzatmaq və gurlaşdırmaq üçün istifadə edilən və kirpik nəmləndirici təsiri isbat edilmiş təbii bitki mənşəli yağlayardır.
Hind yağı kirpiklərin təbii və canlı rəngini tapmasına köməkçi olan və kirpiklərə həcm qataraq keçici də olsa kirpik gücləndirici təsiri olan bir baxım məhsuludur. Şirin badam yağı, qaş və kirpiklər üçün zərərsiz mükəmməl nəmləndiricilərdir. Kirpikləri yalnız nəmləndirməklə qalmaz eyni zamanda onları bəsləyərlər.
Kirpik Tökülməsinə Qarşı Bitki mənşəli Yağ Maskaları
1 stəkan suyu qaynadın. 1 çay qaşığı hind yağı və 12 qr kakao yağı əlavə edib qarışdırın. Qabı isti su dolu bir başqa qabın içinə yerləşdirib krem konsistensiyasına gələnə qədər istilədin. Qarışığı soyudub 15 gün boyunca yatmadan əvvəl gözlərinə qaçırmamağa diqqət yetirərək kirpiklərinizə sürün. Sürmə əməliyyatını kirpik kökündən uca doğru tətbiq edin.
Daha uzun və gur kirpiklər üçün bərabər miqdarda Hind yağı ilə badam yağını kiçik bir şüşədə qarışdırın. Bu qarışığı 15 gün boyunca yatmadan əvvəl, gözlərinə qaçırmamağa diqqət göstərərək, qulaq təmizləmə pambığı köməyiylə kirpiklərin kökündən ucuna doğru sürün. Kirpiklərinizin bəslənərək gücləndiyini və uzandıqlarını fərq edəcəksiniz.
Yarım çay qaşığı hind yağı, yarım çay qaşığı argan yağı, yarım çay qaşığı zeytun yağı, yarım çay qaşığı şirin badam yağını bir kiçik kasa da qarışdırın və pambıqlı qulaq zibili ilə duş qəbul etdikdən sonra uzanmasını istədiyiniz, qaşlar və kirpiklərə tətbiq edin. Kirpiyə tətbiq edərkən yağlayarın xüsusilə göz içinə və göz ətrafı dərisinə dəydirmədən kirpiklərə tətbiqə diqqət yetirin. Gül sununun da nəmləndirmə, təmizləmə və təmir edici xüsusiyyəti olduğundan ötəri 45-60 dəq.qədər gözlətdikdən sonra gül suyu ilə təmizləyin. Ayrıca bitki mənşəli yağlayarın kirpiklərə çatdırdığı nəm və minerallar kirpik kökündə mühafizə edilə bilməkdədir.
Tarix: 17.06.2013 / 20:41 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 145 Bölmə: Maraqli Melumatlar ve gozellik sirleri